G4Media.ro

Antonina Radu, pompier condamnat la 8 ani în dosarul Colectiv, e dată…

Antonina Radu, pompier condamnat la 8 ani în dosarul Colectiv, e dată în urmărire generală de poliție

Poliția Română a dat-o vineri în urmărire generală pe Antonina Radu, pompier la ISU București, potrivit unui anunț pe site-ul instituției.

Antonina Radu a fost condamnată joi la 8 ani și 8 luni de închisoare în dosarul Colectiv, ea fiind acuzată, alături de un alt coleg, că a permis funcționarea clubului Colectiv în ciuda faptului că localul nu avea aviz de securitate la incendiu.

În același dosar, primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare. (Foto: Poliția Română)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

29 comentarii

 1. pompierii DSU / ISU au facut multiple vizite la club dar fara sa ia vreo masura,

  au lasat clubul sa functioneze fara autorizatie la incendiu contribuind decisiv la tragedie!
  daca exista dreptate primeau minim 20 de ani de puscarie, nu 7.

  • Pedepsele sunt evident extrem de blande (cam cat se da pentru omorul unei singure persoane), nu mai vorbim ca s-a considerat ca nu au fost circumstante agravante (?!?).
   Cu toate astea, mesajul important e ca neefectuarea obligatiilor de serviciu, atrage dupa sine raspundere penala.
   Alta veste proasta e ca in Romania precedentele nu prea conteaza. Daca maine se repeta tragedia, nu inseamna ca cei implicati vor fi automat vinovati, se va relua toata tevatura de la zero.

 2. bravo, ma. aia de la firma care au montat artificiile nu sunt vinovati, patronul de la club care a legat usile de evacuare cu lanturi si le-a blocat cu boxe nu sunt vinovati, dar pompierul care a permis functionarea clubului ia 8 ani…

 3. A omorat Udrea indirect prin sifonarea banului public atatia oameni si nu dam de ea, de ce sa nu fuga si o nimeni.

 4. Dezastru in justitia romaneasca Piedone marele corupt va face doar 1 an de puscarie pentru 64 de victime!

  • Mai grav este atitudinea sfidatoare a puscariasului. De ce? Fiindca se simte puternic. A fost votat de concetatenii victimelor inca odata primar. Asta este adevarata tragedia a romanilor. La Baia Mare, primarul a fost votat chiar cand se afla in puscarie. Acum iar a primit o condamnare si parca vad ca va fi votat din nou. Ne-o facem cu mana noastra.

 5. Dacă e în Transnistria, pa!

 6. Ca sa le dau o palma peste bot “victimelor” de la Colectiv.

 7. Practic doamna Antonina Radu nu a omorat pe nimeni. Hai sa-i bagam la rece atunci pe toti inginerii care au costruit cladirile care s-au prabusit la cutremurul din 1977. Sau hai sa-i bagam si pe aia care acum contruiesc cladirile care se vor prabusi in 2030.

  • Lăsați trolaceala rusească…e vinovata…la închisoare!!!!!

