G4Media.ro

Apel lansat de moți, în urma inundațiilor devastatoare care au lovit localitățile…

Apel lansat de moți, în urma inundațiilor devastatoare care au lovit localitățile din Apuseni: „Fii moț, fie și numai printr-un simplu gest! Arată că îți pasă!”

Inundațiile puternice din ultimele zile au creat pagube imense în mai multe localități din Apuseni, cele mai grav afectate fiind comuna Ocoliș și satul Ocolișel. Viitura a lăsat localitatea în izolare, drumurile de acces fiind complet distruse. Moții care s-au implicat anterior și în campania „Caravana Drumului Rușinii”, din 14 Mai 2021, lansează un nou apel de ajutorare, în scopul sprijinirii localnicilor din acestă zonă.

Primarul comunei Ocoliș, județul Alba, Alin Juncan, a intervenit vineri seara, la Antena 3, relatând despre prăpădul lăsat de viitură.

„Viitura a luat cu ea case, mașini, grajduri și animale și a distrus și 9 km de drum comunal.  Acum veștile sunt destul de bune, pentru că nu a mai plouat, deși am avut și ieri atenționări. (…) Evaluăm în continuare pagubele produse în urma recordului istoric, din câte am înțeles, de peste 200 l/mp. Evaluăm împreună cu armata, cu autoritățile…. Abia acum ajungem în anumite zone în care nu am avut acces până acum”, a spus Alin Juncan la Antena3.

Pe facebook, a fost lansat și apelul umanitar din partea asociațiilor „Concordia Transilvană” și „Apuseni Transilvania”:

„Dacă ești moț adevărat, nu poți rămâne impasibil.

Aseară la orele 23.00 am trecut pe la Ocoliș și Ocolișel. Mașini de pompieri, poliție, salvare, excavatoare, puhoaie revărsate. Imaginea dezastrului am avut-o astăzi. Frații noștri din Ocoliș și Ocolișel au rămas, mulți dintre ei, fără aproape nimic. Poate numai cu speranța că-și vor reface traiul tihnit obținut prin truda palmelor și a minții lor. Nu mai au nimic, nici măcar apă potabilă. Moții, cei care am participat la Caravana Drumului Rușinii, din 14 Mai 2021, ne-am unit eforturile pentru ajutorarea fraților noștri din Ocoliș și Ocolișel!

Alătură-te și tu nouă și Asociației Concordia Transilvană, respectiv Asociației Apuseni Transilvania și bravului Primar al Comunei Sălciua- Vasile Lombrea, în efortul de a-i ajutora pe cei năpăstuiți! Fii moț, fie și numai printr-un simplu gest! Arată că îți pasă!

Concordia Transilvană: RO68BTRLRONCRT00K3096702, CUI 24191587

FIECĂRUI DONATOR I SE VA COMUNICA UN NUMĂR DE ORDINE. LISTA ACESTORA SI SUMELE FIIND PUBLICATE AICI!

Este nevoie urgentă de apă și detergent sau de materiale de construcții”

sursa foto  : Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Apoi moții să-i sprijine dacă nu știu să se exprime….

 2. Din pacate asa se intampla cand se taie padurile in stil barbar. Tragem ponoasele acum.

 3. Sa intervina statul roman, doar platim taxe si impozite :))))))))

  Igsu sa vina cu oamenii competenti si dptarea tehnica complet functionala:)))

  • Să-și asigure locuințele!

   Lasă statul roman să vadă de infrastructura și alte cele

   Să nu mai taie pădurile și să nu construiască în albiile râurilor ca e fengsui când le trece râul prin fundul Curții

 4. Pe acolo cam sunt oameni cu frica lui dumnezeu si credinciosi practicanti…. oare biserica nu ar trebuii sa sa implice financiar, nu sa stranga donatii de la credinciosi si sa le distribuie pe acolo, sa umble la pusculita ca tare e grasa!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.