G4Media.ro

Ancheta în dosarele de mită pentru operații de la „Marius Nasta” a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ancheta în dosarele de mită pentru operații de la „Marius Nasta” a pornit de la sesizarea unui pacient și de la un articol de presă / Managerul Beatrice Mahler a sesizat organele de cercetare penală

Ancheta în cele două dosare de mită pentru operații de la Institutul „Marius Nasta” a pornit de la sesizarea unui pacient și de la un articol de presă, în urma cărora managerul Beatrice Mahler a sesizat organele de cercetare penală. Medicii acuzați de luare de mită aveau un salariu de circa 15.000 de lei, a precizat, joi, Mahler.

„Avem datoria să creștem încrederea pacienților în noi. Nu putem face decât eliminând din jurul nostru persoanele care nu au comportament neadecvat”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler.

Aceasta a explicat că sunt două dosare penală, unul în care organele de cercetare penală au fost sesizate în anul 2021 și unul din acest an.

„În 2021 a fost un articol de presă care aducea acuze unor medici din institut care aveau un comportament neadecvat și acel articol l-am trimis organelor penale ca să cerceteze”, a precizat Mahler.

Ea a menționat că sesizarea a fost făcută în decembrie 2021, „după care s-au desfășurat cercetările astfel încât a rezultat inculparea anumitor persoane”.

„Al doilea dosar pleacă de la o sesizare făcută la începutul acestui an, moment în care un medic mi-a adus în atenție sesizarea unui pacient și am trimis-o poliției – faptul că i se solicitaseră bani și a fost operat de alt medic”, a declarat managerul despre al doilea dosar.

„E o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic. Medicina e o profesie nobilă”, a subliniat Beatrice Mahler.

Ea a spus că, de-a lungul timpului, au fost ședințe cu toți angajații institutului, toți medicii din „Marius Nasta” au avut discuții cu Comitetul director cu privire la astfel de comportamente.

„Niciun coleg nu a făcut o sesizare scrisă împotriva altui coleg”, a mai precizat Mahler.

Ea a menționat că la Registratură au fost înregistrate trei plângeri ale pacienților, care au fost trimise organelor de cercetare penală.

Întrebată dacă în cadrul institutului au fost declanșate anchete interne, Mahler a precizat: „Ancheta internă se poate declanșa în termen de 6 luni după ce au fost sesizate faptele. Pentru prima sesizare nu am putut să declanșez pentru că nu puteam să cercetez faptele. În a doua a fost suspendată ancheta internă pentru că începuse cercetarea”.

Patru medici au fost reținuți și alți patru puși sub control judiciar în dosarul de mită pentru operații de la „Marius Nasta”, conform informațiilor G4Media. Printre cei reținuți se află și chirurgul Cristian Paleru. Detalii aici.

Citește și GRAFICE Procentul pacienților care reclamă că li s-a cerut șpagă în spitale crește constant de cinci luni / În ultimii doi ani, nicio îmbunătățire semnificativă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. q.e.d. Tovarasha Mahler si a eliminat concurenta pentru o potentiala reconfirmare a conducatorului Spitalului. Fain.

  • ce fraieră si asta, sa-i dea in gât pe șpăgari.
   Asa se zice la voi la USL, ca si-a eliminat concurenta?

  • @Cip
   sunt convins ca NU m ai urmarit la Cabina de Vot. E doar o speculatie a ta ce am votat. Legat de Tovarasha Mahler exista Tone de Controverse. Nu e dansa maica Tereza a medicinii, ca sa stii.

  • clar esti usl-ist. Doar un usl-ist poate sa duca discutia intr-o alta directie. Aici nu e vorba de doamna de mai sus ci de un spagar.

  • @Cip
   imi pare rau pentru tine. Cu ce altceva te pot ajuta ?

  • Pai, ori exista tone de controverse, ori nu e maica Teresa, alege.
   Iar la adresa ei, Cip, majoritatea controverselor vin din zona AUR, nu USL.

 2. Nashpa,nu se face asa ceva. Pai sa isi faca meseria si sa ii dea in gat pe spagari,e nasol,vine Sosoaca si o strange de gat pentru asta.