G4Media.ro

Aproximativ 10.000 de persoane au manifestat în Atena în sprijinul palestinienilor

sursa foto: Captură video

Aproximativ 10.000 de persoane au manifestat în Atena în sprijinul palestinienilor

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat miercuri în centrul Atenei, în semn de solidaritate cu palestinienii, înainte de a se îndrepta către Ambasada Israelului, a declarat poliţia pentru agenţia France Presse, transmite Agerpres.

Un alt miting, în favoarea Israelului, primul din Grecia de la atacul Hamas din 7 octombrie, a avut loc cu puţin timp înainte în faţa aceleiaşi ambasade şi a reunit în jur de o sută de persoane, potrivit unui jurnalist AFP.

Asociaţia de prietenie Israel-Grecia a invitat participanţii pe Facebook „să-şi exprime solidaritatea, cerând dreptate pentru miile de oameni nevinovaţi care au fost ucişi, dar şi eliberarea imediată a ostaticilor deţinuţi de Hamas”.

Guvernul grec a oferit sprijin imediat Israelului în urma atacului mişcării islamiste palestiniene Hamas, în care peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel, majoritatea civili, cel mai letal atac care a vizat Israelul de la crearea sa în 1948.

Ca represalii, Israelul bombardează fără încetare micul teritoriu suprapopulat Gaza, unde au fost ucise cel puţin 3.478 de persoane, majoritatea civili palestinieni, potrivit autorităţilor locale.

Partidele şi media greceşti de stânga au adoptat o abordare mai propalestiniană, criticând ceea ce ele numesc lunga „ocupaţie” a Palestinei şi dând vina pe UE şi SUA pentru sprijinul lor necondiţionat acordat Israelului.

Miercuri, prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a declarat că Israelul a suferit un „atac terorist sălbatic, aşa cum nu am mai văzut până acum în Orientul Mijlociu”.

Dar Grecia face o distincţie clară între Hamas şi poporul palestinian, a adăugat el.

„Israelului i se cere să respecte dreptul internaţional şi să reacţioneze în conformitate cu regulile conflictelor armate”, a mai declarat Mitsotakis la televiziunea ANT1.

De asemenea, prim-ministrul şi-a exprimat „angoasa şi groaza” în urma unui atac asupra unui spital din Gaza, care a făcut sute de morţi.

Multe ţări arabe au dat vina pe Israel, care a afirmat la rândul său că spitalul a fost lovit de o rachetă a Jihadului Islamic ce a funcţionat defectuos.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. 10.000 de te.ro.ri.sti

    • @Zana Maslinuta – Hai sa fim putin mai corecti: 10.000 de oameni care au manifestat pentru sustinerea palestinienilor nu a hamas. Hamas trebuie sa dispara, dar trebuie facut cumva sa nu se distruga un popor intreg pentru niste teroristi. Aici va fi necesara abilitatea israelienilor.

    • @Zana Maslinuta – Hai sa fim putin mai corecti: 10.000 de oameni care au manifestat pentru sustinerea palestinienilor nu a hamas. Hamas trebuie sa dispara, dar trebuie facut cumva sa nu se distruga un po.p.or intreg pentru niste ter.oristi. Aici va fi necesara abilitatea israelienilor.