G4Media.ro

Anchetă penală după ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate a fost…

Anchetă penală după ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate a fost reclamată de medici de familie că nu a validat consultațiile medicale fără cardul de sănătate

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 din Capitală au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce o organizație patronală a medicilor de familie a reclamat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) că ar fi refuzat validarea consultațiilor medicale realizate fără cardul de sănătate, deși conform prevederilor în vigoare procedura nu mai este obligatorie.

Comunicatul integral al Parchetului

”În data de 31.03.2020, a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București plângerea formulată de o organizație patronală județeană a medicilor de familie, având ca obiect posibila săvârșire a infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alin. (2) din Codul penal, constând în următoarele:
În mod repetat, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ar fi refuzat validarea consultațiilor medicale realizate fără a fi fost semnate cu cardul de sănătate, ulterior intrării în vigoare a Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe o perioadă de 30 de zile pe teritoriul României, care prevedea posibilitatea realizării acestor consultații în deplină legalitate și fără utilizarea cadrului, tocmai în scopul prevenirii răspândirii virusului.
De asemenea, prin intermediul proiectului de act normativ referitor la reglementările privind desfășurarea consultațiilor medicale la distanță, Casa Națională de Asigurări de Sănătate ar urma să reglementeze această metodă doar pentru consultațiile pacienților care suferă de afecțiuni respiratorii, în condițiile în care o persoană care nu prezintă încă simptomele specifice COVID-19 ar putea fi purtătoare de virus.
Astfel ar fi creată posibilitatea răspândirii noului coronavirus prin intermediul cardurilor de sănătate, pe de o parte, și al persoanelor asimptomatice, pe de altă parte, în condițiile în care cei mai mulți medici de familie nu ar fi dotați cu echipament de protecție împotriva infectării cu acest virus.
Dosarul penal a fost înregistrat sub nr. 3635/P/2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.
În cauză cercetările urmează a fi efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Secției 10 Poliție București, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.”

 

Sursa foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. cineva pe la Casa aia freaca menta degeaba..si merita biciuit in piata publica

  2. Fals. Conform ultimului sondaj (31.03.2020): PNL la 36.7% (in scadere), iar PSD la 23.9% (in scadere).

  3. Un popor majoritar de dobitoci needucati se va imbolnavi zilnic si zilnic va accesa sistemul public de sanatate . Asta inseamana cheltuieli cu dobitocii inconstienti si iresponsabili suportate de cei care muncesc si contribuie la FNUASS .
    Un popor educat va accesa mult mai rar serviciile de sanatate publica si cheltuielile vor fi mai mici .
    In plus , din FNUASS se infrupta inainte de toate un sistem functionaresc scump si numeros . Ce sa mai ramina pentru medici si pacienti ?

    Eu vreau ca dobitocii ce se imbolnavesc din cauza consumului de tutun , droguri , alcool , sa plateasca din buzunar orice accesare a sistemului public de sanatate . Nu e obligat cetateanul care este interesat sa isi mentina starea de sanatate sa plateasca pentru idioti .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.