G4Media.ro

ANALIZĂ Dosarele grele care zac la marile parchete, unele de 7 ani:…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

ANALIZĂ Dosarele grele care zac la marile parchete, unele de 7 ani: Ghiță, Ponta, Ciorbă (soțul deputatei Laura Vicol), Fenechiu, Buzăianu, Schweighofer sau Ioan Ciolan (un prieten al familiei Iohannis)

Dosare grele și vechi, unele din 2015-2016, sunt încă în lucru pe rolul DNA, DIICOT sau PG, fără ca procurorii să dea o soluție într-un sens sau altul, potrivit unei analize realizată de G4media.ro pe baza unor răspunsuri primite de la marile parchete, la solicitarea redacției.

Sunt încă în lucru la DNA dosarul în care fostul deputat PSD Sebastian Ghiță este acuzat că ar fi primit mită între 3 și 10 milioane de euro, dosarul Ponta-Blair sau cazul soțului Laurei Vicol, șefa Comisiei Juridice a Camerei Deputațlor, dosarul Murfaltar cu prejudiciu de 132 de milioane de euro, cazul în care fostul ministru PNL al Transporturilor Relu Fenechiu este acuzat că ar fi primit o mită de 4,3 milioane de euro sau deja celebrul și vechiul dosar Teldrum privindu-l pe Liviu Dragnea.

La DIICOT sunt încă în lucru dosarul Schweighofer, dosarul Ambient SA în care este vizat omul de afaceri Ioan Ciolan, un prieten al familiei Iohannis, sau dosarul familiei lui Robert Sighiartău, secretarul general al PNL.

La Parchetul general este în lucru un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani deschis încă din 2014 în care este anchetat Bogdan Buzăianu, magnatul Energiei și denunțător al Elenei Udrea.

De menţionat, în context, că actualul procuror general a României, Gabriela Scutea, a câştigat procedura de nominalizare în 2020 cu un proiect de management în care promitea soluţionarea dosarelor mai vechi de 5 ani.

Vezi mai jos lista pe larg

DOSARE CARE ZAC LA DNA

DNA a comunicat, la solicitarea G4media.ro, că dosarele fugarului Sebastian Ghiță sunt încă în lucru, deși au fost deschise în 2015, 2016 și 2017.

1. Dosarul Hidro Prahova privindu-l pe cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, și pe Vladimir Ciorbă, soțul actualei șefe PSD a Comisiei juridice a Camerei Deputaților

În acest caz privind fraudarea fondurilor europene pentru canalizarea din județul Prahova, Sebastian Ghiţă este inculpat pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat.

Alături de el, sunt investigați încă din 2015, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, omul de afaceri Vladimir Ciorbă (soțul deputatei PSD Laura Vicol, unul dintre patronii unei firme din grupul Nordis), fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma, fiul lui, fostul deputat PSD Vlad Cosma, și directorul de atunci al Hidro Prahova, Adrian Semcu.

În dosar au fost făcute chiar arestări în 2015 de către DNA Ploiești. Spre exemplu, cumnatul lui Victor Ponta a stat câteva luni în arest. Prejudiciul se ridică la peste 2 milioane de euro.

Cazul a fost preluat la DNA Central după scandalurile privind presupusele abuzuri de la DNA Ploiești și a fost în instrumentarea procurorului Claudiu Dumitrescu. Acesta s-a pensionat la 1 august 2022, fără să dea soluție în dosar.

2. Dosarul Ponta-Blair

Și acest caz este încă în lucru, potrivit unui răspuns al DNA la solicitarea G4media.ro, deși au trecut 6 ani de la deschiderea lui de către DNA Ploiești.

Fugarul Sebastian Ghiță și fostul premier Victor Ponta sunt inculpați încă din septembrie 2016 pentru folosirea influenței de lider de partid în scopul obținerii de foloase necuvenite și spălare de bani. Cei doi au avut și control judiciar și au dat cu subsemnatul la poliție în acest dosar.

