G4Media.ro

Andronache, cartierul fără nici un parc, dar cu două terenuri virane uriașe.…

Andronache, cartierul fără nici un parc, dar cu două terenuri virane uriașe. Primarul vrea să construiască o uriașă parcare pe unul din terenuri. Două fete au fost ucise pe trotuar într-un accident auto

Cartierul Andronache din Sectorul 2 este una dintre puținele zone din București în care nu există nici un parc. Situat în partea de nord-est a Capitalei, între Șoseaua Colentina, Șoseaua Andronache și strada Gherghiței, cartierul în care două fete au fost ucise sâmbătă pe trotuar într-un accident de mașină nu are nici măcar un loc de joacă pentru copii.

În cartier există o școală, dar porțile sunt închise și copiii nu pot merge pe terenul de sport în afara orelor de clasă.

Din cauza lipsei unui parc sau a unui loc de joacă, copiii din cartier se joacă pe străzi, printre mașini. Iar de când a fost terminată autostrada București – Ploiești, care are o bretea de ieșire chiar în cartier, în zonă traficul rutier a crescut exponențial.

În cartier există însă mai multe terenuri virane, aflate în proprietatea unor cetățeni sau companii, pentru care localnicii au făcut mai multe petiții pentru transformarea în parcuri.

Unul dintre ele este situat pe strada Mihai Tudor, vizavi de sediul operatorului de salubritate Supercom. Un alt teren viran uriaș este situat pe șoseaua Colentina nr. 459, pe locul fostei fabrici de țevi. Acolo, primarul nou-ales, Radu Mihaiu, a promis în campania electorală că va construi o uriașă parcare de tip park&ride, deși în zonă nu există nici un spațiu verde.

Pe lângă cele două terenuri cu suprafața de câteva hectare, în cartier există și altele mai mici, amplasate printre case. Potrivit postărilor din grupul de facebook Cartierul Andronache, locuitorii au cerut Primăriei Sectorului 2 să le cumpere și să le transforme în parcuri și locuri de joacă, dar primăria nu a dat nici un răspuns.

Cele mai apropiate parcuri din zonă sunt Plumbuita și Motodrom, dar accesul copiilor din cartier e dificil din cauza faptului că trebuie traversate artere extrem de circulate, precum Șoseaua Colentina sau strada Gherghiței.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. parcuri, aer curat, fără betoane, trotinete electrice, eco, bio… offf, ce s-a ales de utopia pluseristă

  • Ce le mai turuie gușa trollilor pe$edaci împotriva USR+ după nici 6 luni de când au venit la unele primării.
   Câte mandate de furăciuni ordinare au numărat numai în sectorul 2 Onțanu și acoliții?
   Pentru ce ar merita lăudați?
   NeaCoiță marele dezvoltator ajuns la altreilea mandat în sectorul 3 distruge la ambele capete parcul Pantelimon la limita cu sectorul 2 dar nu e atât de criticat nici pe departe precum Clotilde, Nicușor sau Mihaiu.
   Probabil niște tăietori la frunză de-ai pandelistei simt că vor rămâne fără simbria nemeritată la vreo companie municipală și postăresc asiduu.

  • boss, ai dreptate, normal să nu facă nimic plusereul, doar s-a furat mult înainte :)))

 2. Sa intelegem ca, daca era un parc, se rezolva problema femeii bete care te omoara pe trotuar.

  Sau daca tetrenul viran era folosti pentru ceva, orice dar nu parcare. Parcarea e de porc, si creste numarul calcatilor de alcoolisti pe trotuare.

  La inceputul anilor 2010, o jumatate din rusii halitori de Europa Libera se plangeau ca Rusia nu are autostrazi, iar celalata jumatate se plangeau ca Putin taie doi pomi sa faca autostrazi. Cu propagandistii nu poti sa inchizi un capitol, discutand logic.

 3. Cartierul asta este plasat pe locul padurii Andronache, o ultima relicva din Codrul Vlasiei, care ne-a stat in gat !?

 4. Cica una dintre putine zone din București fara parc? Prin Militari a fost vreodată autorul articolului ?Sau Prelungirea Ghencea ? Scuarul numit parcul Sebastian deserveste 2 mari cartiere 13 Septembrie si Rahova ! E o problema critica in tot orasul sau toata tara!
  Dar sa mai stoarcem un pic subiectul accidentului! Daca era parc in Andronache nu mai era niciun accident? Soferita poate nu mai bea, se plimba prin parc….

  • Taci drc boschetare

  • La asta ma gândeam și eu, ca stau în Militari și aici nu ai nici un parc prin zona. Pe când în Colentina ai și Parcul Tei, Plumbuita, Motodrom, parculete printre blocuri, Obor.. Sa fim serioși.

 5. Totuși stau bine cu 2 terenuri virane, in 13 Septembrie, in sectorul 5, avem o „piata ” in paragină, care a funcționat f bine și după 1990.Dar a fost transformată in depozit de pubele pentru firma primăriei, de fostul Primar” Florica fara Frică”.
  Actualul primar se face că nu vede, deși este nevoie de o piata in zonă, o tine așa ca sa vândă cred terenul.

 6. In locul fabricii de tevi din ce stiu eu este un urias proiect imobiliar, parca erau deja panouri cu turnurile care o sa apara.. nu mai este o varianta. Ar fi fost perfecta pt un parc dar e probabil prea tarziu. Motodrom si Plumbuita sunt mult prea departe, cand faci jumatate de ora pe jos pana la ele nu mai sunt o varianta pt copii