G4Media.ro

UPDATE Apel al Jandarmeriei: Vă rugăm să vă delimitaţi de grupurile care…

UPDATE Apel al Jandarmeriei: Vă rugăm să vă delimitaţi de grupurile care provoacă violenţa / Oamenii care protestează paşnic să se retragă din primele rânduri

Jandarmeria Română solicită participanţilor la protestul de vineri din Piaţa Victoriei să nu vină însoţiţi de copii şi să se delimiteze de grupurile care provoacă violenţa, transmite Agerpres. De asemenea, forțele de ordine fac apel la oamenii care protestează paşnic în Piaţa Victoriei să se retragă din primele rânduri, motivând că aceştia sunt folosiţi de cei care comit violenţe ca „scut de protecţie”.

„Va rugăm să vă delimitaţi de grupurile care provoacă violenţa! Pentru siguranţa voastră şi a tuturor! Un grup de oameni poate denatura complet scopul unui protest anunţat iniţial, pe reţelele de socializare, ca fiind unul paşnic. Recomandăm celor care intenţionează să se alăture protestatarilor din Piaţa Victoriei să nu vină însoţiţi de copii. Demersul nostru vine ca urmare a violenţelor înregistrate în ultimele ore”, scrie instituţia menţionată pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Jandarmeria Română face apel la calm şi la respectarea dreptului tuturor celor care doresc să protesteze paşnic.

„Facem, în continuare, apel la calm! Respectăm dreptul tuturor celor care doresc să protesteze paşnic! Respectăm, în egală măsură, dreptul celor care nu doresc să protesteze! Suntem şi rămânem în slujba cetăţenilor! Singura noastră preocupare este liniştea voastră, a tuturor, şi nu vom ezita să o restabilim ori de câte ori va fi nevoie”, potrivit acestei instituţii.

„Facem apel la oamenii care protestează paşnic să se retragă din primele rânduri, din zona de contact cu jandarmii. Cei care comit violenţe arunca din spatele lor cu obiecte contondente, sticle şi bucăţi din asfalt. Agresorii îi folosesc astfel ca scut de protecţie pentru a putea să continue violenţele fără să poată fi extraşi de jandarmi. Vă rugăm să înţelegeţi apelul nostru pentru a nu risca să fiţi răniţi”, se arată într-un mesaj postat, vineri, pe Facebook, de Jandarmeria Română.

Apelul Jandarmeriei vine după ce au avut loc mai multe episoade violente între protestatarii din Piața Victoriei și forțele de ordine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene și au adus în fața guvernului un tun cu apă pentru a dispersa mulțimea la nevoie. Zeci de persoane, printre care și câțiva jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

(Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Adică stați în plm cuminți că oricum nu se va schimba nimik. Acele „grupuri” sunt cetățeni care au ajuns la capătul răbdării. Dar ce le pasa celor care fac milioane de euro pe spatele românilor(fmmdragneatariceanu) sau celor plătiți să îi apere pe cei bogați. Fmmpsd nu va renunța la putere așa ca sta în puterea oamenilor să îi dea jos.

  2. Ne-am retras in mortii vostri pana la springtime si tot ne-ati gazat pe TOTI

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.