DNA susţine că fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, şi-ar fi folosit autoritatea de lider de partid pentru a-l pune pe amicul lui, omul de afaceri din Ploieşti, Sebastian Ghiţă, pe un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012. În schimb, ar fi primit o sponsorizare de 220.000 de euro pentru aducerea în România a fostului premier britanic laburist Tony Blair. Astfel, fostul lider PSD ar fi beneficiat de un capital electoral finanţat cu bani negri.

sursa foto: Facebook

3. Dosarul Taxă pentru obţinerea de contracte IT

Cazul a fost deschis tot de DNA Ploiești, în februarie 2017, și este încă în lucru, după mai bine de 5 ani, potrivit DNA.

Este cazul din pricina căruia fostul deputat PSD Sebastian Ghiță a fugit din ţară în decembrie 2016, imediat ce a rămas fără imunitatea parlamentară. Cazul este instrumentat de procurorul Gheorghe Moţa de la Secţia I-a din DNA. Procurorii susțin că nu pot să îi comunice lui Sebastian Ghiță în Serbia actele din dosar întrucât autoritățile din statul vecin nu colaborează.

Fostul deputat PSD și ex-secretar al Comisiei de control a SRI, Sebastian Ghiţă, este acuzat că ar fi vămuit contractele IT acordate de stat. Patronii unor companii IT ar fi acceptat să îi dea o parte din bani lui Ghiţă, fie ca să câştige contracte, fie ca aceste contracte să se deruleze în bune condiţii. ”În această modalitate, Ghiță Sebastian Aurelian a primit, în perioada 2007 – 2014, pentru contractele atribuite societăților comerciale respective, sume de bani cuprinse între 3 milioane euro și 10 milioane euro”, arătau procurorii în 2017.

4. Dosarul Murfatlar

În octombrie 2016, procurorii DNA anunțau că au pus sub acuzare 41 de oameni de afaceri și funcționari de la Ministerul Finanțelor și ANAF pentru abuz în serviciu și evaziune fiscală. Prejudiciu uriaș: 132 de milioane de euro. Compania Murfaltar România e acuzată de 5 infracțiuni de evaziune. Cazul e încă în lucru după aproape 6 ani, potrivit DNA.

5. Dosarul lui Relu Fenechiu

Cu două condamnări la activ și cu 2 milioane de euro de dat la stat, fostul ministru PNL al Transporturilor, Relu Fenechiu, mai are la DNA un al treilea dosar penal în care e acuzat că ar fi primit mită 4,3 milioane de euro de la o companie IT ”pentru a asigura finanțarea de către Ministerul Educației Naționale a etapei a V-a a Programului „Sistem Educațional Informatizat” (SEI), atribuirea contractului către firma respectivă și derularea acestuia în bune condiții”. După aproape 6 ani de la începerea urmăririi penale, dosarul este încă în lucru, a anunțat DNA, la solicitatrea G4media.ro.

6. Dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD Liviu Dragnea este anchetat din noiembrie 2017 pentru grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene în dosarul Teldrum. Prejudiciul se ridică la peste 6 milioane de euro.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, adică în urmă cu mai bine de 10 ani. Procurorii i-au pus sechestru lui Dragnea pe o treime din venituri, un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturi.

8. Dosarul Palatul Știrbei al lui Andrei Chiliman

Un dosar deschis în decembrie 2015 pe numele fostului primar PNL din Sectorul 1, Andrei Chiliman, este încă în lucru la DNA, potrivit unui răspuns al instituției la solicitarea G4media.ro. Chiliman este acuzat de abuz și complicitate la distrugerea unor anexe ale Palatului Știrbei, construcții monument istoric.

În decembrie 2020, DNA a clasat dosarul în care fostul primar PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, și fostul lider al PNL Sector 1, Vlad Moisescu, erau acuzați de primirea de comisioane în schimbul unor contracte privind reabilitarea termică a blocurilor. Totuși, o parte din dosar a fost disjunsă în vederea continuării cercetărilor. ”Prin aceeași soluție s-a mai dispus (…) disjungerea cauzei și constituirea unui nou dosar în vederea continuării cercetărilor cu privire la săvârșirea de către un om de afaceri a infracțiunii de evaziune fiscală”, a arătat DNA. Și acest dosar disjuns este încă în lucru.

