G4Media.ro

Anca Dragu: Voi fi un preşedinte al Senatului echidistant şi corect, nu…

Anca Dragu: Voi fi un preşedinte al Senatului echidistant şi corect, nu voi ţine cont de culoarea politică

Senatorul USR PLUS Anca Dragu a fost aleasă, luni seara, în funcţia de preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului. Ea a obţinut 75 de voturi „pentru” şi 51 „împotrivă”.

Social-democratul Lucian Romaşcanu, care a candidat şi el pentru această funcţie, a obţinut 51 de voturi „pentru” şi 75 de voturi „împotrivă”.

La şedinţă au fost prezenţi 133 din cei 136 de senatori şi s-au înregistrat 7 voturi nule.

Preşedintele ales al Senatului, Anca Dragu, a declarat luni seara, în plen, că îşi doreşte ca mandatul său să stea sub auspiciul noţiunii de respect, menţionând că va fi un preşedinte echidistant şi corect, fără să ţină cont de culoarea politică.

„Vă asigur că voi fi un preşedinte al Senatului echidistant şi corect, nu voi ţine cont de culoarea politică. Îmi doresc ca întreg mandatul acestui Senat să stea sub auspiciul noţiunii de respect. Respect pentru cetăţenii acestei ţări, respect pentru cei pe care îi reprezentăm, respect faţă de colegi. Respectul, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să conştientizăm faptul că un senator nu se află deasupra legii, ci trebuie să fie în slujba şi în serviciul cetăţenilor. Respect înseamnă că Senatul trebuie să revină la rolul său legitim, adică un for al dezbaterilor şi nu un instrument al intereselor înguste de grup. Politicienii trebuie să se gândească exclusiv la binele public, nu la binele personal.”, a subliniat preşedintele Senatului, relatează Agerpres.

Ea a menţionat că îşi propune ca Senatul României să fie o instituţie „transparentă, deschisă oamenilor”, să recâştige prin „deschidere şi profesionalism” încrederea românilor în Parlament – instituţia cea mai importantă şi reprezentativă într-o democraţie, în condiţiile în care, „în acest moment, Parlamentul se află la cote minime în ceea ce priveşte gradul de încredere, sub 10% în ultimele sondaje, pe ultimul loc între instituţiile statului român”.

Dragu a mai precizat că îşi propune să simplifice procedurile birocratice din Senat, prin creşterea gradului de digitalizare, adăugând că Parlamentul și clasa politică trebuie să se adapteze la „vremurile ce sunt în schimbare”.

„Îmi propun să creştem gradul de digitalizare a instituţiei Senatului pentru a simplifica procedurile birocratice ce consumă timp şi pentru a veni mai aproape de cetăţean facilitând accesul oricărui cetăţean român la documentele de interes public şi la activităţile pe care le desfăşurăm. Vremurile sunt în schimbare, dreapta politică şi Parlamentul trebuie să se adapteze. Îmi propun, de asemenea, să legiferăm în baza studiilor de impact şi analizelor de oportunitate şi să creştem capacitatea Parlamentului de a urmări rezultatele aplicării legilor. Să legiferăm cu bună credinţă, având în vedere exclusiv bunăstarea şi interesele românilor”, a susţinut şeful Camerei superioare a Parlamentului.

Nu în ultimul rând, Anca Dragu a relevat faptul că o femeie a ajuns cel de-al doilea om în stat.

„Mă aflu aici, în faţa dumneavoastră, într-o ipostază în care s-au mai aflat 46 de persoane, atâţia preşedinţi având Senatul din 1864 de la înfiinţare şi până astăzi. Astăzi este o premieră, asistăm la un moment unic în istoria României, prima zi în care preşedintele Senatului – cel de-al doilea om în stat – este o femeie. Un gând care mă onorează şi mă responsabilizează. Sper ca acest moment să reprezinte o încurajare şi o motivaţie în plus pentru implicarea cât mai multor femei în politică şi în viaţa socială în general”, a conchis preşedintele Senatului.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  1. Felicitari, toata stima! (pana la proba contrarie desi ma indoiesc)

  2. In sfarsit incepem sa vedem o doza de normalitate. Felicitari doamna Dragu! Coerenta in discurs si bine pregatita.
    Dupa Dancila&co. speram ca Presedinta Senatului sa aduca o noua viziune si multe schimbari in aceasta institutie numita Senatul Romaniei.

  3. Un fel de anastase, patrulea transgender

    • Ia cu lămāie, poate inghiti mai usor, stiu ca ti-e greu.

  4. De remarcat , nu faptul că O FEMEIE devine al doilea om în stat , cât ,mai degrabă că , după 31 de ani de tembelism politic ,se pare că , în sfârșit, începem să ne vindecăm ,deși cu sincope gen HAUR și Șoșoacă . RESPECT USR PLUS , MULT SUCCES DOAMNA ANCA DRAGU !

  5. pfuai, deci legionarul lavric va fi condus de o femeie, care are neobrazarea sa nu stea la cratita? cum e si cu viata asta, cum iti iei cateo m8ie cand nu te astepti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.