G4Media.ro

Anisie: În scenariul verde, e obligatorie prezența elevilor la școală, la fel…

Anisie: În scenariul verde, e obligatorie prezența elevilor la școală, la fel și în scenariile galben și roșu – școala online e obligatorie / Scenariul potrivit va fi decis de fiecare școală în Consiliul de Administrație și transmis inspectoratului școlar

Scenariul potrivit va fi decis de fiecare școală în Consiliul de Administrație și transmis inspectoratului școlar, care îl trimite mai departe la Direcția de Sănătate Publică, a anunțat ministrul Educației la Antena 3. Anisie a spus că prezența elevilor la școală este obligatorie în scenariul verde, la fel și în scenariile galben și roșu școala online e obligatorie.

Ministrul a explicat care este mecanismul deciziei în privința alegerii unui dintre scenariile propuse de autorități – verde, galben sau roșu.

“Decizia este una descentralizată. Este la nivelul localității. Prin urmare unitatea de învățământ știe cel mai bine care este situația și din punct de vedere al infrastructurii, dar și din punct de vedere al îmbolnăvirilor. De aceea s-a luat decizia descentralizării.

Prin urmare în cadrul consiliului de administrație al unității de învățământ, se stabilește care este scenariul după care se va transmite către inspectoratele școlare județene care împreună cu Direcția de Sănătate publică analizează situația și din punct de vedere epidemiologic, dar și din punct de vedere aceea ce școala decis în Consiliul de Administrație și împreună în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vor lua decizia suspendării cursurilor“, a mai spus Anisie.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. „galben-rosu, școala online e obligatorie”…
  Zău așa! Ce faceți în zonele în care nu este internet 4G, ce faceți cu copiii care nu au o tableta (știu, veți lua 260.000 tablete, dar nu va cred, cum nu va cred nici cei care așteaptă o amărâtă de masca de 3 luni), ce faceți cu cei care au 7 frați și locuiesc într-o cămăruță cu toții și ce facem cu profesorii care abia ating o tastă de calculato, cum își va da seama profesorul că toți copiii au înțeles ceva predat sau explicat ???
  Cu orice risc, școala trebuie sa se desfășoare normal.

  • te-ai trezit vorbind , nu intelegi comunitatile locale adica acolo nunde traiesti si tu au responsabilitatea de a deschide scolile fie online fie la clasa , guvernul va ajuta fiecare situatie in parte . Bai oameni buni , ce nu intelegi ,doar nu o fi asa de greu . eu primar consilier , soala , gradinicta stiu esxact in localitate care este situatia si decid singur ce fac , guvernul doar va ajuta .

  • Primarii din mediul rural vor hotărî să se meargă pe școala online. Durează mai puțin, nu implica deplasate intre comune sau sate și copiilor le rămâne timp pt a-și ajuta părinții la treburile gospodărești.
   Trist este ,că în acest mod, educația în mediul rural va fi îngropată definitiv.

 2. Am vazut o gestionare asemănătoare in Rusia, unde virusul face ravagii. Acolo deciziile legate de pandemie se iau local si fiecare guvernator aduce statistici „coafate”, deoarece sunt in competitie si doresc sa-si mentina puterea. Rezultatul: Rusia are ce mai mica mortalitate din tarile euro-asiatice. Ai zice ca au si gasit leacul la boala…

  Este rusinoasa lipsa de responsabilitate a guvernului si a presedintelui. Suntem carne de tun pentru virus. Orice masuri de lock down sunt lasate la cheremul unui baronas local, pentru care economia si fluxul spagii sunt pe primil loc. Vom vedea multa moarte din cauza PNL. Si ei tot o dau ca nu vor pierde procente, lucrul cel mai important pentru ei.

 3. Scenarii SF-rosu,verde galben..
  Si ce sa vezi cand va incepe ne vom ineca in ideile scrise pe genunchi a ametitilor din invatamant.
  Sunteti vai capul vostru de ministresa si bugetarii de pe langa ea.
  Aia care iau bani sa gaseasca solutii tampite.

 4. Doamna ministru, oare pe ce planeta traiti? Scolile noastre sunt cum sunt, nu exista nici o posibilitate de a mentine copiii distantati, pentru ca invata in clase foarte mici, inadecvate pentru o astfel de situatie. De ce nu v-ati ocupat sa scoliti profesorii si sa aranjati totul pentru online, ca sa stam linistiti si sa nu ne transformam copiii in cobai. Acei copii care vin in familii, unde exitsa bunici, parinti cu probleme de sanatate, frati mai mici, etc…. Ce garantii imi puteti da ca nu se vor imbolnavi la scoala? Ce garantii am eu ca va fi tratat cu responsabilitate intr-o unitate medicala, daca se imbolnaveste, daca ne imbolnavim noi parintii sau bunicii, cand spitalele sunt asa cum sunt (colcaie de bacterii rezistente la antibiotice, de care e posibil sa nu mai scapi…). Si toate aceste intrebari pot continua? Deci, despre ce vorbim? Trebuie sa avem posibilitatea de a opta! Cei care vor sa isi lase copii la scoala, in orice conditii, sa ii lase (vad ca sunt si dintr-astia)…. Si faceti platforme online, general valabile, de pe care sa se poata studia si de acasa. E cel mai corect asa. Nu ma obliga sa imi las copilul intr-un mediu cu risc masiv de infectare, atat timp cat nu imi oferi garantii solide ca va fi protejat….

  • @ cecilia

   „cand spitalele sunt asa cum sunt”…

   sunt convins ca esti.de acord cu internarea fortata a asimptomaticilor sau a celor falsi pozitivi. sa se imbilnaveasca „nenorocitii” – nu ii asa ?!

 5. @ cecilia

  „cand spitalele sunt asa cum sunt”…

  sunt convins ca esti.de acord cu internarea fortata a asimptomaticilor sau a celor falsi pozitivi. sa se imbilnaveasca „nenorocitii” – nu ii asa ?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.