DOSARELE GRELE, MAI RECENTE

9. Dosarul în care e vizat Marcel Ciolacu

În octombrie 2020, DNA i-a comunicat revoluționarului Marian Moroșanu, zis Ceaușescu, soluția de clasare față de mai mulți revoluționari reclamați de acesta. Ceaușescu reclamase faptul că revoluționarii ar fi dobândit ilegal calitatea de ”luptător cu rol determinant” în Revoluție și ar fi obținut anumite privilegii financiare care decurg din aceasă calitate.

Totuși, procurorul Mihai Prună, adjunctul șefului Secției a II-a din DNA, nu a clasat cazul și cu privire la Marcel Ciolacu și alte 11 persoane, ci îl are încă în lucru, in rem, adică doar cu privire la faptă, nu și la persoană.

10. Dosarele în care este vizat Dan Barna

Fostul lider USR Dan Barna rămâne vizat în două dosare in rem privind fondurile europene derulate de familia lui ca urmare a unor sesizări DLAF din mai și septembrie 2021. În Iunie 2021, DNA a clasat dosarul de presupusă fraudă cu fonduri europene deschis în plină campanie prezidenţială, în 2019, când Barna a candidat la Preşedinţia României.

”Persoanele menționate de dvs. nu au calitate de suspect sau inculpat”, a comunicat DNA cu privire la Marcel Ciolacu și Dan Barna.

În ce privește dosarele Rompetrol 3 în care sunt investigate infracțiuni de corupție privind memorandumul de înțelegere semnat de Guvernul Ponta cu compania kazahă, dosarul de fraudă cu fonduri europene al fostului candidat la prezidenţiale, Alexandru Cumpănaşu, sau dosarul ”Marele Alb” privindu-l pe patriarhul Daniel, DNA a comunicat că ”informațiilor privitoare la celelalte dosare menționate în cererea dvs. le sunt incidente prevederile art. 12, alin. 1, lit. e din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.”

DOSARE CARE ZAC LA DIICOT

1. Dosarul Ambient SA privindu-l pe Ioan Ciolan, un prieten al familiei Iohannis

Pe 21 aprilie 2016, DIICOT Oradea a „efectuat un număr de 32 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Cluj, Bihor, Galaţi şi Alba la sediile sociale și punctele de lucru ale societăţilor Ambient SA, Arabesque SRL, Sawa SA, MM Industry SRL, Matcris Concept SRL, Okapi SRL în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.” Potrivit procurorilor, „în perioada 2011 – 2014, reprezentanţii societăţilor menționate împreună cu administratori ai unor societăți tip ”fantomă” au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală prin crearea unui circuit tranzacțional fără conținut economic real, al cărui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contribuțiilor la bugetul de stat”. „Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în sumă de 50.029.306 lei”, notau procurorii.

”În dosarul înregistrat la D.l.l.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălarea banilor și trafic de influență, dosarul nefiind solutionat până la acest moment”, arată DIICOT la solicitarea G4media.ro într-un răspuns din data de 27 iulie 2022.

În martie 2021, retailerul de bricolaj Ambient SA Sibiu a intrat în faliment. Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, firma era controlată de Ioan Ciolan, cu peste 80%.

Potivit digi24.ro, care citează presă locală, patronul de la Ambient Sibiu, Ioan Ciolan, şi soţia sa au fost printre cele 10 cupluri invitate acasă la Klaus Iohannis pe 23 noiembrie 2014, pentru sărbătorirea victoriei în alegerile prezidenţiale. Presa a scris atunci că toţi invitaţii erau prieteni apropiaţi ai familiei Iohannis.

Foto: Ioan Ciolan și Klaus Iohannis (Agerpres / Angelo Brezoianu)

2. Dosarul Schweighofer

Pe 30 mai 2018, mai multe fabrici ale firmei austriece de procesare a lemnului Schweighofer Holzindustrie, dar și sedii ale Direcțiilor Silvice județene, au fost vizate de percheziții ale procurorilor DIICOT. Procurorii vorbeau atunci de „destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni”. Prejudiciul estimat se ridică la peste 25 milioane de euro. 6 persoane, printre care 4 directori ai fabricilor din Rădăuţi şi Sebeş ale Schweighofer Holzindustrie, au fost puse sub urmărire penală. Şi acest dosar este în lucru după mai bine de 4 ani de la începerea anchetei.

