G4Media.ro

Angela Merkel: Infectările cu COVID-19 ar putea atinge un număr de 19.200…

Angela Merkel: Infectările cu COVID-19 ar putea atinge un număr de 19.200 zilnic în Germania

Cancelarul german Angela Merkel le-a spus luni liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU) că infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic în ţară dacă tendinţa actuală continuă, însă a subliniat că economia trebuie să continue să funcţioneze, informează ziarul Bild, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

„Dacă tendinţa continuă ca până acum, vom avea 19.200 de infectări zilnice. Situaţia este asemănătoare cu cea din alte ţări”, a declarat Angela Merkel într-o videoconferinţă cu liderii CDU, afirmă cotidianul german, care nu menţionează sursa informaţiei.

Cancelarul german a afirmat că numărul infecţiilor cu COVID-19 din Europa este îngrijorător şi a declarat că Germania trebuie să facă totul pentru a evita ca numărul de cazuri să crească din nou exponenţial.

„Trebuie să oprim rapid răspândirea infecţiilor şi să intervenim”, a declarat Merkel.

„Trebuie să stabilim priorităţi, şi anume economia să funcţioneze şi să menţinem şcolile şi grădiniţele deschise. Fotbalul se află pe un loc secundar deocamdată”, a mai spus ea.

Bild a precizat că Merkel consideră petrecerile şi mersul la restaurante şi evenimente religioase ca fiind problematice.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săptămâni. Datele oferite de Institutul Robert Koch (RKI) arată că numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a crescut cu 1.192 luni faţă de duminică.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Doamna komisar este speriata ca „economia bunastarii” intra in faliment daca mai inchide magazinele si uzinele. Pai deja este in faliment, iar o inchidere de 2-3 luni n-ar face diferenta. Este la fel ca purtarea mastii in Belgia, conform premierului belgian: ca o porti sau nu, virusul tot intra. Orice ar fi, scolile, gradinitele si North Stream 2 trebuie sa ramana deschise, nu-i asa?

  2. Atat de exacta doamna Merkel, stie ca vor fin exact 200 de cazuri peste 19.000.

  3. Pentru neamțul de rând obediența este virtutea supremă iar libertatea, ceva enervant.Așa au reușit în doar un secol două războaie și o înfrângere fără egal în istoria omenirii . Dacă kaghebista omoară jumătate din ei, cealaltă jumătate o va aplauda.Libertatea este rezultanta unui cumul de factori care au cam început să dispară sub bagheta magică a valkiriei moscovite. Inerția economică nu cred să dureze mai mult de 10 ani în mușuroiul german.Dacă nu cască ochii politici, și se pare că n-au așa ceva, se va căsca hăul sub ei și vor rămâne un fairy tale cu a fost odată dar nu va mai fi niciodată.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.