G4Media.ro

Apropiat al lui Donald Trump, acuzat pentru sfidarea Congresului / A refuzat…

Apropiat al lui Donald Trump, acuzat pentru sfidarea Congresului / A refuzat să participe la ancheta privind atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie

Steve Bannon, un apropiat al fostului preşedinte Donald Trump, a fost inculpat pentru sfidarea Congresului ca urmare a refuzului său de a participa la ancheta privind atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, potrivit unui anunţ făcut vineri de Departamentul de Justiţie al SUA, informează Agerpres, care citează AFP.

Fostul consilier în vârstă de 67 de ani este urmărit penal pentru refuzul de a depune mărturie şi de a transmite documente comisiei speciale a Camerei Reprezentanţilor care investighează rolul fostului preşedinte republican în atacul susţinătorilor săi asupra sediului Congresului.

În pofida convocării sale de la jumătatea lunii octombrie, Steve Bannon nu s-a prezentat în faţa aleşilor, invocând dreptul preşedinţilor de a păstra confidenţialitatea anumitor documente şi discuţii. Însă, potrivit comisiei, această protecţie nu se aplică deoarece Donald Trump nu mai este preşedinte şi nu s-a prevalat niciodată oficial de acest privilegiu al executivului.

Steve Bannon a fost unul din arhitecţii campaniei prezidenţiale de succes a candidatului republican la alegerile din 2016, înainte de a cădea în dizgraţie. Pe 6 ianuarie nu deţinea o poziţie oficială, dar se pare că Bannon discutase anterior despre protest cu preşedintele Trump, potrivit comisiei de anchetă.

El riscă între 30 de zile şi un an de închisoare pentru fiecare cap de acuzare şi va fi judecat în instanţa federală. Bătălia juridică ar putea dura luni sau chiar ani, ceea ce riscă să submineze ancheta.

Un alt apropiat al fostului preşedinte Trump, fostul său şef de personal, Mark Meadows, a ignorat vineri convocarea sa în faţa comisiei de anchetă, alcătuită majoritar din aleşi democraţi. El a invocat o hotărâre judecătorească anunţată joi ce suspenda temporar transmiterea de documente interne ale Casei Albe către comisie până pe 30 noiembrie.

Comisia de anchetă a răspuns printr-un comunicat că preşedintele Joe Biden a autorizat deja eliberarea documentelor şi că, prin urmare, Mark Meadows avea obligaţia de a depune mărturie, avertizându-l pe acesta în legătură cu posibilitatea punerii sale sub acuzare pentru sfidarea Congresului.

sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Dispensationalism is a hermeneutic system for the Bible. It considers biblical history as divided by God into dispensations, defined periods or ages to which God has allotted distinctive administrative principles. According to dispensationalism, each age of God’s plan is thus administered in a certain way, and humanity is held responsible as a steward during that time.
  Ca sa ne mai lămurim cu sănătatea mintala a gândacilor care presupun ca ne conduc

  • Iluzia diversitatii de opinie…
   Scriu in google bannon indicted ..filtru ultimele 24 ore& video…nu mai gasesc ca acum cativa ani narative alternative doar material pus la dispozitie de oficinele medie globalist stangiste americane in primele 10-15 pagini cat am cautat.
   chiar si de celebrul newsmax am dat greu:

   https://www.youtube.com/watch?v=p31E4DX8Rak

 2. Vai,vai, Bannon nu s-a dus in fata bolsevicilor democrati gen Cortez si mumia Pelosi .

  • Dar cand se ducea in fata lacheilor lui trump era bine nu? Si chiar e vai. La ei comisiile alea au alte puteri decat la noi. Se poate lasa cu puscarie.

  • Deranjeaza tare de tot ideile omului. I-a mai fabricat „justitia independenta” de la „partenerul strategic” un dosar acu vre un an. Atunci l-a gratiat Trump stiind ca il urmaresc datorita altor criterii.

  • @ardei ce poti sa ceri de la un usrist decat sa emita aberatii
   Bannon este dughin al lor „suveranist”, amandoi sunt lachei dispensationalisti

 3. Democratii sunt PROGRESISTII,GLOBALISTII,cei care au furat alegerile PRESEDINTELUI TRUMP.
  SA NU MAI DISCUTAM DE LEGATURILE DE AFACERI ALE FAM. BIDEN CU CHINA .
  DIN DECLARATIILE LOR SE PREZINTA ANTI CHINA,PRODEMOCRATIE…BLA.. BLA…BLA…
  IN REALITATE SUNT DOAR NISTE PUNGASI ORDINARI.

  • Ti-a furat tie idolul tau trumpete mintile. Prostovanule.

  • Ti-a furat tie idolul tau trumpete mintile. Prostovanule.

 4. Unde scrie in Constitutie ca Bannon trebuie sa se faca pres in fata comunistei Ocasio Cortez, a islamistei Ilhan Ohmar si a muniei staliniste Bernie Sanders? Al 5-lea Amendament ii permite sa nu spuna nimic!
  Le e frica ca Trump isi va sterge p*la de ei in 2024, mai ales ca Bideu a scazut la 15% cota de incredere in mai putin de 1 an.

 5. Let’s go Brandon!