”În dosarul înregistrat la nivelul D.l.l.C.O.T. – Structura Centrald se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, deturnarea licitațiilor publice, evaziune fiscală și infracțiuni prevăzute de legea privind combaterea concurenței neloiale, dosarul nefiind solutionat până la această dată”, se arată în răspunsul DIICOT din data de 27 iulie 2022, la solicitarea G4media.ro.

Între timp, în decembrie 2019, grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anunţat că şi-a schimbat numele şi a devenit HS Timber Group, iar fabricile grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – funcţionează sub numele de HS Timber Productions.

3. Dosarul lui Cristi Borcea şi a unor foşti şefi Rompetrol

Pe 2 noiembrie 2018, fostul acţionar de la Dinamo, Cristi Borcea, a fost ținta unor percheziții ale procurorilor DIICOT într-un dosar de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune, cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei.

Alături de Borcea, au mai fost vizați doi foști directori Rompetrol, Dmitriy Grigoryev, fost vicepreşedinte şi Chief Financial Officer al Rompetrol Group, şi Zhakenov Askar, fost Chief Information Officer al Rompetrol Group. În dosar este începută urmărirea penală faţă de 23 de persoane, iar cazul este, de asemenea, încă în lucru.

4. Dosarul de evaziune al familiei Sighiartău

Dosarul de evaziune fiscală al familiei secretar general al PNL, Robert Sighiartău, a fost trimis în instanță, dar restituit la DIICOT în iunie 2021. În acest caz, în iulie 2019, DIICOT Alba i-a trimis în judecată pe patronii grupului de firme Filadelfia din Bistrița. Şapte persoane, rude ale lui Robert Sighiartău, au fost acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Dosarul a fost în anchetă din 2013.

”În dosarul înregistrat la D.l.l.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba lulia, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnatură privată, infracțiuni prevăzute de legea societăților comerciale și eveziune fiscală ce a produs consecințe deosebit de grave, dosarul nefiind soluționat până la această dată”, arată DIICOT în răspunsul către G4media.ro din data de 27 iulie 2022.

Dosarul magnatului Energiei Bogdan Buzăianu zace la PG din 2016

Dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani al magnatului Energiei Bogdan Buzăianu e investigat din decembrie 2014, iar în august 2016 a fost preluat de Parchetul General. Omul de afaceri elvețian de origine română, Bogdan Buzăianu, cunoscut drept „cel mai deştept băiat din Energie după ce, în 2004, a încheiat cu Hidroelectrica un contract cu o valoare a energiei tranzacționate de 1 miliard de dolari, este investigat de PG pentru 5 infracțiuni: instigare la evaziune fiscală, la rambursare ilegală de TVA, la delapidare și spălare de bani.

Sursa Facebook

Buzăianu este acuzat că și-ar fi delapidat compania Energy Holding cu aproape 14 milioane de euro, ar fi făcut evaziune fiscală de aproape 1,3 milioane de euro, rambursare ilegală de TVA de 3,5 milioane de euro și spălare de bani de peste 6 milioane de euro.

La fel ca în cazul fugarului Sebi Ghiță, procurorii susțin că autoritățile judiciare elvețiene nu colaborează în cadrul comisiei rogatorii și nu comunică PG mai multe documente bancare necesare soluționării dosarului lui Bogdan Buzăianu. ”S-a solicitat efectuarea de acte de urmărire penală în cadrul unor cereri de asistență juridică internațională prin intermediul unor comisii rogatorii, începând cu anul 2016, la care nu s-a răspuns până în prezent”, arată PG într-un răspuns din data de 15 iulie 2022, la solicitarea G4media.ro.

Buzăianu a denunțat-o pe Elena Udrea la DNA în dosarul Hidroelectrica. A declarat că i-ar fi dat favoritei fostului președinte Traian Băsescu o geantă cu 3,8 milioane de euro cash, prin intermediul patronului de la Gândul, Radu Budeanu. În plus, Buzăianu i-ar fi dat Elenei Udrea și pachetul majoritar la ziarul Evenimentul Zilei, potrivit DNA.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

35 comentarii

 1. Vai de mine, se aude la Bruxelles, ne denigram țărișoara! Scrieți cu litere mai mici să nu vadă cei din UE. Aceasta este România lucrului bine făcut al dulapului! De 30 ani votam psd și PNL, ne merităm soarta!

