G4Media.ro

Antena 3 a vrut să îl ajute, dar mai mult l-a înfundat.…

Antena 3 a vrut să îl ajute, dar mai mult l-a înfundat. Declaraţia defavorabilă fostului şef al Poliţiei române, Cătălin Ioniţă, acuzat de trafic de influență într-un dosar DNA

Fostul şef al Poliţiei române, chestorul principal Cătălin Alexandru Ioniţă, a fost pus azi oficial sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Antena 3 a încercat ieri să îl ajute pe chestorul Ioniţă şi a făcut un interviu cu Petruţa Dinu cu titlul: „DNA o constrânge la 84 de ani să fie denunţătoare. Ţinta: Cătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române”. În interviu, bătrâna face însă declaraţii deloc favorabile fostului şef IGP. Declarațiile difuzate de Antena3 mai mult îl acuză pe fostul șef al poliției: ”Ioniţă şi părintele Vasile m-au ajutat, am scăpat de cămătari. Am spus părinte, vă dau două hectare dumneavoastră şi două lui Cătălin, când vând terenul (…) Ioniţă a fost un înger pentru mine”.

Acuzaţiile. În 2009-2010, pe când era şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, Ioniţă ar fi pretins unei femei, Dinu Petruţa, 4 hectare de teren ca să o ajute să obţină retrocedarea a 18 hectare în Popeşti-Leordeni, Ilfov. În schimb, poliţistul i-ar fi promis bătrânei că îi va determina pe „funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie”.

„Ca urmare a demersurilor făcute de suspect, la data de 03 decembrie 2010, Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a judeţului Ilfov a emis titlul de proprietate în favoarea suspectei Dinu Petruţa şi a altor trei persoane asupra a 18,17 hectare. Ulterior, la data de 19 martie 2015, persoanele beneficiare ale terenului au vândut întreaga suprafaţă suspectului Ioniţă Alexandru-Cătălin şi unei alte persoane din familia acestuia. Conform înţelegerii anterioare, cumpărătorii au achitat doar preţul de 70.000 de euro pentru suprafaţa de 14 hectare (preţul convenit fiind de 5.000 euro/hectar), restul de 4,17 hectare fiind cedate cu titlu gratuit„, se arată într-un comunicat DNA.

Povestea. Potrivit unor surse din MAI, chestorul Ioniţă este un om foarte religios (sau cel puţin aşa lasă impresia), care frecventează mănăstirile. Un călugăr l-ar fi pus în legătură cu Petruţa Dinu. Nepotul femeii era dator la cămătari, iar femeia voia să obţină mai repede terenul din Popeşti-Leordeni, să-l vândă și să plătească datoria. De aceea ar fi apelat la poliţist pentru „ajutor”.

Sprijin de la a3. Antena 3 a încercat ieri să îl ajute pe chestorul Ioniţă şi a făcut un interviu cu Petruţa Dinu cu titlul: „DNA o constrânge la 84 de ani să fie denunţătoare. Ţinta: Cătălin Ioniţă, fostul şef al Poliţiei Române”. În interviu, bătrâna face însă declaraţii deloc favorabile fostului şef IGP.

”Ieri când am venit acasă erau la uşa mea. De ce nu m-am dus repede, sâmbătă sau duminică. Nu am avut timp să găsesc avocat. Au zis că trebuie să merg cu ei. Procurorul a venit şi a zis dacă mi-am adus aminte. Nu am ce să îmi aduc. Ştiam că lucrează în Poliţie (Ioniţă – n.r.), dar pe mine nu mă interesează lucrurile astea. Am deschis uşa la lift şi ei erau la uşa mea. Şi maşina DNA în faţa scării. Vă daţi seama cât de prost m-am simţit? Ioniţă şi părintele Vasile m-au ajutat, am scăpat de cămătari. Am spus părinte, vă dau două hectare dumneavoastră şi două lui Cătălin, când vând terenul. A mers o singură dată cu mine la Prefectură, eu nu mă simţeam bine. Am mers până acolo, am stat în sala aia, nu s-a întâmplat nimic. Nu a vorbit cu nimeni (…) A fost o dată (la Primărie – n.r.), a mers cineva de la Primărie, era şi părintele Vasile, am mers să vadă unde e terenul (…) Ioniţă a fost un înger pentru mine” a spus Petruţa Dinu la Antena 3, într-un interviu acordat Oanei Stancu Zamfir.

Procurorii l-au pus azi sub acuzare pe chestorul Ioniţă şi pentru fals în declaraţii în formă continuată.

„În declaraţiile de avere din perioada 2015 – 2018, suspectul Ioniţă Alexandru-Cătălin a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la terenul în cauză, de fiecare dată menţionând doar o suprafaţă de 18.174 m2 (1,8 hectare), adică 10% din suprafaţa reală dobândită”, se arată în comunicatul DNA.

