G4Media.ro

Anchetă la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce Virgil Păunescu, șeful centrului Oncogen,…

Anchetă la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce Virgil Păunescu, șeful centrului Oncogen, a anunţat că şi-a administrat vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva coronavirusului și care nu a fost omologat

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara va face o anchetă internă după ce Virgil Păunescu, șeful Institutului de cercetare Oncogen, care se află în subordinea unităţii medicale, a anunţat că a creat un „vaccin” împotriva COVID-19, pe care şi l-a şi administrat, transmite News.ro.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat pentru News.ro că instituţia pe care o conduce va face o anchetă, alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, faţă de cercetătorul Virgil Păunescu, şeful Institutului Oncogen, care a anunţat public că ar fi creat un „vaccin” împotriva COVID- 19 şi că şi l-a şi administrat.

„Demăram mâine (sâmbătă – n.r.) o anchetă internă cu privire la cele declarate de domnul profesor Virgil Păunescu. Ancheta nu are scopul de a-l discredita pe acesta, dimpotrivă. Vom verifica cele spuse de domnul profesor si proiectul derulat având în vedere contextul epidemiologic actual şi considerăm că anumite abordări trebuie făcute riguros. Când se fac declaraţii nu putem menţiona că este vorba de un vaccin, cu atât mai mult cu cât cu certitudine nu există un vaccin. Vom declara care sunt paşii, dacă şi-a administrat, ce şi-a administrat, dacă există documente. Riscul este ca toată această cercetare să fie declarată nulă. Ne-am bucura ca aceşti primi paşi să fie făcuţi la Timişoara, dar nu în felul acesta”, a declarat Raul Pătraşcu.

”Am decis să-mi administrez eu primul vaccinul dezvoltat la OncoGen, să fiu eu primul voluntar. Ca urmare pe data de 14 Aprilie m-am vaccinat cu prima doză, iar în data de 28 Aprilie mi-am administrat a doua doză de vaccin (…) În prezent colectivul OncoGen pregătește documentația pentru Agenția Națională a Medicamentului (ANM) în vederea aprobării începerii studiilor clinice. Informația obținută din propria experiență de vaccinare va fi inclusă în această documentație și o consider în mod deosebit utilă pentru ANM în accelerarea procesului de aprobare a studiilor clinice”, a scris Virgil Păunescu pe Facebook.

„Vom verifica ce şi-a administrat domnul profesor Păunescu pentru că este un prototip experimental şi nu un vaccin. Acesta nu poate fi administrat altcuiva. Vom verifica în ce condiţii şi l-a administrat, dacă s-au respectat procedurile etice. Am discutat cu dânsul, după declaraţiile din spaţiul public. Noi nu am fost notificaţi. I-am spus că va exista o anchetă. Ne-a spus că şi-a administrat două doze în luna aprilie. Trebuie să existe documente oficiale. (…) Pentru un cercetător nu pedeapsa administrativă ar fi cea care ar conta, ci pierderea credibilităţii experimentale. Tot progresul ar fi declarat nul. Asta ar fi cel mai mare insucces”, a declarat Raul Pătraşcu.

Directorul Institutului Oncogen din Timişoara, medicul Virgil Păunescu, a anunţat pe Facebook că a dezvoltat un prototip de vaccin împotriva COVID-19 pe care şi l-a şi administrat. El a acuzat autoritățile române că nu au sprijinit financiar dezvoltarea vaccinului, deși acesta a fost recunoscut de OMS ca unul dintre vaccinurile-candidat împotriva coronavirusului la nivel global.

”NU am fost contactați nici până în ziua de astăzi de autoritățile competente ale statului român. Asta în condițiile în care Uniunea Europeană a alocat României circa 1,5 miliarde de Euro pentru combaterea epidemiei din țara noastră. Din acești bani, 0 (zero) au fost alocați cercetării românești, și desigur, 0 (zero) pentru dezvoltarea vaccinului de la OncoGen, deși este singurul centru din țară care are în testare un vaccin- lucru confirmat și de prezența noastră pe lista Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)”, a scris Păunescu pe Facebook.
Foto: Virgil Păunescu / facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. virgil paunescu pe numele de botez vergica galuscan e un impostor care in contextul actual devine periculos , procurorii sa se sesizeze !