  • Ce atâta grabă? Vor fi gata imediat după împlinirea termenului de prescripție, apoi toti cei implicați își vor încasa pensia specială până la adânci bătrâneți!

  • Ati reusit ce vi-ati dorit,cu oesedeia vesnica:a ajuns cel mai penibil sef pesedist (ma rog si Veorica concureaza!) sa fie politicianul cel mai de incredere la sondatii romani!Foarte tare,noroc ca nu ei voteaza,dar totusi …..!

  • Dosarele zac pentru ca mafia psd si pnl a pus mana integral pe justitie.
   Niciun procuror nu mai are curaj sa-i trimita in judeacta pe marii corupti si marii infractori din psd si pnl, care au devalizat tara, pentru ca imediat, Inspectia Judiciara sau Sectia Speciala (Sectiile Speciale) vor gasi un motiv pentru a-i exclude din magistratura.
   La fel s-ar intampla si daca vreun judecator i-ar condamna pe oameniimmafiei psd si pnl.
   Toti au vazut ce au patit judecatorii cinstiti, corecti, competenti incoruptibili si nesantajabili Camelia Bogdan si Cristi Danilet, toti au vazut ce a patiy exceptioanle Sefa a DNA, Kovesi.
   Pana cand judecatorii corupti de la CCR, ICCJ, Curtile de Apel si Judecatorii, aflati in solda mafiei psd si pnl nu vor fi eliminati din sistem, dosarele vor zace in continuare, iar mafiotii si vor face de cap.
   UE trebuie sa ne oblige sa-i eliminam pe judecatorii corupti, aflati in slujba mafiei, sa nu ne dea niciun ban, sa nu ne primesca in Schengen, sa ne amenintte cu eliminarea din UE.

  • Dă, Doamne, să fie topită, țara asta
   Și cei certați cu Legea, care au fugit

  • Cine sa-i intrebe pe acei procurori de ce taraganeaza procesele? Comisia Juridica a Parlamentului?
   Cum ar explica Ciolacu numirea d-nei Ciorba?
   Este bataie de joc la adresa acestei tari si explicatia jafului organizat care se produce de 32 de ani. Evident, cu concursul tuturor.puterilor statului, a caror toleanta nu poate fi explicata decat prin apartenenta lor la acelas clan mafiot cu marii infractori.
   Ceausescu a platit. Lor cand le vine randul?

 2. Dle Alex Costache daca vorbiti cu procurorii intrebati-i din partea mea, daca nu e cazul sa intre ei in puscarie fiind poate mai corupti decat ce-i pe care, cica, ii cerceeaza de atata amar de vreme si cand dosarele vor ajunge in instanta, secretul lui Polischnell, judecatorii saracutii de ei, vor actiona prescriptia sau vor da NUP, dosarul avand tot ce trebuie prin grija procurorilor ca sa se dea respectivul NUP .
  Asta este mafia din justitie? intreb eu un cititor de presa si un justitiabil corect nu ca astia de care vorbim.

  • Ati ajuns la vorba lui Dragnea despre Statul Paralel. Mai ieri ii dadeati cu Guvernul cu Epoleti…

 3. Justiţia este una din justiţiile de până acum. Preşoiu a interpretat la lucru rolul epocal de ministrul justiţiei în fiecare zi. Justiţia instrumentează lucrând dosarele clasate şi achitate şi prescrise. Pensii speciale sunt pensii speciale din toate timpurile, dacă nu chiar din ultimii 5 ani. Taxele plătite trebuie la timp, pentru a avea bani destui de pensii speciale, ca să lucreze pentru patrie! Trăiască Generalul şi băieţii cu epoleţi care ţara România!

 4. Ca in oricare Institutie publica din Romania, FARA Indicatori de performanta si Procurorii si Judecatorii o lălăie toata ziulica sau cat or sta prin birouri, pe salarii uriase si pensii speciale si mai uriase!!!
  Asta e Romania bugetara, corupta si incompetenta!!!
  Rand pe rand, vom fi informati(!!) despre Clasarea acestor dosare grele…
  A-propos, depsre Dosaul penal al lui Daniel Chitoiu de la ALDE, care in Decembrie 2019 a ucis 2 persoane sot-sotie, nu se aude nimic….

