G4Media.ro

Analiză: Armata americană va fi afectată puternic de coronavirus

Analiză: Armata americană va fi afectată puternic de coronavirus

Pandemia de coronavirus va afecta în mod dramatic pregătirea militară a Statelor Unite în săptămânile următoare pe măsură ce infecțiile se răspândesc în baze și centre de producție din sudul și vestul SUA, arată o analiză realizată de firma de date analitice Govini. Printre altele, uzina finală de asamblare Lockheed Martin pentru avioanele de vânătoare F-35, aflată lângă Dallas, portul San Francisco și șantierul naval Huntington Ingalls Industries din Pascagoula (Mississippi) ar putea fi grav afectate de coronavirus. Analiza a fost publicată în contextul în care Pentagonul a decis izolarea într-o serie de buncăre subterane a echipelor militare care monitorizează amenințările străine cu rachete și avioane de război împotriva Statelor Unite pentru a se asigura că personalul își poate continua activitatea și poate monitoriza continuu pandemia de coronavirus, pe măsură ce numărul de infecții și de decese continuă să crească în întreaga lume.

Analiza realizată de Govini – o firmă din Arlington (Virginia) specializată în realizarea de analize de date de securitate națională pentru clienți guvernamentali și contractori din industria de apărare – a indicat că infecțiile cu coronavirus urmează să afecteze grav bazele militare și centrele de producție din domeniul apărării din sudul și vestul Statelor Unite.

O hartă generată de analiza Govini arată arii roșii uriașe care indică zone cu risc ridicat ce acoperă aproape jumătate din Statele Unite. Pentru următoarele 14 zile, riscul mare de infecții acoperă California, Nevada, Arizona, New Mexico, Wyoming, Louisiana, Arkansas, Georgia, Kentucky, Virginia de Vest, Ohio, Idaho și porțiuni mari din Kansas, Nebraska și Texas.

Zonele de risc ridicat includ multe baze care adăpostesc trupe și arme care ar fi esențiale în războaiele purtate împotriva Rusiei și Chinei (pregătirile pentru acestea sunt prioritizate în Strategia de apărare națională din 2018).

Experții prognozează riscuri mari și pentru liniile de asamblare a avioanelor și rachetelor și șantierele navale de pe coastă, precum și pentru porturile de unde se transportă arme către forțele americane din străinătate.

Evaluarea riscurilor realizată de Govini se bazează pe trei numere din fiecare district american: paturi de spital disponibile, teste COVID-19 efectuate și cazuri confirmate. Publicația DefenseOne, care a scris despre analiza realizată de Govini, a precizat că armata americană se bazează pe contractori pentru o mare parte din operațiunile sale din bazele militare, inclusiv instruirea soldaților, iar analiza companiei indică locurile în care acești contractori se vor îmbolnavă și vor fi forțață să își oprească operațiunile.

„La asta trebuie să ne gândim în ceea ce privește ceea ce urmează,” a declarat Tara Murphy Dougherty, directorul executiv al companiei de analiză.

„Am luat în considerare activitățile care au loc la aceste baze și instalații,” a spus Dougherty. „Practic, le clasificăm în exemple în care există un impact asupra pregătirii, un exemplu în care există un impact asupra capacităților de proiecție a puterii și apoi exemple în care există un impact asupra modernizării.”

Starea de pregătire

Contractorii oferă un sprijin vital pentru operațiunile din bazele de la fiecare instalație militară din Statele Unite, ajutând la menținerea pregătirii armatei americane. Govini precizează că fiecare ramură a forțelor armate americane are baze importante situate în zone cu nivel ridicat de infectare cu COVID-19 care sunt vulnerabile la perturbări.

Printre acestea se numără: San Diego (California), care servește ca port de origine pentru numeroase nave de război, inclusiv trei portavioane, precum și cartierul general pentru 3rd Fleet și 1st Marine Expeditionary Force; Ft. Hood (Texas), Ft. Campbell (Kentucky) și Ft. Stewart (Georgia) care sunt bazele unor unități de luptă ale US Army precum III Corps și the 1st Cavalry, 101st Airborne și 3rd Infantry Divisions; bazele aeriene Holloman (New Mexico), Luke (Arizona), Mountain Home (Idaho) și Barksdale (Louisiana) găzduiesc escadrile de aparate F-22, F-35, F-15E, F-16 și B-52.

Capacitatea de proiecție a puterii

Departamentul Apărării depinde foarte mult de porturi și transportul maritim operat de contractori ca să proiecteze rapid puterea Americii peste mări în perioadele de criză și conflict. Mai multe porturi maritime principale de îmbarcare (SPOE) sunt amplasate în zone cu risc ridicat de COVID-19: Portul Long Beach (California) este un port SPOE primar pentru echipamente militare și consumabile care sunt esențiale pentru a răspunde agresiunii Chinei sau Coreei de Nord în Pacificul de Vest; Military Ocean Terminal Concord, situat în Golful San Francisco, este singurul port în care se manipulează muniția pe coasta de vest; Beaumont (Texas) și Savannah (Georgia) sunt porturi SPOE-uri majore pentru deplasarea rapidă a vehiculelor blindate grele în Europa ca răspuns la agresiunea rusă împotriva țărilor NATO.

