G4Media.ro

Anchetă a Administrației Federale a Aviației după ce un avion al companiei…

sursa foto: Facebook / Southwest Airlines

Anchetă a Administrației Federale a Aviației după ce un avion al companiei Southwest Airlines a plonjat la „mai puțin de 120 de metri” de Oceanul Pacific

Administrația Federală a Aviației investighează după ce un avion al companiei Southwest Airlines ar fi plonjat la „mai puțin de 120 de metri” de Oceanul Pacific în timpul unui zbor, transmite The Guardian.

O notă distribuită piloților Southwest, obținută de Bloomberg, spune că avionul Boeing 737 Max 8 a plonjat cu o viteză de 1200 de metri pe minut în largul coastei Hawaii, ajungând la câteva sute de metri de ocean înainte de a urca în siguranță.

Vestea incidentului vine în contextul în care anchetatorii au declarat că un Boeing 737 Max 8 operat de Southwest a suferit daune semnificative după ce a făcut un „ruliu olandez” în timpul unui zbor de la Phoenix la Oakland în luna mai.

Prăbușirea în largul coastei Hawaii a avut loc pe 11 aprilie, pe fondul unor condiții meteo nefavorabile. Avionul zbura de la Honolulu la Lihue când a avut loc coborârea rapidă, potrivit Bloomberg. Raportul a precizat că coborârea a dus avionul la aproximativ 120 de metri deasupra oceanului, potrivit datelor de pe un site de urmărire a zborurilor.

Nimeni nu a fost rănit. „Nimic nu este mai important pentru Southwest decât Siguranța”, a declarat compania aeriană într-o declarație furnizată presei. Prin intermediul sistemului nostru robust de management al siguranței, evenimentul a fost abordat în mod corespunzător, așa cum ne străduim întotdeauna să ne îmbunătățim continuu.”

FAA a declarat pentru CNN că a aflat imediat de incident și a deschis o anchetă. În cele din urmă, avionul a fost redirecționat către Honolulu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...