  • Mario Iorgulescu & Generalu Gaby Oprea

 5. Las ca votam USL2 inainte si o sa se rezolve repede si cu recuperarea prejudiciilor!

 6. Ce tot comentați?!…..n ati văzut ca blonda aia PSD ista vrea sa dispară avertizării de integritate???? . PE CAND UN VIOL QSUPRA EI,SA VEDEM CAR DE REPEDE AJUNGE PROCESUL IN JUDECATA????

 7. ciolan prieten cu ciolannis, asta e tare!

 8. S e cu rist la S e c urist trage si mana pe mana spala.

 9. (cuvantul (1), interizis pe G4Media … aparatorii Patriei …)

 10. Deci frăţioare.. la noi m-ănţelegi? Să iasă şi la noi deo ciorbă la copii să luăm vile săi angajăm la stat să aibe pensii speciale mănţele-gi? Dacă ai viloi şi Merţan eşti cineva bă în ţara asta! Ai valuare! Ca Dani Mocanu!

  Şi am făcut şi noi casă fie bine decizia asta CCR cu prescripţia – ştiii ce zic? Să fie bine ca să nu fie rău. O mână spală pe alta, mă-nţeleg-i? Noi le d-ăm achitare clasare prescripţie şi ei ne dă nouă pensiispeciale ca băieţii. Noi oricâte abuzuri în serviciu am comite, pentru fraţii noştri infractorii, tot banii ăia mulţi îi luăm! Că poporu e fraier şi statu eşuat, şti ce zic?

 11. Ati votat pnl si psd, meritati ce primiti!

 12. Cand te cheama Ciolan … Soarta ti-e Predefinita .

 13. Pai sefii acestor instituții (DNA,DIICOT,PG) și Inspecția Judiciară condusă pînă nu demult de controversatul Lucian Netejoru(recent ieșit la pensie cu peste 6000 de euro pe lună),de dosarele astea întârziate ,tergiversate sau lăsate in nelucrare trebuiau să se ocupe,să vadă care sunt motivele pentru care nu au încă adoptată o soluție și să întocmească un raport motivat pentru fiecare dosar în parte cu formularea de propuneri corespunzătoare.Dar pe.dl Netejoru l-a durut în bască de dosarele acestea care vizează vipuri ale sistemului politic sau protejați ai acestui sistem ,el ocupându-se de delictele de opinie ale magistraților sau de magistrații incomozi pentru sistem.Toata șefarimea din parchete cred că a luat act de diferitele motivații date de procurorii de caz ca temeiuri de neadoptare a soluției și ceva mă face să cred că nimeni nu a exercitat un control direct finalizat cu un raport care să constate motivele pentru care nu s-a adoptat soluția finală.Cu autoritățile judiciare și nu numai din Serbia și Elveția pot fi inițiate discuții oficiale,diplomatice de către autoritățile române,chiar de la nivel înalt, pentru a le convinge să dea curs procedurilor legale care le-au fost adresate.Este unul din motivele pentru care împotriva lui Netejoru trebuiau declansate cercetari disciplinare căci prin modul în care a acționat vis-a-vis de aceste dosare în raport de atribuțiile Inspecției Judiciare a dovedit cel puțin gravă neglijență,dacă nu chiar rea credință.

 14. Procurorii (ca și magistrații) își motivează pretenția la salarii și pensii astronomice prin faptul că nu au voie să facă și altceva. Dacă nefăcând nimic altceva decât această muncă, dosarele le stau în sertare cu anii (sau zecile de ani), când ar mai face și altă muncă, n-ar ajunge în toată viața de magistrat de 2-25 de ani să judece măcar un dosar. Doar să încaseze nesimțitul salar imens și pensia și mai nesimțită.

 15. Nu mai deranjați hoți !

 16. Ce credea-ti ca pensiile speciale sau dat degeaba Nuuu, politicieni voteaza iar beneficiari primesc , serviciu contra serviciu , justitia prin privilegiile obtunute a devenit unealta politicului , politicieni dau privilegii si beneficiaza de clementa, tergiversarea proceselor pana la prescriere sau pedepse simbolice cu suspendare cam asta este sistemul Juridic romanesc.

