G4Media.ro

Apărarea civilă a Fâșiei Gaza susține că aproximativ 200 de cadavre au…

Photo by AFP

Apărarea civilă a Fâșiei Gaza susține că aproximativ 200 de cadavre au fost exhumate din gropi comune ale spitalului Nasser din Khan Younis

Apărarea civilă a Fâşiei Gaza a declarat luni pentru AFP că a exhumat în ultimele trei zile aproximativ 200 de cadavre ale unor persoane ucise şi îngropate de forţele israeliene în gropi comune în incinta spitalului Nasser din Khan Younis, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Echipele noastre continuă să găsească trupuri în incinta Complexului Medical Nasser şi de sâmbătă au fost exhumate cadavrele a aproximativ 200 de martiri”, a declarat Mahmoud Bassal, un purtător de cuvânt al Apărării Civile.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a reacţionat imediat.

Mohammed al-Mughayer, un lider al Apărării Civile din Fâşia Gaza, a declarat, la rândul său, pentru AFP că în total 283 de cadavre au fost descoperite în gropi din incinta spitalului Nasser.

Spitalele din Fâşia Gaza au fost puternic vizate în timpul operaţiunii militare desfăşurate de armata israeliană pe teritoriul palestinian de la atacul sângeros lansat în Israel la 7 octombrie de mişcarea palestiniană Hamas, care deţine controlul în Gaza.

Operaţiunile militare israeliene desfăşurate în ultimele şase luni în Fâşia Gaza s-au soldat cu 34.151 de morţi, în principal femei şi copii, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...