  • Corrrect! Devine chiar foarte periculos pt cei care importă orice și nu doresc ca România să nu producă nimic.
   E periculos și pt cei care nu vor ca balanța între import și export a Romàniei să fie echilibrată și să nu trebuiască să ne împrumutâm pe zeci de ani.

  • Imi aduce aminte de aia de la ARCA , faceau rachete si sateliti cum nu avea NASA doar ca totul era sarlatanie.

 2. Cine poate sa-i ia jucaria pentru ce face? Poate ne trezim cu virusul SARS OGEN- 20 in lume. Mai intai vorbeste de vaccinare apoi pus sub intrebari spune ca vaccinarea a fost de fapt ca si-a pus in 2 etape picaturi in nas!

  • Vaccinarea nu se face neapărat prin injectare. Vaccinul antipolio, de exemplu, se administrează în continuare oral, sub formă de picături.
   Ceea ce a făcut el (picăturile în nas) ar putea fi un vaccin, dar sunt multe etape de trecut până la testarea clinică și omologarea unui astfel de produs. Ca să nu mai vorbesc de producție…

 3. Domnul Păunescu nu a înțeles că vaccinul trebuie făcut de marii producători globali de medicamente Guvernul lui Lucovid nu are voie de la stăpâni să aloce bani pentru cercetare .Nu este exclus să-l declare nebun .Va ieși Limitatul Național și va spune că e PSD-ist

  • Vezi că ai uitat de soros, Bill gates și încă 3-4 boșorogi care conduc lumea.

  • Cred că e invers cu direcția PSD, de interesele baronilor lor de a importa și a nu produce nimic!

  • Bă postacule, aveam de gând să-ți ofer o plăcuță suedeză maturată, puțin mucegăită că ne-a rămas din stocul vechi, de pe vremea lui dedi dar m-am răzgândit. Du-te la Vergică Gălușcan să-ți facă un vaccin, suntem curioși să vedem ce efect are la comuiști.
   Fmm psd, fmm voiculescu!

 4. Pentru cei care nu știu cine e Vergică Gălușcan, rebotezat Virgil Păunescu. Căutați pe net povestea vaccinului împotriva alergiei la ambrozie, o escrocherie vânturată intens de televiziunile penalilor.
  Impostorul ăsta ar fi în stare să-și facă și injecții cu margarină, doar-doar o să scrie presa despre el.
  Fmm psd, fmm voiculescu!

 5. @Radu. Multumesc pentru informatia cu legatura dintre vaccin si picaturi in nas. Oricum este o fortare inainte sa rezolvi etapele.

 6. Uefiscdi (agentia de finantare a cercetarii) tocmai a avut un call de proiecte de tip Solutii cu finantare pana la 8M Ron special pt Coronavirus. Proiectele incep pe 15 mai si dureaza 18 luni. Dupa intelegerea mea vaccinul era tocmai potrivit pentru astfel de proiecte. Trebuie doar sa fie credibil in depunerea de proiect. Asta apropo de Romania nu face nimic pt singurul vaccin romanesc anti Coronavirus.

 7. banii de la UE pentru combaterea epidemiei trebuie dati firmelor apropiate de psd, asta a fost o regula in Romania inca de la aderare, banii sa nu fie folositi pentru lucruri utile, altfel se desteapta romanii si dau jos mafia de la conducere

 8. Domnul Păunescu are dreptate.
  Am citit, de curiozitate, criteriile de participare la finantarile oferite in România pentru a gasi soluții pentru COVID-19, prin UEFISCDI, inca din prima saptamana de lansare. Esti blocat inca de la început de birocrație si de faptul ca trebuie sa intri in parteneriat cu o instituție de învățământ si cu un spital.
  Ca si cercetător independent din mediul privat, dacă ai o inovație pentru care ai muncit si pentru care ai valorificat competente dobândite in decenii de sudoare intelectuala, de ce ai vrea sa oferi pe tava 90% din munca ta si creditul pentru realizările tale unora care au dormit si se distrau in timp ce tu munceai, unora care sunt numiți pe pile in instituțiile respective, si care după ce că au fost finanțați si plătiți salarii de la bugetul de stat, nici nu au realizat nimic in anii ăștia.
  Autoritățile vor avea de raspuns in fata poporului pentru modul in care au cheltuit miliarde de euro in direcții din care nu iese nimic, si de ce cei care au avut zero finanțare sau investiții au realizat de o mie de ori mai mult decât mediocritățile finantate.

