G4Media.ro

Apărarea rusă de lângă Bahmut a fost străpunsă, Rusia a pierdut în…

Sursa foto: Sergey SHESTAK / AFP

Apărarea rusă de lângă Bahmut a fost străpunsă, Rusia a pierdut în bătăliile pentru Andriivka și Klișciivka trei dintre cele mai bune brigăzi (generalul Sirski)

Comandantul Forțelor Terestre ucrainene, generalul-colonel Alexander Sirski, a declarat că, în urma luptelor pentru Andriivka și Klișciivka, la sud de Bahmut, linia de apărare rusă a fost străpunsă și trei brigăzi militare rusești au fost înfrânte, potrivit BBC.


Sirski vorbește despre capturarea satului Klișciivka ca despre un fapt împlinit, dar Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a notat luni dimineață că unele „acțiuni de asalt” erau încă în desfășurare acolo. Ministerul rus al Apărării a susținut chiar și astăzi că atacurile asupra Klișciivka ar fi fost respinse.

„După pierderea așezărilor Andriivka și Klișciivka săptămâna trecută, inamicul desfășoară numeroase contraatacuri din diferite direcții, încercând fără succes să recupereze pozițiile pierdute”, a afirmat Sirski, notând că cele două mici localități erau „elemente importante ale liniei defensive a inamicului, care se întindea de la Bahmut la Gorlovka”.

„Ca urmare a acțiunilor de succes ale trupelor noastre, a fost ruptă linia de apărare a inamicului, pe care acesta a încercat să o închidă, aruncând în luptă toate rezervele disponibile”, a continuat el. „În bătăliile din direcția Bahmut, unele dintre cele mai bine antrenate și mai bune unități ale inamicului au fost înfrânte și și-au pierdut complet capacitatea de luptă – brigada separată de pușcași motorizați 72, brigăzile separate de asalt aerian 31 și 83.”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bravo, distrugerea zombi-lor e un lucru foarte bun!

  2. Deci cam 12000 de orci. Îngrășământ pentru vreo 2 hectare.