G4Media.ro

ANSVSA a retras un lot de rodii turcești din magazinele Penny. Fructele…

sursa foto: Pexels

ANSVSA a retras un lot de rodii turcești din magazinele Penny. Fructele au prea multe pesticide/ Alte marketuri au retras un sortiment de pizza congelată

Unifrutti Impex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui lot de rodii de provenienţă Turcia, ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (imazilil), se arată într-un anunţ postat de site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Produsele au fost comercializate în perioada 3 – 16 februarie 2022 în reţeaua retailerului Penny.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris mai sus, comercializate în perioada 03/02/2022-16/02/2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă în magazinul Penny din care le-au achiziţionat, urmând să le fie restituită contravaloarea în baza bonului fiscal. Unifrutti Impex SRL îşi cere scuze pentru inconvenienţele create!”, se mai arată în anunţ.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a transmis miercuri într-un comunicat că a luat act cu îngrijorare de notificarea transmisă de România în data de 22 februarie 2022, pe platforma RASFF (Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje) a Comisiei Europene, cu privire la depăşirea de 100 de ori a limitei maxim admise la pesticidul imazalil din rodiile importate din Turcia.

Limita maxim admisă în rodii pentru pesticid-ul imazalil este de 0,01 mg/kg. Imazalilul poate produce cancer hepatic, cancer de tiroidă, fiind şi un iritant puternic pentru ochi, subliniază APC.

Reprezentanţii APC solicită ANSVSA să precizeze dacă a verificat nivelul de pesticide din alte loturi de rodii importate de Unifrutti Impex SRL de la începutul acestui an şi până în prezent şi care este istoricul acestei societăţi comerciale cu privire la loturile de fructe găsite cu pesticide peste limita maxim admisă.

Pe de altă parte, mai multe lanţuri de hypermarketuri (Kaufland, mega Image, Cora şi Metro) au anunţat retragerea de la vânzare a produsului Pizza Ristorante Prosciutto 330g (Dr. Oetker), pentru că acesta prezintă suspiciune că poate conţine corp străin metalic.

Este vorba despre lotul cu numărul 141021 cu termen de valabilitate septembrie 2022, se arată îm postarea de pe site-ul ANSVSA.

Publicitate electorală

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Opriti odata importurile de fructe/legume din turcia sunt toate niste gunoaie. Nu inteleg de ce romanii continua sa cumpere.

  2. Vreti un articol misto? Intrebati la ANSVSA: 1. Cate % din loturile de fructe si legume importate din Turcia si alte tari din afara EU (Orientul apropiat, mijlociu si indepartat) sunt controlate? 2. Daca se verifica continutul de pesticide folosite in EU, sau se verifica si pesticeidele care nu se mai folosesc in EU de zeci de ani (ex. organofosforice, Lindan, DDT, etc.)? 3. Sunt datele respective publice (ar trebui sa fie, indiferent daca invoca protectia datelor) si unde se pot afla.
    Abia atunci o sa vedeti dimensiunea greu de imaginat a fenomenului!!!

  3. Fac pariu ca 99% din produsele turcesti sunt gunoaie / otravi