G4Media.ro

ANALIZĂ. Când vor avea Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara drumuri de legătură la…

ANALIZĂ. Când vor avea Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara drumuri de legătură la Autostradă. Clujul așteaptă o bretea la Autostrada Transilvania încă din 2009

Trei mari municipii din România, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara încă nu au drumuri moderne pentru legătura cu rețeaua de autostrăzi, în toate cele trei cazuri proiectele pentru realizarea unor drumuri expres care să lege orașele de autostrăzile A1 și A3 fiind în faza de documentație tehnică sau contractate pentru execuție.

De remarcat că niciunul dintre drumurile rapide de legătură între Cluj Napoca, Oradea și Timișoara nu au fost proiectate „la pachet” cu autostrăzile care trec prin apropiere ceea ce arată că, în acel moment, Ministerul Transporturilor nu a anticipat dezvoltarea locală și investițiile pe care le atrag autostrăzile, lăsând cele trei municipii cu șosele de legătură nemodernizate și aglomerate care presupun ocol mare, timp pierdut, accidente și poluare.

Cluj Napoca așteaptă de peste 10 ani un drum de legătură cu Autostrada Transilvania

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Saracul ….Cluj ,asteapta de 10 ani! Mi se rupe sufletul! Pai ,,marele” Boc nu a fost prim ministru?
  Dar Iasiul cat o mai avea de asteptat?
  Dar Craiova, Barlad, Vaslui etc?
  Dar Bucurestiul fără centura cu e?
  Plangem de orasele din vest care sunt cu un picior in Ungaria?
  Craiova de ex mai are de asteptat inca 2 ani dupa un drum expres care l leaga de Pitesti. Ca asa stim noi sa unim sărăcia, in loc de autostrada Craiova -Lugoj!

  • Probabil vezi că Oradea,Cluj,Timișoara sunt în Ungaria,prietene,fără ele alții mureau de mult,fără falsă modestie.Aici e Romania din toate punctele de vedere.

  • Ce stire de 2 lei…”Ministerul nu a anticipat” ca cele mai mari 4 orase din Romania au nevoie de centura. Sigur ca da!

 2. Până când aceste proiecte de centuri pentru municipii reședință de județ se decid la București ele vor fi permanent tărăgănate.
  Bucureștenii mai au nevoie de autostradă până la Predeal și după aceea pot fi liniștiți. Restul țării nu contează.
  Nu înțeleg, de ce nu se poate transfera la regiuni responsabilitatea acestor lucrări de infrastructură.

  • Pentru ca sudistii si moldovenii nu ar mai avea bani pentru ajutoare sociale, de asta nu vrea nimeni sa implementeze descetralizarea puterii.

  • Bucuresti e doar un loc…….. unde isi au sediu ministerele! Problema e cu oameni care le populeaza…..si am avut conducatori din toate regiunile, inclusiv ardeleni. Si nicio schimbare….
   Bani s-or fi furat ei in Bucuresti, dar nu i-au luat noi bucurestenii sau ceva investitii in zona! Vorbesti fara sa cunosti!
   Si daca se duc pe Valea Prahovei se duc tot din cauza lipsei de autostrazi! E o zona turistica mai apropiata… Unde vrei sa mearga? Pe valea Jiului? Le-ar trebui o jumatate de zi!
   Repet:Bucuresti nu are centura. Au centura de ex alte orașe: Caracalul, Caransebes, Drobeta, Brasov,Bacau, etc!
   Vara asta am zărit o grămadă de ardeleni la mare si cred ca si lor le-ar fo fost utila o autostrada pe valea Prahovei. Orice km de austostrada construit e de bun augur!

  • @Serket,
   CORECT!!!

 3. Unde e craiova asta ?