  • Inseamna ca cetatenii sunt furati de mai multe ori: prin nerecuperarea prejudiciilor, prin salariile nesimtite nejustificate de rezultate, prin pensiile speciale date ( devreme- ii face sa plece repede, ca sa se piarda urmele ) celor care trebuiau sa duca la sfarsit dosarele si sa recupereze banii. Stat esuat; Stat mafiot.

 17. Mdaaaa …nu ne mai interesează corupția din România! Acum îi hulim pe ruși care ne arată adevărul legat de război 🤣🤣🤣

 18. Se vede ca pensiile speciale ale magistratilor sunt binemeritate! Tocmai pentru asta le primesc!

 19. Ciolan și Ciolanis!!!!!Au nume predestinate!!!!Auzi la ei, nu colaborează Serbia și Elveția!!Încercați o colaborare cu Uganda și Insulele Kurile!!!Poate colaborează ei!!!!Toate aceste dosare se vor soluționa prin prescrierea faptelor!!Măcar e bine ca își iau procurorii salariile, recent majorate, de 27500 RON!!Și uite asa e soare și pe strada borfasilor și pe strada magistraților!!!Hai sa dam mana cu mana…..

 20. Virbiti prostii. Ciolan e simplu Ciolan, n-are nici o prietenie de familie cu Johannis.

 21. Procuror simplu: baza juridica, adica Dreptul. = 5 an+ 2 ani INM
  Sau 5 de stagiatura ca jurist.
  In cel mai bun caz, pile sau o nimerit la grila si ia admiterea din prima…la 28-30 de ani posibil de ajuns procuror.
  Si se pensioneaza la 45 de ani. Adica lucreaza 15 ani. Si deja dosare de 7 ani…
  Sa zicem ca lucreaza si in Bali, Maldive si la Cooka Makaii la schi..2 dosare / cariera????

 22. De aceea nu vor dispărea pensiile speciale. Pentru ca astea au transformat beneficiarii în sclavii politicienilor.
  În spatele oricărui dosar mare de corupție, evaziune, furt se afla un politician. Politicienii sunt garanția faptului ca cei implicați nu vor poți nimic.
  Noi nu vom putea sa ii oprim vreodată pentru ca suntem pr0sti și ii votam pe aceeași ta1hari de 30 de ani.
  Am fi avut o șansă dacă începeau ei sa se răzbune unul pe altul și sa scoată la suprafață niște dosare. Dar nici asta nu s-a întâmplat pentru ca ei s-au aliat. Oricum ei erau aliați în combinații și afaceri dar „oficial” erau adversari politici.
  Acum totul este făcut la vedere.
  Chiar și votanții ar trebui acuzați de trădare pentru ca asta fac atunci când pun stampila pe PSD sau PNL. Succes fratilor!

  • Bine’nteles ca aveti dreptate 100%! Singurul comentariu „la tinta”! Magistratii (nu c-ar fii ei imaculati, ca nu sunt de loc, ca noi toti, de altfel) aplica legile „facute” de „alesi” si, mai ales, le „interpreteaza” dupa „lesa” cu care sunt „dirijati”. Pentru ca Basescu, pe langa multe alte defecte si putine calitati, o are si p’aia cu ranchiuna si razbunarea, d’aia in „epoca” lui (si, mai ales, echipei lui ” din umbra”), justitia „a miscat si muscat” cel mai mult si mai bine…ca sefa DNA-ului i-a luat prin surprindere si nu prea a stat in „lesa” lor, asta-i alta poveste….Natia, prin vot si mai ales lipsa de la vot, e mai mult decat complice, e „fauritoarea” justitiei de zi! P.S. Fiti cinstiti cu voi insiva, cati dintre cei ce comenteaza vis a vis de privilegiile magistratilor (nu c-ar fi corecte si justificate in totalitate), dac-ar fi in locul lor….si-ar pune „pilea’n bat”, precum Bogdan si Danilet, sau ar proceda precum impostorul ala responsabil cu plagiatul generalului-sef? Daca ne-am prezenta cu totii la vot, intrebarea mea de mai sus, nu cred ca ar mai avea „subiect”.

 23. Dosarul ponta blair…n ai cum sa nu razi de dosarul făcut de uncheselu, executantul penibil al lui kovesi. Bineînțeles că nu e închis, așa poți să spui că ponta are dosare, cum a zis și dulapu când a câștigat prezidențialele.