Ce spune în apărarea sa. Fostul şef al Poliţiei Române Cătălin Ioniţă a declarat la ieşirea de la DNA că-şi va folosi toată energia pentru ”reabilitarea” statutului său şi a onoarei. „Am dat informaţii complete cu privire la toate aspectele, aşa cum am promis încă de dimineaţă, şi îmi voi folosi toată energia în meseria pe care o am, dar şi în reabilitarea statutului meu şi a onoarei’. El susţine că este nevinovat, dar că şi-a dat demisia ca să nu păteze imaginea Poliţiei. „Imediat după acest lucru, fără niciun fel de ezitare, am considerat normal să protejez imaginea ministerului şi a Poliţiei Române de un eventual scandal mediatic sau de o eventuală situaţie neplăcută, motiv pentru care am decis să fac un pas înapoi. Însă, aşa cum cariera am avut-o impecabilă până în acest moment şi traiectul meu profesional este unul impecabil, voi merge până în pânzele albe să arăt adevărul şi sunt ferm convins că acest lucru va ieşi la iveală’, a declarat Cătălin Ioniţă înainte de a intra în sediul DNA.

Context. Cătălin Ioniţă a solicitat marţi încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al IGP din motive personale. El a fost numit şef IGP la începutul anului după scandalul care a condus la căderea Guvernului Tudose. După izbucnirea scandalului poliţistului acuzat de pedofilie, ministrul de Interne Carmen Dan a cerut demisia şefului IGP Bogdan Despescu, considerat omul fostului ministru de Interne Petre Tobă. Premierul Tudose nu a acceptat şi a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, omul liderului PSD Liviu Dragnea. Până la urmă cel care a plecat a fost premierul Tudose. Imediat, prim-ministrul interimar Mihai Fifor l-a înlocuit pe chestorul Despescu de la şefia IGP şi l-a împuternicit pe chestorul Ioniţă.

Înainte de a fi şef IGP, chestorul Ioniţă a fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul MAI, iar înainte de 2016 a fost şef al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGP, adică structurile de poliţie de unde a plecat către Parchete marele dosar Tel Drum, ajuns acum la DNA. În dosarul Tel Drum este investigat penal acum chiar liderul PSD, Liviu Dragnea. Vezi CV-ul lui Ioniţă aici.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Astia_s functionarii publici platiti cu mii de euro pe luna,dar nu se mai satura
  minca-i_ar ,,,

 2. Toți sunt puşi pe prăduială, atunci când ajung în funcții de conducere!Aşa e rasa românească!

  • Nu toti! Romanii sunt, pe baza voturilor din 2016:

   9% oameni cu judecata sanatoasa
   13% oameni obisnuiti
   60% nepasatori, neinteresati, fraieri
   18% ticalosi, tradatori de tara

   Deci cu 21% din romani se poate face treaba buna!

 3. Conform tradiției, facerea de bine e … (continuarea, după ora 24, în lumina dispozițiilor CNA).

  • Unde-i facerea de bine ? Ca politistul profita de necazul femeii ? Tarasenia cu camatarii nu s-ar fi putut raspandi in toata tara fara politisti/justitie corupta, vezi centrul Timișoarei.

 4. Nu mai mintiti, halena triu face triaba performanta

 5. Mințiți!Doamna avea titlul de proprietate din 2007.Deci,cu o logica simpla,nu-ți trebuie multă școala,sa remarci ca nu avea cum sa o ajute in 2010,deoarece dansa îl avea din 2007.

  • detalii si propaganda, dupa cum ne-ai obisnuit. De ce nu pui un link de la autoritatea funciara daca tot afirmi ceva? daca il avea din 2007 care mai era rostul sa o ajute politistul ? ai dat-o in bara cu asta, am avut si eu un politist in familie care isi „facea” cumparaturile in piata si la targul vitan imbracat in uniforma, amenintand cu amenda si confiscare. E boala lunga asta in politie, dar cum asta era un biet sergent major si lua rosii gratis si planetare de logan, asa ala a luat terenuri intregi.

 6. @Laura Croitoarea. „În schimb, poliţistul i-ar fi promis bătrânei că îi va determina pe “funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie”.
  Ptr dstra pare ca e nevoie de scoala serioasa.

 7. O rubrica de suces pentr G4 ar fi analiza zilnica dupa modelul de mai sus a emisiunii
  „Sinteza Zilei”.

 8. N-a raspuns la comenzile binomului,asa ca DNistii au zgarmat pana au gasit o babona senila cu ajutorul careia i-au facut dosar!

  • Bina ca tu stii sa raspunzi la comenzile statului perpendicular. iti mai bagi si o portocala in fund si esti bun de plata. ce ne-am face fara aparatorii criminalilor ca tine?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.