G4Media.ro

Anthony Fauci susține că pacienții cu boli care afectează sistemul imunitar ar…

sursa foto: Facebook/ Anthony Fauci

Anthony Fauci susține că pacienții cu boli care afectează sistemul imunitar ar putea avea nevoie de a treia doză de vaccin anti-COVID

Persoanele care urmează tratamente ori au patologii ce afectează sistemul imunitar ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, a declarat duminică expertul american în boli infecţioase Anthony Fauci, relatează Reuters.

 • ”Pacienţii cu transplant, cei care fac chimioterapie pentru cancer, care suferă de boli autoimune sau urmează tratamente imunosupresoare, aceştia sunt printre cei care, dacă va fi o doză de consolidare, ceea ce probabil se va întâmpla, vor fi printre cei mai vulnerabili care o vor primi”, a precizat Fauci într-un interviu acordat postului CNN.

El a mai menţionat că, din cauza răspândirii tot mai intense a variantei Delta a coronavirusului în SUA, autorităţile americane evaluează şi o posibilă înăsprire a regulilor pentru purtarea măştii în cazul persoanelor vaccinate anti-COVID-19.

Menţionând studiile ce arată că imunitatea anti-COVID-19 a persoanelor vaccinate pare să diminueze, Fauci a anunţat că responsabilii americani din sectorul sanitar examinează în prezent datele pentru a determina când ar fi nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin de consolidare. ”Este o situaţie dinamică. Lucrul este în desfăşurare, evoluează la fel ca în multe alte zone ale pandemiei”, a explicat expertul american.

Ministerul Sănătăţii israelian a anunţat o scădere a eficacităţii vaccinului Pfizer-BioNTech în prevenirea formelor simptomatice de COVID-19, dar schema completă cu două doze din acest ser este în continuare foarte eficientă în prevenirea formelor severe. Constatarea privind diminuarea eficacităţii vaccinului coincide cu răspândirea variantei Delta, devenită dominantă în Israel.

În această ţară a treia doză de vaccin este deja în curs de administrare persoanelor imunocompromise, inclusiv celor care au avut un transplant de inimă, plămân, rinichi sau ficat, precum şi pacienţilor care primesc chimioterapie.

În SUA, cele mai puternice creşteri ale cazurilor de COVID-19 au fost observate în statele cu rate reduse de vaccinare. Astfel, Florida, Texas şi Missouri însumează circa 40% din cazurile de infectare la nivel naţional, Florida singură înregistrând circa o cincime din infectările de pe ansamblul SUA.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Anthony Fauci

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Bolnavul asta mai este credibil ?
  ADIO LUME NORMALaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!
  OSCPICIUL ESTE NOUA NORMALITATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Gheorghita n-a asigurat nici prima doza.

  • ce ma????? numai cine nu vrea nu se vaccineaza. lasa textele. sunt vaccinuri sa iti pui si in cap.

 3. Disperare mare, fabrica pfizer duduie dar cresc stocurile și marfa începe sa expire…

 4. Waxereală să fie. Cu abonament, că-i mai ,,eftinache”…

 5. ooops 5 antiwaxeri…. doar 109 de covidioti azi, putin, hai cu valul 4 sa scap mai repede de voi.
  O sa va simt lipsa!

 6. din nefericire intre tine si el, tot pe el il cred. el macar e doctor, tu……zero. asta fara sa neg ca sunt si interese financiare la mijloc. insa in egala masura nu incearca nimeni sa omoare oameni dintr-un motiv f simplu. nu ar mai avea cine sa produca. si orice guvern vrea ca oamenii sa produca, nu sa faca scandal.

 7. @Barbulescu
  Iar ai venit la serviciu? Iar improsti cu voma ta pe aici? Iti place cuvantul wax… Cred ca inca nu prea ii stii intelesul, dar il folosesti, suna exotic, cu ‘x’. Sefii tai stiu ce faci?

 8. Așa, de ce cer firmele bani pe vaccinuri și nu le dau moca oamenilor muncii socialiste?
  Dovada faptului ca este o tarasenie este in faptul ca au pret. Tot ce costă e pacaleala!
  Mult cxcxt ai in cap!