G4Media.ro

Angajaţii Companiei Municipale Eco Igienizare, în pragul protestului. Nu au mai primit…

Angajaţii Companiei Municipale Eco Igienizare, în pragul protestului. Nu au mai primit salariile din decembrie, iar activitatea este blocată

UPDATE ora 18:00: Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat pentru G4Media.ro că bucureştenii nu vor fi afectaţi de lipsa serviciilor de deratizare si dezinsecţie, iar salariile angajaţilor Eco Igienizare şi facturile restante vor fi achitate până în momentul închiderii companiei. „Nu va exista o întrerupere a acestor servicii, dezinsecţia se face oricum în aprilie. Planul Unitar de Acţiune va fi aprobat în următoarea şedinţă de Consiliu General, iar salariile angajaţilor şi facturile restante vor fi achitate”, au precizat pentru G4Media.ro surse oficiale din cadrul Primăriei Capitalei.

Ştirea iniţială: Angajaţii Companiei Municipale Eco Igienizare au adresat o scrisoare primarului general, Nicuşor Dan, în care îi prezintă blocajul din companie şi îi solicită o întrevedere pe 4 februarie 2021.

Potrivit reprezentantului angajaţilor, Octavian Stănescu, Primăria Capitalei nu a mai achitat, încă din iunie 2020, facturile în valoare de 18 milioane de lei pentru serviciile prestate de Eco Igienizare. În plus, nici până la această dată nu a fost aprobat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti Planul Unitar de Acţiune (PUA), în baza căruia ar putea să acţioneze compania.

Aşa s-a ajuns la neplata salariilor celor 120 de angajaţi din decembrie 2020 şi blocarea activităţii instituţiei.

Practic, nicio acţiune de deratizare nu a mai fost făcută în ianuarie 2021, deşi compania primeşte sesizări în acest sens de la cetăţeni.

Situaţia s-ar putea agrava în primăvară când trebuie intervenit pentru combaterea căpuşelor şi ţânţarilor. “Acum ar trebui intervenit împotriva şobolanilor întrucât aceştia sunt purtători ai căpuşelor”, a explicat pentru G4media.ro şi biologul companiei, Aurelian Pintiliescu.

Din pricina blocajului financiar, compania nu şi-a achitat facturile către furnizorii de raticide şi insecticide astfel încât aceştia ameninţă să pună poprire pe bunurile şi utilajele companiei.

Angajaţii susţin că, spre desosebire de ale companii înfiinţate de fostul primar Gabriela Firea, instituţia lor a avut anul trecut venituri de peste 26 de milioane de lei şi cheltuieli de peste 16 milioane de lei. “Am avea profit de 9,6 milioane de lei, dacă Primăria şi-ar achita facturile”, a explicat pentru G4media.ro liderul angajaţilor, Octavian Stănescu.

Salariaţii Eco Igienizare solicită măsuri din partea primarului Nicuşor Dan. În caz contrar, ameninţă să picheteze primăria.

Compania Municipală Eco Igienizare este condusă de Ilie Ionel. Potrivit buletin.de, înainte să fie managerul companiei Eco Igienizare, Ilie Ionel a avut afaceri în domeniul firmelor de securitate și de construcții.

În 2012, firma la care era acţionar a primit două contracte de deratizare și dezinsecție de la Primăria Voluntari, condusă de Florin Pandele, soţul fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

În conducerea Companiei Municipale Eco Igienizare se mai află și Eduard Mildner. Potrivit CV-lui, singura companie la care a fost angajat este Ecovol, companie care aparține Primăriei oașului Voluntari. Mai este membru în consiliul de administrație al Green City, altă companie a orașului Voluntari.

În plus, preşedintele CA al companiei, George Adrian Creci, a fost director în primăria Voluntari în 2002, potrivit CV-ului de pe site-ul Eco Igienizare.

Vezi aici scrisoarea angajaţilor Companiei Municipale Eco Igienizare către primarul Nicuşor Dan

 

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR. 

Sursa foto: Compania Municipală Eco Igienizare / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. La cati tantari au fost anul trecut sunt platiti degeaba, la tintari cred ca dau cu apa de ploaie iar la sobolani le de salam cu multe E-uri ca au auzit ca mori de la asta.

 2. Are telefonul închis, plicușor ban e scum la vorbă se pare că a renunțat a mai merge cu pupitrul ăla prin intersecții să nu i dea Badulescu cu el în cap

  • Slava domnului ca a venit Nicusor la primarie, sa repare tot ce a distrus Firea/PSD.

   Sper sa mori de foame, gunoi PSDist ce esti, sa te dea afara de la stat, oricum nu meriti sa te faci ca lucrezi acolo.

 3. chiar asa….se vazuse eficienta acestei companii…disparusera toti tantarii, sobolanii si capusele din Bucuresti….

 4. Bebelușa de Guadelupa a umplut sectorul 1 de gunoaie până a dat contractul unei firme prietene. Acum scumpul (la vedere) Nicusorule Puicusorule ocrotește șobolanii hrăniți de Clocoltilda. Probabil până intra să ajute de urgență o firmă prietenă.

  • vaivai mai draga! Ati dat in branci muncind si acum va cereti banii!
   Sa nu va ia aia de la protectia animalelor, ca poate au devenit tantarii specie protejata si nu stiam noi.
   De sobolani au gija pisicile.

  • Te roade ca PSD isi pierde puterea, gunoiule.

  • @Vladimir:
   Preferons mahalagism cu accent fhrancez! Ce a realizat pana acum cucoana asta? Aaaa… e sabotata de USL… si greaua mostenire… si sparg aia usa cand se termina programul, ca nu mai e munca patriotique ca pe vremea lu’ Ceasca…

 5. Primăria Capitalei nu a mai achitat, încă din iunie 2020…
  De cand a venit Nicusor zici?
  Astia au uitat ca alegerile locale nu s-au tinut la termen?
  Hai, Vrancioaio… scoate banii! Or mai fi ramas ceva pe la primaria ailalta, aia din sectorul agricol ilfov

 6. „UPDATE ora 18:00: Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat pentru G4Media.ro că bucureştenii nu vor fi afectaţi de lipsa serviciilor de deratizare ”
  Normal. Ceva ce nu exista inainte de a se constata ca lipseste… nu ai cum sa te simti afectat.
  Ce-am avut si ce-am pierdut!

 7. @Vladimiri Putin e un gunoi- esti un microb globalist si maaaaare prost:) Probabil te hranesti cu sobolani si alte rozatoare ,de asta ai o problema.Esti subiectiv,te credem,mars la postat :))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.