G4Media.ro

Anchetatorii ucraineni au descoperit o „cameră de tortură” în orașul Herson, unde…

Sursa foto: Unsplash / Jez Timms

Anchetatorii ucraineni au descoperit o „cameră de tortură” în orașul Herson, unde copiii ar fi fost reținuți și abuzați de forțele de ocupație ruse – ombudsmanul ucrainean

Anchetatorii ucraineni au descoperit o „cameră de tortură” în orașul Herson, unde copiii ar fi fost reținuți și abuzați de forțele de ocupație ruse, a declarat șeful pentru drepturile omului din Ucraina, Dmytro Lubinets, relatează The Guardian.

Serviciile de securitate rusești au ținut copiii în ceea ce au numit „celula copiilor”, unde li se dădea puțină apă și aproape deloc mâncare, a declarat Lubinets, citând mărturiile rezidenților locali.

Potrivit mărturiilor, copiii au fost supuși la abuzuri psihologice din partea răpitorilor ruși, care le-au spus că părinții lor i-au abandonat și că nu se vor mai întoarce niciodată acasă.

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost arestat și apoi torturat doar pentru că a făcut o fotografie a echipamentului rusesc stricat, a declarat Lubinets.

„Am înregistrat pentru prima dată torturarea copiilor. Am crezut că nu se mai poate atinge fundul după Bucha, Irpin… dar chiar am atins fundul în Herson”, a declarat ombudsmanul ucrainean.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ba esti ne.b.un!! O luam de la capat!!
    Camera de tortura speciala pt copii!!
    Urmeaza pt gravide, oameni cu han.di.cap locomotor, avocati, judecatori, ciungi, lg.btq….
    Cam gata ,ar trebui sa ma platiti pt idei, g4!!!