G4Media.ro

Aproape 60% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov nu…

Sursa foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Aproape 60% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov nu au luat nota 5 la proba de matematică la simularea Evaluării Naționale 2024

Aproape 60% dintre elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov care au susținut simularea Evaluării Naționale nu au reușit să ia nota 5 la matematică, potrivit rezultatelor publicate de Inspectoratul școlar Ilfov, transmite EduPedu.

Rezultatele sunt puțin peste media națională. Amintim, anul acesta a fost înregistrat un record negativ la simulare – Evaluarea Națională 2024: Cel mai mic procent de note peste 5 din ultimii 4 ani, la Matematică, adică 57%. Școlile din Ilfov urmează să analizeze rezultatele și să stabilească “propriul plan de măsuri privind îmbunătățirea rezultatelor la Evaluarea Națională”.

Ministra Ligia Deca a spus că va cere ca fiecare școală cu o medie a rezultatelor sub 7 la simularea Evaluării Naționale să aibă un plan dedicat de intervenţie. Planul de intervenție va fi monitorizat prin inspecții, potrivit ministrului Educației.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cei mai proști dar și cei mai periculoși din țară în Ilfov sunt. De ce? Pentru că au impresia că sunt bucureșteni și de aceea se cred smecheri.