G4Media.ro

ANCOM a închis încă un site pentru diseminare de informații false

ANCOM a închis încă un site pentru diseminare de informații false

ANCOM anunță că a decis închidă site-ului ortodoxinfo.ro pentru diseminarea de informații false, cerând furnizorilor de internet să blocheze imediat accesul utilizatorilor din România.

Potrivit unui comunicat al instituției, Grupul de Comunicare Strategică a solicitat blocarea site-ului deoarece ”prezintă informații vădit false și care au potențialul de a crea comportament social nejustificat și panică în rândul cetățenilor”.

Este indicat în acest sens articolul cu titlul ”Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”, semnat de Paul Ghițiu, care induce ideea că persoanele cu vârsta peste 65 de ani vor fi închise în locații comune: ”mâna întâmplării ar fi adus în lagăr virusul și acesta ar fi făcut o triere substanțială. Ca să nu mai vorbim de tratamentele lui Cercel, care, zice el, nu au dat rezultate la toți pacienții, dar nu ne spune ce s-a întâmplat cu cei pe care a făcut, probabil în numele Big Pharma, experimente”. Autorul sugerează că, prin măsurile de siguranță sanitară impuse de autorități, ”România este pe cale să stabilească un trist record, depășindu-l poate pe cel al primilor 20 de ani de comunism”.

Administratorii site-ului ortodoxinfo au anunțat însă că vor reveni la o altă adresă.

Citește aici integral comunicatul ANCOM integral

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Astia inca sunt prezenti atat pe facebook, cat si pe YouTube fac propaganda fascisto-legionara.
  Nu se sesizeaza nimeni?

  • Asta este propaganda de tip komiternist-sovietic, ce legionarism???Cand au promovat legionarii asemenea ideii in istorie????

 2. Stii ce e un 0 taiat in 4 ? Uita-te in oglinda si o sa stii !!

 3. Trebuia să le închidă demult… așa mai aveai o șansă…

 4. Știre falsă:„colaj de informații cu conținut înșelător menit a „lămuri” incertitudinile unei situații economice, politice, sociale sau de altă natură, promovat ca știre de ultimă oră cu scopul de a influența simpatiile politice sau de justifica deciziile politice către o direcție dorită de cei care promovează acest tip de știre”.
  Mincinoși, mai mult sau mai puțin patologici, au existat, există și vor exista atâta timp cât va exista omenirea, denumirea autohtonă a acestui fenomen, pe vremea când mijloacele de comunicare erau slab dezvoltate, era „radio șanț” , iar fenomenul în sine era și este încă desemnat prin „a bârfi, bârfă”.
  Un guvern slab, lipsit de inteligență și de înțelegere a fenomenelor sociale apelează întotdeauna la cel mai primitiv mijloc de guvernare: emiterea de legi de interdicție și pedepsire a orice consideră că este periculos pentru menținerea la putere.

  • Completare: cea mai mare colecție de știri false o găsim în promisiunile electorale și în programele de guvernare a tuturor partidelor politice, partide care nu au reușit timp de 30 de ani să depășească stadiul de organizare tribală.