G4Media.ro

Andrei Năstase cere, într-un denunţ la parchet, tragerea la răspundere a judecătorilor…

Andrei Năstase cere, într-un denunţ la parchet, tragerea la răspundere a judecătorilor Curții Constituționale şi ridicarea imunităţii parlamentare a lui Plahotniuc

Ministrul de Interne Andrei Năstase solicită suspendarea provizorie din funcție a judecătorilor Curții Constituționale, tragerea la răspundere a acestora şi ridicarea imunității parlamentare a liderului PDM Vlad Plahotniuc, transmite radiochișinău.ro

În denunțul depus la Procuratura Generală și publicat în presa de la Chișinău, celor șase judecători constituționali li se impută ”infracțiunea de tentativă de uzurpare a puterii în stat”.

Ministrul de Interne consideră că acțiunile judecătorilor Curţii Constituționale au dus la instaurarea unui dualism al puterii şi, în consecință, a unei crize a acesteia, ceea ce a afectat şi extrapolat întreaga societate datorită interpretării ambigue şi abuzive a unor norme constituționale, care erau suficient de clare.

„Autoritățile apărute ca rezultat al efectelor produse de deciziile ilegale emanate de Curte, au emis acte de dizolvare a Parlamentului, au stabilit alegeri anticipate, au înstrăinat bunuri, etc., existând, practic, o preluare ilegală şi abuzivă a puterii în stat, prin anihilarea puterii legislative şi suprimarea Guvernului legal constituit”, a explicat ministrul.

Andrei Năstase a subliniat că judecătorul Raisa Apolschi este nașa de cununie a lui Vladimir Plahotniuc, iar alți membri ai Curții sunt apropiați ai liderului PDM sau exponenți ai Partidului Democrat.

Denunțul a fost publicat aici.

Potrivit radiochișinău.ro, Andrei Năstase, a declarat în Parlament că potrivit informațiilor MAI, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor nu ar fi părăsit teritoriul R. Moldova.

Andrei Năstase a spus însă că cei doi ar fi putut părăsi R. Moldova prin regiunea transnistreană sau prin un anumit coridor de pe aeroportul din Chișinău.

„Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, despre care s-ar fi zis că au părăsit împreună R. Moldova, potrivit datelor MAI nu ar fi părăsit teritoriul R Moldova. Facem demersuri către colegii din Ucraina, pentru a afla ei au plecat prin regiunea transnistreană, acolo unde R. Moldova de-a lungul timpului nu a reușit să aibă mecanisme de control. Mai există o dimensiune pe care puteau pleca și anume de-a lungul timpului pe aeroportul din Chișinău s-a creat „un coridor pentru bandiți”, a declarat ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Menționăm că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că se află acum alături de familia sa și nu se află în țară deoarece „Moldova nu este o țară sigură”.

Sursa: Radiochișinău.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.