G4Media.ro

Analiză MediaTrust: G4Media e cea mai citată publicație online / Digi 24…

Sursa fotot: MediaTrust

Analiză MediaTrust: G4Media e cea mai citată publicație online / Digi 24 este cea mai citată sursă media din țară

Un studiu sociologic realizat în luna februarie de MediaTrust arată că site-ul G4media.ro este lider în topul celor mai citate surse online.

”În februarie, G4media.ro a fost lider în topul celor citate surse online, cu 256 de referințe. Pe locul al doilea, cu un rezultat ușor mai mic, de 238 de referințe, s-a situat stiripesurse.ro. Podiumul este închis de hotnews.ro, citat de alte surse media din țară de 172 de ori. Următorul loc îi aparține site-ului ziare.com, citat în 163 de materiale jurnalistice în media din România. Site-ul spynews.ro a înregistrat 129 mențiuni în media, ocupând locul 5 în clasament”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de MediaTrust.

Analiza privind frecvența celor mai citate surse media a fost efectuată pe baza a 6.157 materiale ale publicațiilor de presă, a emisiunilor de știri de televiziune și radio și a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 februarie – 28 februarie 2023, în media din România.

Sursa foto: MediaTrust

În cel mai recent TOP 10 al celor mai citate surse media din luna februarie, cea mai mare pondere este deținută de televiziuni: Digi 24, Antena 3 CNN, Digi Sport și Pro TV. Presa scrisă și online este reprezentată în mod egal în top, fiecare tip de media fiind prezent cu câte trei redacții: Fanatik, Adevărul, Libertatea, respectiv g4media.ro, stiripesurse.ro, hotnews.ro. În același timp, posturile de radio nu sunt prezente în TOP 10 Cele mai citate surse media.

Clasamentul general din februarie al celor mai citate surse media din România este deschis de Digi 24. Potrivit MediaTRUST, postul a fost citat de 597 de ori de alți jurnaliști din țară.

În februarie, cele mai preluate subiecte ale postului au fost în contextul lucrărilor de dragare a canalului Bâstroe făcute de Ucraina, precum și știrile legate de seria de cutremure din județul Gorj.

Pe locul doi se clasează Antena 3 CNN cu 548 de referințe.

În ceea ce privește posturile de radio, Europa FM este liderul celor mai citate posturi de radio, cu 61 de referințe în alte titluri media din România, urmat de RFI, cu 32 de citate. Podiumul este închis de România Actualități, ale cărui știri au fost citate de 7 ori de alte redacții în luna precedentă.

Studiul celor mai citate surse de media din România oferă informaţii cu privire la numărul citărilor unor instituții media (print, online, radio, TV), fără a include şi agenţiile de presă. Cercetarea a fost realizată în perioada 01 februarie – 28 februarie 2023.

Raportul analizeză articolele din presa scrisă și on-line, precum și știrile difuzate de posturile de radio și TV în care au fost menționate numele surselor de informare în masă. Raportul a luat în considerare acele materiale care fac referire la articole, știri, comentarii și declaraţii ce au apărut în diferite media, cu condiţia ca acestea să nu fie republicări integrale din alte media.

Înființată în 1999, parte a Institute of Media Monitoring (IMM) din Polonia, mediaTRUST România.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. stiripesurse pe locul 2, un site unde te anunta din denumire („pe surse”) ca emite fakenews !

  • Presa românească este aproape in totalitate controlată de securiștii deveniți oligarhi, care vor să ne scoată din UE și NATO pentru a continua să poată fura. Ghiță, Voiculescu sunt doar 2 exemple!

  • @antiUSL – Cine stie cine citeaza din site-ul asta, desi ar putea sa fie vorba si de citari negative pentru ca e clar ca mediatrust nu a facut si diferenta asta.

 2. poate si o televiziune g4media in curand

  • Este foarte greu, daca nu, aprope imposibil sa deschizi un canal TV in romania. Fara spagi uriase, pile si posbilitatea de a fi controlat politic nu iti da nici o autorizatie.

  • Exact la astaa gandeam si eu! Ar fi perfect 👍🏼 ar crea o fisura mare in Mafia Media ✌️

  • Ar fi o lovitură majoră dată trădătorilor care tin frâiele!

 3. Digi24 e departe de ce a fost la început, dar parcă ar da semne de revenire!

  • PS
   Dacă l-ar da afară pe Prelipceanu, ar fi un mare pas!

  • Nu, Digi nu este televiziune, a susținut PNL, a primit bani de la PNL, este mafia media. O televiziune onestă privată ar fi necesară!

  • @Marcel Radu – Revenire? Hm, poate cu o reforma radicala din interior.

 4. sunt anumite cuvinte care nu pot fi publicate / postate, daca chiar vrei sa apara incearca sa le pui cu spatii intre litere

 5. Digi24 -> AU luat bani de la guvern, din banii nostri practic insa fara acceptul nostru
  G4media -> NU au luat bani de la guvern sau de la noi cu japca