G4Media.ro

ANPC a descoperit, pe litoral, aproape jumătate de tonă de peşte şi…

Sursa foto: Pixabay

ANPC a descoperit, pe litoral, aproape jumătate de tonă de peşte şi fructe de mare congelate, depozitate ambiental, fără respectarea temperaturii indicate de producător/ Firma a fost amendată cu 10.000 de lei

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descoperit pe litoral 444 de kilograme de peşte şi fructe de mare congelate, depozitate ambiental, la o firmă care era furnizoare pentru restaurante şi supermarketuri. Societatea a primit o sancţiune de 10.000 de lei, iar marfa va fi distrusă.

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat, luni, că nu se respecta temperatura de minus 18 grade indicată de producător.

„Au fost identificate 444 de kilograme de diverse sortimente de peşte şi fructe de mare congelate depozitate ambiental, în afara camerei frig, fără a se respecta temperatura de -18 C indicată de producător, rupându-se astfel lanţul termic care garantează calitatea produsului congelat. A fost dispusă măsura amenzii de 10.000 lei şi a fost emisă ordonanţă de distrugere produse în valoare totală de 8.880 lei. Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme la un operator economic în termen de zece zile”, a afirmat Horia Constantinescu.

El a precizat că aceste produse au fost găsite la o firmă care furnizează alimente pentru restaurante şi supermarketuri.

„Atât timp cât ţine marfa ce ar trebui să rămână congelată la temperaturi cu mult mai mari, întrerupând lanţul termic, iar apoi o livrează beneficiarilor, pretinzând că aceasta este în regulă, îi expune nu numai pe consumatori, ci şi pe operatorii economici beneficiari ai produselor pentru că vina va cădea asupra lor”, a explicat Horia Constantinescu.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „Operatorul economic va face dovada distrugerii produsele neconforme ”

    :-)))

    clar, aia vor vinde produsele mai departe

  2. Asa e în India. E ceva normal ptr România. Semințe și manele nu ați găsit la mare? Și cocalari?

  3. Mergeti voi pe litoralul romanesc.