G4Media.ro

Andronescu, la 7 ani după ce a anulat sancționarea liceelor cu promovare…

Andronescu, la 7 ani după ce a anulat sancționarea liceelor cu promovare 0 la BAC: Nu este deloc nepotrivit să le transformăm în profesionale

Liceele în care niciun elev nu a reușit să ia examenul de Bacalaureat ar putea fi transformate în școli profesionale, anunță Ecaterina Andronescu. Ministrul Educației a declarat la emisiunea Tema Zilei, pe TVR 1, că “eu cred că nu e deloc nepotrivit să le transformăm în clase profesionale”. Aceeași Ecaterina Andronescu a anulat în 2012 – în al treilea mandat de ministru – sancțiunile introduse cu un an înainte, pentru liceele cu rată de promovare scăzută la Bacalaureat. Concret, Funeriu prevăzuse ca liceele cu sub 15% elevi promovați la BAC să primească pentru clasa a IX-a un plan de școlarizare diminuat cu cel puțin o clasă.

Cum explica Ecaterina Andronescu în 2013, pentru HotNews.ro, decizia de a tăia sancționarea liceelor tehnologice cu rate mici de promovare a Bacalaureatului prin scăderea numărului de clase:

  • “Nu sancționarea liceelor cu un plan de școlarizare mai mic cu o clasă funcționează, ci organizarea de cursuri remediale acolo unde sunt probleme”
  • sancționarea liceelor cu promovabilitate sub 15% la Bacalaureat “este o măsură total greșită. Nu are niciun efect favorabil și niciun fel de rezultat”
  • “Dacă nici anul acesta [2013 – n.red.], după implementarea tuturor măsurilor remediale, rezultatele de la Bacalaureat nu se ameliorează, atunci poate o măsură bună ar fi ca liceele care nu au rezultate să se transforme în școli profesionale”
  • “Dar nu era normal să nu le dăm liceelor prilejul să remedieze problemele”

Au trecut 7 ani de la lansarea prilejului către liceele tehnologice să își remedieze problemele, iar Ecaterina Andronescu se întoarce la o măsură chiar mai drastică decât cea pe care a anulat-o în 2012.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ca este proasta sevede si de pe luna ! Dar imbecila asta – sluga obraznica distruge de multi ani invatamantul romanesc . Acum Universitatea Politehnica – sub conducerea inepta a individei si a altor subalterni-slugi a ajuns de ras ! Nu mai figureaza in nici o lista de clasificare ! Era si normal sub asa conducere ! Referitor la scolile profesionale – versus cele profesionale – ce sa mai vorbim !? Inca o dovada ca individa trebue trimisa la „reciclare” ! Pai si un individ – ceva „mai inteligent decat un cretin notoriu” ar fi inteles problema si ar fi reactionat corect – Nu ca imbecila „menestreasa” ! Si ca ea sunt „cam” toti „imbecilii” ce alcatuiesc „marele si superbul gubern PSD-ALDE” ! SCARBA MI SE FACE ! Pacat de biata tara !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.