G4Media.ro

ANPC a sancționat trei supermarketuri Mega Image din județul Ilfov cu 55.000…

ANPC a sancționat trei supermarketuri Mega Image din județul Ilfov cu 55.000 de lei pentru comercializarea legumelor și fructelor stricate și probleme de igienă

Trei supermarketuri Mega Image din judeţul Ilfov au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 55.000 de lei, ca urmare a deficienţelor constatate în zonele de legume – fructe, mezeluri – brânzeturi, mâncare gătită şi produse congelate, a transmis vineri printr-un comunicat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Conform instituţiei, în urma controalelor efectuate vineri la magazinele Mega Image Jilava, Popeşti Leordeni şi 1 Decembrie (judeţul Ilfov), au fost constatate deficienţe, precum: comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice), neinformarea consumatorilor privind interzicerea consumului cojii, în cazul citricelor cu coajă tratată, în zona de gătire utilizarea unor utilaje neigienizate cu resturi alimentare, urme de arsuri, rugină, cu baia de prăjire folosită excesiv, utilizarea, în spaţiul de prezentare în vederea comercializării a brânzeturilor şi mezelurilor a unor vitrine care prezentau rugină, zone exfoliate, insecte moarte şi scurgeri de lichid provenit de la produsele alimentare expuse.

De asemenea, au fost descoperite agregate frigorifice şi congelatoare neigienizate cu resturi alimentare şi resturi provenite din ambalaje, nerespectarea temperaturilor de păstrare a preparatelor calde (minimum +60 grade Celsius), utilizarea unor sosuri neetichetate corespunzător, fără a se menţiona data limită de consum, utilizarea unor vitrine de comercializare produse congelate cu depuneri de gheaţă pe produse, neigienizate corespunzător, temperatura indicată mai mare decât cele menţionate de producători pe ambalajele produselor.

În acest context, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au sancţionat contravenţional operatorul economic, cu amenzi în valoare de 55.000 lei, şi au dispus următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficienţe; oprirea temporară de la prestarea serviciului în zonele legume-fructe, mezeluri-brânzeturi – Mega Image Popeşti Leordeni; oprirea temporară de la prestarea serviciului în zonele legume – fructe, mezeluri – brânzeturi, congelate, grill – Mega Image 1 Decembrie; propunerea suspendării activităţii Mega Image Jilava pe o perioadă de la zero la şase luni.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Cel mai ne simțit consumator angajatul la stat care are buget de cheltuit. Plateste si nu-i pasa sefului lui ce primeste. Ca nu sunt banii lui. E o afacere.
  ANPC reuseste sa pacaleasca pe cineva ca „asa se ating obiectivele”?
  Sa le enumere public, sa faca o statistica pe zile si mai vedem.

  • Lucrezi la Mega?

  • Stii ce-s alea trimiteri gratuite la analize prin medicul de familie? Nu sunt niciodata disponibile. Se termina inainte sa le dea.
   Asa si la ANPC. bugetul lor de deplasari nu exista, daca îi rogi sa verifice la fata locului ceva.
   Ca la Politia Locala daca vrei: cei mai multi stau in birouri si plimba niste hartii.

 2. Amenzile tot jumatate din minim se platesc? (ca daca ajung la anaf?)

 3. Sa intelegem ca marile lanturi de magazine i-a taiat de la spaga?

  • Daca nu „bifeaza” public ceva îi dă Citu afara. Bifeaza „orbeste orice”
   Parlamentul abia astepta sa-i ia-n subordine. Da cu criza asta politica „lasa ca merge si asa”.

 4. Va mai tineti, ma, mult de povesti? Ma refer la postacii care le plang de mila magazinelor.

  Cand s-au dat primele amenzi catre Cora, ati inceput ca aia au fost amendati pentru ca au permis accesul nevaccinatilor. Ca, deh, magazinele nu mai puteau de mila cumparatorilor romani. Ba chiar era unul care zicea ca de acum inainte merge mai mult, dar numai de la Cora cumpara! Ce daca au gasit aia mizerie si marfa expirata, el de-acolo cumpara!
  Apoi au intrat la rand Auchan si Mega. Astora de ce le-au mai dat amenzi OPC-ul? Ca NU au primit nevaccinatii?

  Mai gushterilor, shoshocilor, ma ciocoflenderilor!
  Voi ignorati cu o seninatate demna de medicamente faptul ca insusi magazinul a recunoscut faptele! Magazinul a recunoscut faptul ca vindea marfa expirata, ca avea mizerie in vitrine si restul. Si acum veniti voi, ca voi vreti neaparat mancare stricata?

  Nu va e, ma, rusine? Vreti sa mancati gunoaie, mergeti sa cautati prin tomberoane!
  Eu vreau sa mananc mancare sanatoasa, asa ca apreciez controalele OPC. Amenzile ar putea sa fie chiar mai mari, sa invete frantujii ca aici nu pot vinde gunoaie! Chiar daca am impresia ca managementul magazinelor cu probleme e strict romanesc, de calitatea alora care se dau cu fundul de pamant pe aici ca magazinele au fost amendate pe nedrept…

  Daca nu se dau amenzi, tipati ca statul nu face nimic. Daca se dau amenzi, tipati si mai tare ca n-aveti bani sa le platiti…

  • Amenzi care indiferent de valoarea sunt platite la jumatate din minim: un fleac pentru un hypermarket.
   Altii nici nu platesc amenzile, daca au pile nici nu ajung la anaf sau anaf nu le face nimic.
   Totul e doar pentru imagine – ca cineva face ceva.

   Ar trebui un raport cu amenzile platite. Si sumele incasate cu adevarat de stat – dinamenzi – scoase de catre ANAF.

 5. O mizerie organizata cu anpc ul asta la paduri nu se fac controale sau la alt domeniu astea licuri de munca vor sa le distruga

 6. Mizerie de anpc

 7. Apă de ploaie ce face ( cînd face ) ANPC-ul !
  Atîta timp cît în Ro vor face comerț și/sau vor fi angajați tot felul de ” șomeri” fără o calificare
  minimă în domeniul vînzării , respectului față
  de cumpărător ( consumator) și chiar ( f impor
  tant!) în domeniul sanitar ,totul e campanie
  de imagine ( proastă) . AUTORITĂȚILE în domeniu NU AR TREBUI SĂ ELIBEREZE
  AUTORIZAȚII DE EXERCITAREA ACTIVITĂȚILOR
  DE COMERȚ UNOR PERSOANE FĂRĂ CURSURI
  SPECIFICE ABSOLVITE !!! Valabil de la PATRON
  pînă la ultimul nerăbdător de marfă pe raft !!!
  A lua marfa de la „en gros” si a o revinde
  „en detail” cu adaos comercial cît vrea el
  și fără a emite bon fiscal este BIȘNIȚĂ si
  invitatie la evaziune fiscală !
  Se aude undeva ??? Pauză totală !!!

 8. Pai dacă sunteți în Ilfov mergeți în Bd Pipera 64 acolo focar de infecție. O brutărie vis a vis de Mega Image. Dar nu mai trimiteți șpăgari..

 9. Bravo omule!!!gândești perfect….