G4Media.ro

Anglia: Numărul cazurilor de Covid, la nivel record pentru tinerii între 20…

Foto: Public Health England Twitter

Anglia: Numărul cazurilor de Covid, la nivel record pentru tinerii între 20 și 29 de ani, dar mortalitatea pe ansamblu a scăzut simțitor față de valurile precedente

Cifrele publicate de Public Health England (PHE), organismul care monitorizează sănătatea publică în Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit), arată că, în ultima săptămână, 1.155 de persoane de 20 de ani au fost testate pozitiv cu Coronavirus la fiecare 100.000 locuitori.

Experții PHE spun că aceasta este cea mai mare rată de cazuri din orice grupă de vârstă de când au început testele în masă și îndeamnă toate persoanele din acest grup să primească ambele doze de vaccin. Datele arată că 59% dintre persoanele din grupa de vârstă 20 – 29 de ani au avut o singură doză.

În același timp, persoanele în vârstă de 85 de ani și peste continuă să aibă cea mai mare probabilitate de a avea nevoie de îngrijiri spitalicești.

Dr. Yvonne Doyle, director medical la Public Health England, a declarat că internările și decesele din spitale nu au crescut la fel de repede ca în valurile anterioare, dar cazurile sunt în creștere și vor fi monitorizate.

Datele PHE acoperă perioada 12-18 iulie și analizează numărul mediu de persoane care au dat rezultate pozitive la 100.000 de persoane de aceeași vârstă din populație. Concluziile sunt:

  • Numărul cazurilor crește la toate grupele de vârstă și regiunile;
  • Nivelurile săptămânale sunt cele mai ridicate în nord-estul Angliei (952) și cele mai scăzute în sud-est (423)
  • Cel mai redus grad de infectare este la cei cu vârsta de 80 de ani și peste, cu o rată săptămânală de 61 la 100.000

Cele mai recente date guvernamentale pentru Anglia arată că aproximativ 59% dintre persoanele din grupa de vârstă 20-29 de ani au avut cel puțin o doză de vaccin. Pe ansamblul Marii Britanii, 87,8% din populația adultă a avut o doză de vaccin și 69,2% a avut două doze.

Ratele de vaccinare sunt cele mai mari pentru grupele de vârstă mai în vârstă cărora li s-a oferit vaccinul mai devreme.

Cifrele recente sugerează că programul de vaccinare a redus internările și decesele în spitale, cu mai puțin de una din 1.000 de infecții estimate acum să ducă la deces – comparativ cu una din 60 în iarna trecută.

BBC

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Normal c-a scazut daca bolnavii sint tineri. Dăăă!