Modernizarea

Construirea unei forțe mai letale prin modernizare este esențială pentru menținerea avantajului militar al SUA față de China, aflată în ascensiune rapidă. În acest context, analiza Govini arată că mai multe centre de inovație și de producție din Statele Unite sunt localizate în zone cu risc ridicat de COVID-19. Cartierul general al unui contractor major, LockheedMartin Aeronautics, este situat în zona metropolitană Dallas-Fort Worth (Texas), la fel ca și instalația de asamblare finală pentru avioanele F-35.

Zona golfului San Francisco este un centru principal pentru inovație în domeniul tehnologiilor emergente, cum ar fi inteligența artificială, din ce în ce mai necesare în confruntările armate.

Pascagoula (Mississippi) găzduiește șantierul naval Huntington Ingalls care construiește distrugătoare și nave amfibie pentru U.S. Navy și șalupe mari U.S. Coast Guard.

Govini afirmă că prognoza ei ar putea ajuta liderii Pentagonului și comandanții locali să se pregătească mai bine și să îi ajute pe decidenții militari să aloce cele aproximativ 10 miliarde de dolari în ajutor, parte a pachetului de stimul de 2 trilioane de dolari votat de Congres și aprobat de președintele Donald Trump săptămâna trecută.

„Sunt convinsă că, dacă nu aplică aceste date și știința deciziei acestei misiuni, iar această problemă va aparea în final, în cel mai bun caz, finanțarea riscă să fie alocată ineficient,” a afirmat Dougherty. „Factorii de decizie nu au informații bune, exacte, în timp real, cu excepția cazului în care profită de astfel de lucruri. În cel mai rău scenariu, prea mulți bani se vor duce către zonele care nu au neapărată nevoie de ei și prea puțini vor ajunge pentru lucrurile care sunt cu adevărat critice.”

Concluzia experților este aceea că impactul răspândirii rapide a COVID-19 are consecințe grave asupra capacității Departamentului Apărării de a proteja interesul național al Statelor Unite. Coronavirusul are repercursiuni negative pentru pregătirea forțelor armate, capacitatea lor de a proiecta puterea la nivel global și ritmul modernizării acestora pentru provocările militare viitoare.

Izolați în buncăre

Analiza Govini a fost publicată în contextul în care Pentagonul a decis izolarea într-o serie de buncăre subterane a echipelor militare care monitorizează amenințările străine cu rachete și avioane de război împotriva Statelor Unite pentru a se asigura că personalul își poate continua activitatea și poate monitoriza continuu pandemia de coronavirus, pe măsură ce numărul de infecții și de decese continuă să crească în întreaga lume. Chiar dacă actuala criză nu a declanșat un exod în masă a oficialilor din Washington, ea a determinat liderii militari să ia măsuri pentru a se asigura că Statele Unite vor rămâne gata de luptă.

De exemplu, o parte din Comandamentul de Nord al armatei americane (U.S. Army’s Northern Command – NORTHCOM), responsabil cu securitatea națională, și U.S.-Canadian North American Aerospace Defense Command (NORAD), o operațiune comună americană / canadiană care monitorizează spațiul din America de Nord împotriva amenințărilor aeriene și balistice s-a mutat în Cheyenne Mountain Complex din Colorado. Raven Rock Mountain Complex, lângă Blue Ridge Summit, în statul Pennsylvania, și Mount Weather Emergency Operations Center, situat în Valea Shenandoah din Virginia, sunt alte două locații ce asigură continuitatea activității de guvernare în SUA.

Mutarea a devenit necesară după ce virusul a infectat și soldați americani. De exemplu, în urmă cu câteva zile, Marina militară a înregistrat câteva cazuri de îmbolnăviri în rândul echipajelor a trei portavioane aflate în Oceanul Pacific, în Japonia și Guam. Situația este dramatică mai ales în cazul portavionului USS Theodore Roosevelt, unde câteva zeci de membri ai echipajului au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Circa 3.000 de marinari americani urmează să fie evacuați de pe vasul de luptă până vineri, ei urmând să fie cazați în camere de hotel din Guam (https://apnews.com/cabbd6ade631320d515b365a6cb4c971).

Surse: Govini, Defense One, AP

Credit harta: Govini

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Arata-mi o armata neafectata de coronavirus… in egala masura.
  Da, ai dreptate, Costa Rica nu o sa aiba probleme… ai ghicit, Costa Rica nu are are armata.

 2. Inca putin si China poate ataca.

  • Si Rusia la fel, ei care nu au probleme cu nimic… nici cu coronavirusul, nici cu rachete nucleare care explodeaza (si nu iradiaza oameni), nici cu nimica… sau stai…
   Nu stiu ce naiba e cu G4Media, cu articole care parca vin de la Sputnik, mai deunazi a mai fost unul de o calitate la fel de „ridicata”.

  • Ihm! Dacă ar porni portavionul ăla pe cărbuni…

 3. Drogatii sunt speriati ca nu mai isi pot sustine cele 150 de baze din colonii,ahahahahahaha!

 4. cand america”‘isi proiecteaza puterea in toata lumea” si lumea e plina de coronavirus, ghici de ce se infecteaza si bazele militare din state….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.