G4Media.ro

Anca Dragu (USR), despre creșterea inflației: PSD și PNL îi țin pe…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Anca Dragu (USR), despre creșterea inflației: PSD și PNL îi țin pe oameni în sărăcie, este o tactică politică de a-i ține dependenți

Inflația a crescut, avem 15,3% pentru produse alimentare, nealimentare și servicii, vedem însă cea mai mare creștere la produse alimentare, per total peste 18%, iar la produsele de bază, respectiv: produse de panificație, ulei, cartofi, avem creșteri de prețuri chiar de peste 30%, a declarat luni senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor și fostă președintă a Senatului.

”Știm bine că produsele alimentare reprezintă cam 33% din consumul românilor, din tot ce cheltuiesc românii într-o lună. Creșterea prețurilor la produsele alimentare îi va afecta în special pe cei cu venituri foarte mici, respectiv cu salarii foarte mici sau cu pensii foarte mici și de aceea suntem foarte dezamăgiți să vedem lipsa de reacție a Guvernului PSD – PNL – UDMR, care îi ține pe acești oameni, practic, în sărăcie. Este o tactică politică să-i țină dependenți”, a declarat Anca Dragu la Parlament.

Întrebată ce soluții guvernamentale există pentru această problemă, Anca Dragu a indicat propunerea USR: zero taxe pe salariul minim.

”O persoană care este plătită la salariul minim, în loc de 2.550 de lei salariul brut primește în mână cam 1.500 și ceva de lei. Dacă s-ar adopta această măsură, persoanele care sunt plătite cu salariul minim ar pleca acasă cu suma întreagă, 2.550 de lei. Și, tot așa, persoanele cu un salariu- de exemplu – de 5.000 de lei ar putea crește venitul net până undeva la 3.800 de lei, prin aceste măsuri pe care noi le tot propunem și care trebuie absolut luate în acest moment”, a mai spus ea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. E frumoasă ideea cu zero taxe pe salariul minim, dar deficitul bugetar ar fi mult prea mare.

  2. Cine nu vede tactica USL vrea sa fie orb! 🤮

  3. Problema poate fi pusă așa , ce fel de societate este acea în care, milioane de oameni își plătesc cu greu viața de zi cu zi sau, renunță ori la medicamente sau la mâncare, in timp ce, samsarii, speculanții protejați de legi lipsite de orice logică umana sau democratică, fac averi imense pe spatele milioanelor de oameni ?. Cine le da oamenilor răspunsul, dacă tot ne lăudăm cu democrația și statul de drept. A cui ?, a milioanelor de amărâți sau a … speculanților protejați de legi strâmbe si promovate ILEGAL.

  4. La tampenia asta nici nu prea ai ce sa comentezi.
    Uluitorul partid usr.
    Oare astia chiar nu au un economist prin partid sa-i mai traga de maneca.

  5. s-a scumpit mult ceafa de porc!!1