G4Media.ro

Anchetă judiciară împotriva candidatului social democrat, care câștigă teren în fața conservatorilor,…

Sursa Foto: Facebook/ Olaf Scholz

Anchetă judiciară împotriva candidatului social democrat, care câștigă teren în fața conservatorilor, înaintea alegerilor parlamentare din Germania / Scholz, convocat în Parlament pentru explicații

Cu mai puțin de o săptămână înainte de alegerile parlamentare germane, candidatul social-democrat (SPD) și ministrul de Finanțe Olaf Scholz va fi audiat luni în fața deputaților cu privire la o anchetă judiciară jenantă care implică o unitate anti-spălare a banilor sub tutela ministerului său, scrie La Libre Belgique, citată de Rador.

„Este corect ca Olaf Scholz să răspundă în faţa Comisiei de Finanțe (…) înainte de alegeri”, a declarat pentru AFP deputata Verzilor, Lisa Paus, spunând că „aceasta este ultima șansă pentru el de a recâștiga credibilitatea pierdută”.

În timp ce SPD este înaintea conservatorilor din tabăra Angelei Merkel în sondaje înainte de alegerile din 26 septembrie, o percheziţie la birourile Ministerului de Finanțe, de săptămâna trecută, l-ar putea slăbi pe candidatul social-democraţilor.

Ancheta se referă la suspiciuni de netransmisie către justiție a elementelor legate de presupusa spălare de bani și vizează Oficiul Central pentru Investigarea Tranzacțiilor Financiare (FIU), cu sediul la Köln. Acest birou este plasat sub supravegherea Ministerului de Finanțe.

Domnul Scholz a fost iritat de această percheziţie, care a vizat și Ministerul Justiției. El a regretat că procuratura nu i s-a adresat direct în scris.

Amenințați cu o înfrângere istorică, conservatorii s-au sesizat de această afacere pentru a-şi înmulţi atacurile împotriva favoritului din sondaje.

Verzii, liberalii și stânga radicală au dorit să îl convoace în fața Comisiei de Finanțe, considerând că responsabilitatea sa este angajată.

„Este un fapt că el a fost strâns asociat cu deciziile centrale privind mijloacele și orientarea autorității de combatere a spălării banilor”, a argumentat d-na Paus.

Într-un sondaj realizat marți de institutul Forsa pentru canalele RTL/ntv, tabăra conservatoare CDU/CSU și-a recăpătat 2 puncte până la 21%, dar rămâne cu mult devansată de SPD – 25%, Verzii ajungând pe poziția a treia.

Sursa: lalibre.be/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Daca ar fi in Romania , garantat e un dosar politic. In Germania n-as baga mana in foc sa pot afirma ca nu e nimic politic.

  • Adica pana nu au fost alegeri nu au avut nimic de cercetat la asta?:))
   E ca si cum Dragnea nu a fost „defilat” pentru destepti inainte de alegeri.
   Si desteptii au pus botul 🙂

 2. Prea a venit la țanc dosarul asta.

 3. pacat de nemti ca aluneca si ei in telejustitie politizata si instrumentalizata electoral

 4. Cand se va porni masinaria marxista germana nimeni si nimic nu-i va mai sta in cale. Se va imprastia peste toata Europa. Deja incep astfel de amenintari si acuze penale pentru fiecare candidat incomod, iar asta va fi o practica frecventa si in alte state.