G4Media.ro

Angajații pe o platformă de foraj maritim a companiei Grup Servicii Petroliere…

Angajații pe o platformă de foraj maritim a companiei Grup Servicii Petroliere au intrat în grevă și reclamă neplata salariilor. Compania: ”Există o dispută juridică”

17 angajați de pe platforma de foraj maritim Uranus, operată de compania Grup Servicii Petroliere, controlată de Gabriel Comănescu, au intrat în grevă și susțin că sunt neplătiți din octombrie 2019. Ei reclamă presupuse ”amenințări” din partea avocaților companiei, dar reprezentanții GSP au respins acuzațiile și susțin că e vorba despre ”o dispută de natură juridică/comercială, care, sperăm că se va rezolva în cel mai scurt timp”.

”Suntem pe platforma Uranus în Portul Agigea, cu platforma trasă la cheu, câteva zeci de salariați. Avem salarii restante din octombrie 2019, cerem doar plata la zi, dar conducerea companiei ne amenință și a trimis la domiciliile noastre scrisori de la avocați. Nu justifică nimic, ne aduc doar jigniri și amenințări. Am fost și în greva foamei”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre sondorii de pe platformă.

”Parte din echipajul platformei URANUS care nu au fost platiti din luna NOIEMBRIE isi cere drepturile salariale. Cerem ajutor autoritatilor competente , mass-media si celor care ne pot ajuta! In timp ce statul roman acorda facilitati, noi nu ne primim nici banii munciti”, a scris un alt angajat pe Facebook.

”GSP depune toate eforturile pentru a-și respecta obligațiile de plată pentru un număr total de peste 2300 de angajați și colaboratori. Referitor la cei câțiva angajați la care se face referire, subliniem faptul că în acest moment există o dispută de natură juridică/comercială, care, sperăm că se va rezolva în cel mai scurt timp. Relația noastră de muncă și comercială cu acest grup restrâns de colaboratori face obiectul unui contract. În această privință, ne rezervăm dreptul de a comunica direct cu aceștia, nu prin intermediul presei, ci prin canale oficiale”, au răspuns pentru G4Media.ro reprezentanții companiei.

Întrebați dacă angajații au primit scrisori de la avocați în care sunt amenințați că dacă nu vor înceta conflictul de muncă vor fi obligați să plătească penalități, reprezentanții GSP au comunicat că ”este falsă informația conform căreia aceștia, sau familiile lor ar fi fost amenințate. Suntem o companie care respectă legea. Avem aceeași pretenție de la toți angajații și colaboratorii noștri. Angajații în cauză au fost notificați oficial și invitați la sediul companiei. O parte au luat la cunoștință și au înțeles invitația noastră, alții nu. Vorbim despre notificări legale, transmise prin intermediul unei case de avocatură. Prin urmare, nici nu putem discuta despre amenințare. Respingem ferm și fără echivoc, orice altă ipoteză”.

Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. ce atata disputa juridica .. platiti oamenii..

 2. Gabriel Comanescu??? Spune multe asta! Baieti…n-o sa va vedeti banii! Doar pe avocatii gsp-ului! Scarba!

 3. Veti lua multe placute suedeze de la domnul Comanescu , in ceea ce priveste banii puteti sa va luati ADIO .

 4. Pe acelasi principiu, cine garanteaza ca firmele vor da somajul tehnic primit de la stat oamenilor si nu vor scoate banii din firma prin diverse metode si vor da oamenilor un mare ciuciu ?!

 5. Comănescu nu plătește de obicei. Eu nu înțeleg cum nu este încă în pușcărie omul acesta.
  Un văr al meu nu a fost plătit anul trecut. După trei luni de neplată si-a dat demisia și i-a dat în judecată. A câștigat și și-a luat banii de la Comănescu + penalități.
  Problema este ca multora care lucrează cu Comănescu le e frică să se pună cu el că nu își mai găsesc de lucru după aceea în Constanța.

  • Sa-si caute de luctu afara…. pe platforme se gaseste tot timpul de lucru!!!

 6. Gabi Comanescu aka Gabi Porcu,un personaj sulfuros aparut de nicaieri de-a dreapta lu Sogunu Calin Marinescu si Andrei Caraiani Petromin,miroase a servicii de la o posta.

 7. Feriti-va de aceasta firma de tepari.!!!

  GSP Offshore niciodata nu si-a platit angajatii. Firma GSP are sute , da sute de procese pre rol – verificati online pe portalul justitiei.

  Tot timpul oamenii de la platforme au avut restante chiar si cate 12 luni la salariu, unii dintre ei au renuntat, altii s-au imbolnavit, altii au ales instanta de judecata.

  Totul e facut sub controlul patrolnului UGM (Upetrom) – Gabi Comanescu si subalternii lui din GSP Offshore – Constanta. Zeci de firme tzepuite si sute de oameni pacaliti.

  Angajatii sunt amenintati incontinuu ca daca isi vor cere drepturile salariale vor fi dati afara si ulterior in judecata. GSP a pierdut toate procesele legate de salarii – TOATE !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.