G4Media.ro

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid. Vor fi închise…

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid. Vor fi închise localurile și se vor sista activitățile culturale și sportive din spații închise

Cancelarul german Angela Merkel anunță că a convenit împreună cu oficialii landurilor instituirea unor noi restricţii anti Covid, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor  dar şi sistarea activităţilor culturale şi sportive din spaţii închise, în încercarea de limitare a răspândirii epidemiei ce ameninţă să copleşească spitalele.

„Numărul noilor infectări s-a dublat într-o săptămână. Trebuie să acţionăm acum”, a spus şefa guvernului de la Berlin, avertizând că situaţia este foarte serioasă şi că Germania se confruntă cu o transmitere comunitară a virusului, în cazul a trei sferturi dintre noile persoane infectate neputându-se descoperi de la cine a fost contractat virusul.

„Sistemul nostru sanitar astăzi încă poate face faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limitele capacităţilor sale în câteva săptămâni”, a mai atenţionat Merkel.

Noile restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate.

De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Obiectivul acestor măsuri severe – nu însă la fel de restrictive ca în primăvară, când au fost închise magazinele neesenţiale şi şcolile – este, potrivit lui Merkel, să limiteze cât mai mult efectele economice şi să permită menţinerea şcolilor şi grădiniţelor deschise.

Cancelarul a anunţat de asemenea un nou program de ajutor de urgenţă, în valoare de zece miliarde de euro, pentru companiile afectate de restricţiile antiepidemice.

În ultimele 24 de ore Germania a înregistrat 14.964 de noi cazuri de COVID-19 şi 85 de decese, menţinând în continuare rata infectărilor şi a deceselor sub cea a multora dintre ţările vecine, relatează Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mutti cum este Covid-ul in Germania? La noi este lung si gros al naibii sa fi el. Provoacă pagube.

    • Da’ la hinterland-ul crăcănatului uresesist cum e? Nu zice la Spuntik? E și tare, maro, cumva și miroase urât? Cum e, de obicei, la KGB?

    • Covid-ul are de obicei in jur de 13cm. De aceea provoacă respiratie sacadata si e nevoie de intubare.

  2. Sa trimita berea la noi daca nu mai au ce face cu ea. 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.