  • Pentru clădirile prăbușite în 1977 s-au constituit la scurt timp mai multe echipe/comisii de expertiză în care au fost cooptați ingineri/subingineri/maiștri și tehnicieni de înaltă calificare.
   Au fost verificate și proiectele și respectarea lor de constructori.
   Aspectul mi-a fost relatat personal (nu prin prietenul nașului unui prieten, etc) chiar de unul din cei care au luat parte la expertize în cadrul uneia dintre echipele care au controlat în teren dacă s-au folosit materialele corespunzătoare și în cantitățile/dimensiunile indicate în proiect.
   Și acolo unde s-au constatat nereguli (de exemplu: saci de hârtie în loc de beton în pereți/planșee, oțel beton de alte caracteristici sau dimensiuni, etc) s-au întocmit și semnat acte care au fost transmise organelor de cercetare.
   Nu le-a fost bine celor care s-a constatat că au greșit sau au furat.
   Așa este și în cazul acesta.
   Nu știu dacă a fost neglijentă Antonina RADU sau, Doamne ferește, a luat bani să închidă ochii la nereguli, dar rezultatul e același.
   Mai cunosc un caz (povestit cu amărăciune fratele decedatului) în care un copil a murit pentru că un electrician (prieten al tatălui copilului) a realizat o instalație electrică necorespunzătoare la o casă particulară. A fost condamnat pentru ucidere din culpă.
   Despre ce vorbim?
   Omenește, îmi pare rău de ea, dar, dacă mor oameni pentru că cineva plătit să-și facă treaba nu și-o face, este firesc să plătească.
   Mai ales dacă este angajat al statului care se presupune că ar trebui să-și apere cetățenii, inclusiv și mai ales prin interzicerea unor activități/închiderea unor agenți economici care le pun viața în pericol
   Și mai rău îmi pare de cei care au murit, Dumnezeu să-i odihnească…

 8. Prin DECRETUL nr. DP1743/2020 al fostului președinte al Republicii Moldova, Igor DODON, art. 1,pct.3, Antonina RADU a redobândit cetățenia moldoveană (a trebuit să renunțe la ea ca să fie ofițer român, condiție impusă de lege).
  Dacă a trecut granița în MOLDOVA (foarte posibil, pentru că s-a născut acolo, probabil mai are rude) NU POATE FI EXTRĂDATĂ în România pentru executarea pedepsei.
  Și asta pentru că Republica Moldova NU-ȘI EXTRADEAZĂ PROPRII CETĂȚENI, conform art. 65, paragraful 1 al Tratatului între România și Republica Moldova privind asistența juridică în materie civilă și penală, semnat la Chișinău la 6 iulie 1996 și ratificat de partea română prin Legea 177/1997 (Monitorul Oficial 310 /13.11.1997).
  Întrebarea este prin ce pârghii a reușit să redobandească cetățenia anterioară , incendiul de la Colectiv fiind de notorietate internațională, iar Legea cetățeniei Republicii Moldova (nr. 1024/2000) spune la art. 20,alin.(1), lit. c) că cetățenia moldovenească nu poate fi redobandită de persoana aflată sub urmărire penală.

  • De vină este PSD-ul. Ce îi împiedică să meargă sau să-i invite pe cei din Republica Moldova pentru a semna acorduri de extradare?

 9. Ciudata coincidenta….patroana de la Hexi pharma care termina pacienții in spitale cu dezinfectanți diluați tot din Moldova…sa nu fie din ăia Trans care susțin regimul lui putin…știți ce zic? …Aia cu dezinfectarea, asta cu focul…

  • Florine ce tot ai cu rusii, ei au dat foc? Ce tot trolezi pe aici du-te acasa.

  • Dan Condrea a fost patronul Hexi Pharma. s-a sinucis în mai 2016. Care patroana?

  • 🤮, soția lui era responsabila cu producția firmei, cantitatea de substanțe active … trăiește bine mersi..si ea si firma 🤓🤓🤓🤓
   BaDe, doar cu sabotorii si cu rușii care omoară si fura …culca-te…sau cât e ceasul in Șt petersburg?🤣🤣🤣🤣

  • A avut-o în calitate de soție din 2012-2016, apoi s-a căsătorit cu alta.

  • Soția Ochinciuc ar putea fi luata la întrebări de procurori…poți sti?..agent secret infiltrat lângă soțul bănuit oficial de prima soție a fi agent extern??? …mulți trădători in sate fără câini … pe filiera Moscova transnistria Chișinău București…oamenii au murit in spitale din cauza dezinfectantilor hexi pharma înainte de 2016…

  • Vomiți de la băut? …După 2016 nu au mai fost neveste omu s-a sinucis…procurorii ar trebui sa pună lupele pe rusoaica…