G4Media.ro

Anchetă la Paris, după descoperirea unor cine de lux clandestine, unde nu…

Anchetă la Paris, după descoperirea unor cine de lux clandestine, unde nu se purtau măști de protecție/ Este vehiculată și prezența unor miniștri

Miniştri francezi au participat la cine clandestine, încălcând măsurile sanitare în vigoare? O anchetă a fost deschisă duminică după difuzarea unui reportaj în care o sursă anonimă susţine acest lucru, notează AFP, citată de Agerpres.

Canalul privat M6 a difuzat vineri seară un reportaj realizat cu o cameră ascunsă într-un loc prezentat ca „un restaurant clandestin situat în cartierele selecte”, unde participanţii şi chelnerii nu poartă măşti şi nu respectă gesturile de barieră.

Canalul a difuzat şi alte imagini ale unei petreceri cu plată, unde zeci de invitaţi apar fără măşti, unii îmbrăţişându-se. Totul sfidând interdicţiile adoptate pentru a frâna răspândirea COVID-19.

În Franţa, restaurantele şi barurile sunt închise de la sfârşitul lunii octombrie.

Unul dintre organizatorii intervievaţi, prezentat drept „colecţionar”, a spus cu voce din off: „Am luat cina săptămâna aceasta în două sau trei restaurante care sunt aşa-zise restaurante clandestine, împreună cu unii miniştri. Deci asta mă face să mă amuz oarecum. Suntem într-o democraţie. Facem ce vrem”.

Procurorul Rémy Heitz a anunţat duminică seară că a sesizat „Brigada pentru reprimarea delincvenţei contra persoanei (BRDP) a poliţiei judiciare din Paris cu privire la o anchetă despre punerea în pericol a celorlalţi şi activităţi ascunse” cu scopul de „a verifica dacă au fost organizate petreceri cu nerespectarea regulilor sanitare şi a stabili cine au fost eventualii organizatori şi participanţi”.

Duminică, polemica pe această temă a fost un moment subiectul cel mai popular pe Twitter, sub hashtagul #OnVeutLesNoms (vrem numele), alimentat de afirmaţiile mai multor miniştri, chestionaţi în emisiuni duminicale la radio şi televiziune.

Ministrul pentru cetăţenie, Marlene Schiappa, a estimat astfel că, „dacă miniştri sau deputaţi” au fost într-adevăr prezenţi la astfel de mese clandestine, „trebuie să existe amenzi şi să fie penalizaţi ca oricare cetăţean”. Mai târziu, pe Twitter, ea a aprobat o internaută care a afirmat că, dacă este adevărat, miniştrii ar trebui „să dispară” din guvern: „Este de la sine înţeles. Cu o amendă”, a postat ministrul pe Twitter.

Cu toate acestea, câţiva dintre colegii săi din executiv au exclus ca un membru al guvernului să fi participat la aceste dineuri. „Nu cred absolut deloc”, a reacţionat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului.

„Datoria noastră este de a avea un comportament total ireproşabil şi exemplar”, a insistat el.

Ministrul economiei, Bruno Le Maire, a părut şi el sceptic: „Toţi miniştrii, fără excepţie, respectă regula”. „Aş fi curios ca acest proprietar de restaurant să dea numele miniştrilor dacă este atât de bine informat”, a adăugat el.

Ministrul de interne, Gerald Darmain, a sesizat la rândul lui prefectura poliţiei din Paris, care a deschis o anchetă administrativă.

„Acest lucru este absolut inacceptabil”, a spus Gerald Darmanin. „În fiecare zi, serviciile de poliţie şi de jandarmerie intervin în cartierele populare, deoarece se fac grătare uriaşe, pentru că oamenii nu respectă restricţiile. Este evident că în cele mai selecte cartiere ale capitalei, regula este aceeaşi pentru toată lumea. Nu există două tipuri de cetăţeni, cu cei care au dreptul de a face petreceri şi cei care nu au acest drept”, a insistat el.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Teoretic nu e voie si cei de la conducere teoretic sunt de acord cu masurile luate de sef/coleg.
  Practic in fiecare se ascunde cate un mici sosoc sau si mai rau sa vaccinat x si y si stie ca nu are ce sa mai pateasca asa ca dai in …. pe restul sa se protejeze ei.
  Daca e petrecere privata pe invitatie si test la intrare de ce nu.
  Normal ar fi sa dea voie la evenimente cu 10.000 daca au toti testul la intrare.

  • No… I don’t think so. Nu e nevoie de niciun test. Fiecare isi asuma responsabilitatea de a se infecta. Vrei sa iesi in lume, very well, viata trebuie si traita, DAAAR nu te plange daca te infectezi. Nu imprastia idei de cacat antivaccin sau antimasca. Fiecare isi traieste viata um doreste. Vrei vaccin? Inscrie-te cat mai repede, eu am facut prima doza deja.

   Observ ca e o majoritate de oameni carora le place sa fie controlati de guvern..de un stat politienesc, e normal in Romania pentru ca am fost obisnuiti cu asta mereu. Eu sper sa va aprind putin din scanteia libertatii as long as you do no harm to others.

 2. „Ireproşabilii”, noul film despre ipocrizia umană.

 3. Aceleasi probleme peste tot – regulile si legile sunt o bariera doar pentru prostime