G4Media.ro

ANALIZĂ Procurorii au blocat peste 155 milioane de euro și au confiscat…

ANALIZĂ Procurorii au blocat peste 155 milioane de euro și au confiscat un total de peste 6 milioane de euro în ultimul an, în procedurile de urmărire penală / Autoritățile vor putea bloca banii inculpaților înainte ca aceștia să apuce să îi mute

Un total de peste 155 milioane de euro este suma de bani indisponibilizată în proceduri judiciare penale, aflată la data de 30 iunie a.c. în contul unic ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) și peste 6 milioane euro reprezintă suma totală confiscată sau rezultată din valorificarea bunurilor confiscate în 2020, indică o analiză a casei de avocatură ONV LAW.

Noua ordonanţă de urgenţă (OUG) adoptată săptămâna aceasta, pentru facilitarea utilizării informaţiilor financiare pentru prevenirea, depistarea şi urmărirea penală a unor infracţiuni, permite Poliţiei şi procurorilor accesul direct la informaţii despre conturi bancare şi tranzacţii, date pe care le obţinea anterior de la ANAF.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Există ANAF ( poate bloca orice tranzacție financiară ), există ONCPSB ( urmărește toate tranzacțiile financiare și raportează orice este suspect ), există organism specializat în recuperarea banilor obținuți ilegal dar nu, procurorii vor să aibă ei acces direct la conturi.

  2. Salariile procurorilor au fost de zeci de ori mai mari decat prejudiciile recuperate. Eficienta 0.