G4Media.ro

Aproape 60.000 de persoane de peste 55 de ani au fost programate…

Aproape 60.000 de persoane de peste 55 de ani au fost programate pentru vaccinul AstraZeneca după ridicarea restricției de vârstă

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 (RO Vaccinare) a anunțat marți că au programate pentru vaccinare cu serul produs de AstraZeneca 59.522 de persoane cu vârsta de peste 55 de ani.

Acest lucru a fost posibil după ce CNCAV a decis luni să elimine restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, folosit inițial doar pentru cei cu vârsta sub 55 de ani.

Dintre cele aproape 60.000 de persoane programate pentru vaccinul AstraZeneca, 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani, mai precizează RO Vaccinare, într-o postare pe Facebook.

Potrivit CNCAV, decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19.

sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. in ultima ora ! dati vaccin astra zeneca la medicul de familie ca o sa ajungeti sa-l aruncati!La mine in judet inca sunt vreo 3000 de locuri dupa ce s-au programat astia de ieri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.