  • Vergică e de la stat, din interiorul unit spital.

  • Atunci nu prea are de ce sa se plângă. Putea candida lejer la proiectele lansate de UEFISCDI. Trebuia doar sa se informeze din timp despre oportunitățile de finantare din România.

  • D-l doctor este simultan doctor in spital, profesor la UMF Timisoara si directorul Oncogen, entitate privata dar finantata majoritar din fonduri publice. Deci adunand aceste trei entiati intr-un proiect indeplinea toate criteriile.

   In ceea ce priveste ca un privat sa se asocieze cu o universitate si sa nu beneficieze amandoi de pe urma inventiei dar sa beneficieze de pe urma finantarii de la stat nu merge nicaieri in lume. Privatul poate depune de patent, dar si acestea este un contract intre el si stat in care statul ii garanteaza exclusivitatea contra unei taxe si a faptului ca isi face inventia publica si oricine o poate studia. Nicaieri statul nu da bani unui privat pentru beneficiul exclusiv al privatului (este faimosul ajutor de stat). Sau daca se da, sunt sume mici pana in 100K eur. De obicei finatarea de la stat presupune ca inventia sa treaca in domeniul public, sau parteneriat intre privat si entitate publica si amandoi beneficiaza de pe urma muncii in comun

 9. Acest impostor nu este cel care a descoperit nu ştiu câte vaccinuri. Niciunul nefiind utilizat.
  Dacă ar fi 100% privat poate să facă ce vrea cu banii lui. Dar lucrează la un spital de stat şi este plătit din taxele noastre. Mai există Curtea de Conturi ȋn România ? Sau ȋi vânează numai pe micii ȋntreprinzători pe care nu-i greu să-i prinzi cu mici nereguli pentru a solicita / primi spăgile bine meritate ?

 10. Eu sunt uimit de ce această acțiune se numește anchetă și nu expertiză de specialitate asupra cercetării întreprinse de un specialist din inițiativa proprie și pe cheltuiala personală.
  Până la urmă omul a făcut acolo o ”combinație” pe care si-a adminstrat-o pe proprie răspundere în folosul său personal și eventual cu scop științific. Nu văd nimic rău în asta.
  Nu face ca Streinu Cercel, testări și experimente cu primăria poliția administratorii de bloc nu bagă pe nimeni în zolare sau carantină, si nici nu face tranzacții dubioase cu produse contrafăcute. Și culmea nu ăn toate aceste demersuri aberante și la limita legii nu se sesizează nimeni să facă o anchetă.

  • Nu stiu ce hram poarta Popescu asta, o fi bun, o fi nebun?
   Dar nici cu „anchetatorii” nu mie rusine, ei deja stiu ca atunci „Când se fac declaraţii nu putem menţiona că este vorba de un vaccin, cu atât mai mult cu cât cu certitudine nu există un vaccin.”
   Prin urmare putem sa mergem la culcare, anchetatorul a tras concluzia chiar inainte sa inceapa sa ancheteze.
   Asa merge tara inainte, cu idioti din astia luind decizii.

  • Desigur „mi-e” nu „mie”. Cred ca am mincat prea mult.

  • @amicu
   Asta ziceam și eu.
   Se numește anchetă pentru că de la început este dat verdictul.
   Dacă era o expertiză de specialitate erau șanse de confirmare sau infirmare care puteau produce consecințe.

 11. WOW.
  Cu cat se da vaccinul minune?

  Am si eu un tratament EXTRAORDINAR pe care l-am auto-administrat mie si familiei mele.
  Rezultate – 100% nu ne-am inbolnavit de Covid in cele 2 luni de cand stam in casa.

  Il ofer si altor doritori contra unei sume de 500-1000$.
  Initiativa mea s-ar incadra la „cercetare întreprinsa de un specialist din inițiativa proprie și pe cheltuiala personală” – multumesc @Devil Shaiseh pentru titulatura.
  Nu refuz nici o subventie consistenta de la stat.

  • Ar trebui să fii anchetat.
   Faptul că nu te-ai îmbolnăvit este o foarte mare realizare, dar dacă la teste ieși pozitiv asimptomatic sigur o să ai dosar penal.
   Cercelu strein unde ți l-ai pus?