G4Media.ro

Angela Merkel, despre bugetul UE: Diferențele sunt încă prea mari pentru a…

Angela Merkel, despre bugetul UE: Diferențele sunt încă prea mari pentru a ajunge la un acord

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, vineri seară, că „diferenţele sunt încă prea mari pentru a ajunge la un acord” privind bugetul multianual al UE, la finalul summitului extraordinar al celor 27, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Va trebui să discutăm din nou chestiunea”, a adăugat şefa guvernului german, precizând că data unei viitoare reuniuni nu este încă fixată. „Ţine de preşedintele Consiliului să decidă”, a spus ea.

„Diferenţele au fost pur şi simplu prea mari. Chiar şi datele preliminare ale noii propuneri au fost suficiente pentru a arăta că nu va fi suficient pentru a depăşi diferenţele”, le-a declarat Merkel jurnaliştilor.

Agenţiile de presă au scris mai devreme că şefii de stat şi de guvern au primit o nouă propunere de buget multianual care limita cheltuielile la 1,069-1,07%, o reducere uşoară faţă de precedenta propunere, care reprezenta 1,074% din venitul naţional brut al statelor membre.

„Din nefericire, astăzi am observat că nu este posibil să ajungem la un acord, am observat că mai avem nevoie de timp”, a declarat şi preşedintele Consiliului European, Charles Miche.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Timp e cacalau!

  2. …zice Orban mai sus ca se discuta despre marirea contributiilor date de tarile „sarace”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.