G4Media.ro

Aproximativ 100 de elevi din Bistrița-Năsăud au aflat, direct de la deţinuţi,…

Foto: Edupedu.ro

Aproximativ 100 de elevi din Bistrița-Năsăud au aflat, direct de la deţinuţi, urmările consumului de droguri şi ale infracţiunilor rutiere

Aproximativ 100 de elevi din judeţul Bistriţa-Năsăud au avut ocazia să afle, direct de la persoane aflate în detenţie, care pot fi urmările consumului de droguri şi ale infracţiunilor rutiere, în cadrul unor întâlniri organizate în ultima lună de către poliţiştii de la Prevenirea Criminalităţii şi de la Biroul Siguranţă Şcolară, relatează Agerpres.

Potrivit comunicatului de presă transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, de la începutul acestui an şcolar au avut loc cinci astfel de întâlniri, în colaborare cu Penitenciarul Bistriţa, interlocutorii elevilor fiind deţinuţi care au reuşit să se reabiliteze sau sunt în curs de reabilitare.

„Activităţile sunt derulate în cadrul campaniei naţionale de prevenire a consumului de substanţe psihoactive «Dincolo de aparenţe. Experienţe de tip carte vie». Subiectele abordate cu tinerii vizează traficul şi consumul de substanţe psihoactive, traficul de persoane, dar şi infracţiuni la regimul rutier, în faţa cărora tinerii sunt vulnerabili. «Cărţile vii» sunt persoane care execută pedepse privative de libertate, dispuse să le împărtăşească tinerilor experienţa lor, să îi ajute să vadă tentaţiile, dar mai ales riscurile unor comportamente sau alegeri la limita legalităţii”, se precizează în comunicatul IPJ.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...