G4Media.ro

Apel comun al elevilor, profesorilor și părinților: Guvernul să emită vouchere electronice…

Apel comun al elevilor, profesorilor și părinților: Guvernul să emită vouchere electronice prin care profesorii și elevii să-și poată cumpăra echipamente pentru educație digitală

Consiliul Elevilor, Sindicatele “Spiru Haret” și Federația Asociațiilor de Părinți solicită Guvernului un pachet concret de măsuri “pentru a garanta accesul la educație digitală pentru toți elevii și profesorii din România”. Soluția avansată de semnatarii apelului comun este “emiterea unor vouchere electronice atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice”.

Voucher-ul trebuie să acopere atât partea de hardware, cât și cea de software, spun organizațiile semnatare.

Printre solicitări se numără și anularea, pentru acest an școlar, a prevederii care instituie un număr minim de note ce trebuie obținute de fiecare elev/disciplină de studiu, pentru încheierea mediei.

“Guvernul României trebuie să achiziționeze în regim de urgență dispozitive pentru elevii și profesorii provenind din medii defavorizate, pentru ca sistemul educațional virtual să continue pentru fiecare dintre noi”, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

“Voucher-ul electronic se poate acorda fără prea multă birocrație”, a precizat Marius Nistor, președintele FSE “Spiru Haret”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Este scârț. Ce tupeu. După ce că le-a mărit puternic salariile la PUTORILE de dascăli care sunt majoritatea niste incompetenți depășiți de vremurile moderne. Pe deasupra dascălii români au cele mai.multe vacante. Daca vor să rămâna cu privilegile, atunci să facă bine să-și ia o tabletă gratis de la Vodafone, Telekom etc și să treacă la treabă. Idem părinții care își iubesc responsabil copiii, nu doar când le iau hăinuțe de marcă.

  • Sa-ti fie Rusine…..oare crezi tu ca pe planeta asta mai exista si altcineva in afara de tine, iubitor resposabil de copii? Oare acei copii care vad ciocolata doar din reclame crezi ca sunt filme proaste date la TV? Esti la fel de aerian cum sunt si politicienii nostri care, la fel ca tine, traiesc intr-o bucla opaca de tot…..exista doar ce vad ei, restul e fictiune. Nu uita de parlamentarii care au decretat ca 7000 de lei este o pensie din care se poate trai decent…..
   Acum sa-mi explici si mie de unde bani de toate electronicele si abonamentele aferente la un parinte care avea dificultati in a trimite copilul la scoala inainte de nenorocirea asta?

 2. Si parintii care abia-si duc zilele, eventual intrati în somaj, ce sa faca? Sa-si ia rutere wireless, sa plateasca abonamente la net (ca la buticul din colt se da pâine gratis). Si apoi sa gaseasca pe cineva sa instruiasca odraslele cum e cu tableta…
  Ametitilor, pe ce lume traiti?

  • Propun să se dea la fiecare cetățean câte 20 k euro, indiferent de vârstă, sex, religie.!

 3. Se pare că mulți dintre noi nu au înțeles ce se întâmplă și că această pandemie și izolarea nu sunt individuale sunt despre Toți!!!
  Realitatea cruda este că 90% din copii de la sate nu au acces la internet și cred că undeva la 30% din copii de la orașe, realitate este că toți copii de la sate sunt navetiști!!!!
  Ce condiții de siguranță pentru desfășurarea examenelor poate oferi statul nostru acestor copii din moment ce nu a fost în stare și încă nu este sa ofere echipament de protecție tuturor cadrelor medicale???
  Ce părinte, își va trimite copilul să de-a examene expunindu-l riscului de infectare și riscului de a rămîne cu sechele pulmonare pe viață????
  Nu înțeleg de ce ne ascundem după deget, pentru acest an școlar a venit sfirsitul, asta ar fi cea mai logica decizie, bineînțeles dacă nu luăm drept model Olanda.