G4Media.ro

Aplicația chineză de cumpărături Temu s-ar putea confrunta cu noi reguli foarte…

sursa foto: Captura platforma

Aplicația chineză de cumpărături Temu s-ar putea confrunta cu noi reguli foarte stricte din partea Uniunii Europene

Populară platformă chineză de comerț online Temu ar putea fi supusă unor norme stricte de moderare a conținutului din partea Uniunii Europene, după ce a declarat că este vizitată de 75 de milioane de europeni în fiecare lună, relatează Politico.

Controversată, dar în plină expansiune, companie chineză este filiala occidentală a Pinduoduo, una dintre cele mai mari platforme de comerț online din China. Aceasta s-a confruntat cu un control amănunțit pentru practicile sale opace în materie de confidențialitate și securitate cibernetică și a fost recent criticată în Germania pentru inducerea în eroare a consumatorilor.

În timp ce Temu intra deja sub incidența unor norme ale Legii privind serviciile digitale, noua sa dimensiune autodeclarată ar putea duce la noi obligații mai stricte sub supravegherea Comisiei Europene.

Platformele online cu peste 45 de milioane de utilizatori din UE trebuie să efectueze audituri externe detaliate și evaluări de risc cu privire la platformele lor și la măsurile pe care le iau pentru a limita răspândirea de conținut ilegal, cum ar fi jucării periculoase sau genți de lux false. Amenzile pot ajunge până la 6 % din cifra de afaceri globală a acestora.

Comisia Europeană trebuie să desemneze în mod oficial aceste platforme online foarte mari, acordând companiilor patru luni pentru a se pregăti pentru aceste reguli stricte. Comisia Europeană nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii cu privire la faptul dacă Temu intră în această procedură. „Suntem conștienți de declarația recentă a lui Temu, care a informat că are peste 45 de milioane de utilizatori activi lunar în UE”, a transmis Johannes Bahrke, un purtător de cuvânt al Comisiei. „Suntem în contact cu platforma în vederea unei posibile desemnări în viitor de a se supune regulilor UE”, a adăugat el.

În prezent, instituția UE se pregătește să desemneze platforma chineză de modă Shein, cu peste 108 milioane de utilizatori europeni, pentru a se supune regulilor stricte ale UE.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...