G4Media.ro

Apel public al inspectorului școlar din Timiș, către companii: Peste 4.600 de…

Apel public al inspectorului școlar din Timiș, către companii: Peste 4.600 de elevi din județ, unul dintre cele mai dezvoltate din țară, nu au acces la internet, iar 4.300 – niciun device, nici măcar telefon

Situația a peste 4.300 de elevi care nu au acces la tehnologie (telefon sau calculator) și a peste 4.600 care nu au acces la internet în această perioadă în care școlile sunt închise, iar autoritățile centrale recomandă profesorilor mutarea lecțiilor în mediul online, este una îngrijorătoare, spune inspectorul școlar județean din Timiș, Aura Danielescu. Oficialul a lansat un apel public către companii să doneze școlilor “echipamente (laptopuri/telefoane/tablete), chiar și second-hand, pe care școlile le vor direcționa către copiii care în acest moment nu pot accesa nicio resursă educațională online”.

Danielescu susține că a cerut tuturor școlilor să-i prezinte situația accesului la internet și la device-uri (calculator, laptop, telefon smart) în ceea ce îi privește pe elevii și profesorii din județ.

Timiș este unul dintre cele mai dezvoltate județe din România, având șomaj aproape zero, iar în 2019 a avut un PIB pe cap de locuitor de 14.727 de euro, fiind pe locul al treilea la nivelul țării, după București, 28.573 euro și Cluj, cu 15.011 euro.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cum mă, fruncea?

  2. Tanti, vrei adresa mafiotilor din kiseleff, responsabili pentru mizeria asta ? Acolo trebuie sa te adresezi…

  3. Nu mai exista cuvinte romanesti, trebuie sa introducem „device”?
    Acum si-au dat seama ca unii copii sunt mai saraci? Ma da prosti mai sunt astia pe la inspectorate.

  4. De ce o comuna (Ciugud – Alba) are scoala in care toti copii au tablete, luate cu bani de la UE? TImisul n-a putut?

  5. Poate nici nu vor si nici nu i intereseaza. Is si ei liberi o perioada.

  6. Si daca un copil, eventual prescolar (doamna a luat-o razna înainte sa faca febra) primeste calculatorul, cine o sa-l instruiasca sa-l foloseasca? Si cine o sa-i plateasca netu’, ca babacu tocmai a ramas fara salariu…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.