G4Media.ro

An excepțional pentru sportul italian: după victoria la Euro, doi sportivi din…

An excepțional pentru sportul italian: după victoria la Euro, doi sportivi din Peninsulă au câștigat probele-regină la atletism la Jocurile Olimpice – probele de 100 metri și săritura în înălțime

Sportul italian a înregistrat duminică cea mai fastă zi din istoria sa olimpică după ce doi sportivi din Peninsulă au câștigat medaliile de aur în probele-regină: Lamont Marcell Jacobs la 100 metri plat și Gianmarco Tamberi – la săritura în înălțime. Cei doi sportivi au celebrat împreună victoriile, înregistrate la doar câteva minute distanță, iar îmbrățișarea lor a devenit o imagine simbol publicată pe prima pagină de toate marile ziare italiene.

Sportul italian este într-un moment de grație, după ce naționala de fotbal a câștigat în această vară și Campionatul European.

Marcell Jacobs a produs o mare surpriză în proba de 100 m plat, succedându-i legendarului sprinter jamaican Usain Bolt, campion olimpic în 2008, 2012 şi 2016, potrivit Agerpres. Jacobs s-a impus în finală cu timpul de 9 sec 80/100, nou record al Europei şi devine primul campion olimpic dat de Europa pe această distanţă de la britanicul Linford Christie în 1992.

Sprinterul născut în El Paso (Texas) l-a devansat pe americanul Fred Kerley (9 sec 84/100) şi pe canadianul Andre de Grasse (9 sec 89/100), medaliaţi cu argint, respectiv bronz.

Jacobs, care are mamă italiană şi tată american, a adus nu numai primul titlu olimpic Italiei pe distanţa de 100 metri, dar şi prima clasare pe podium în această probă.

La săritura în înălțime, italianul Gianmarco Tamberi şi qatarianul Mutaz Essa Barshim au câştigat împreună medaliile de aur – o premieră la această ediție a Jocurilor Olimpice. Belarusul Maksim Nedosekov a completat podiumul, clasându-se pe locul al treilea.

Toţi cei trei atleţi au trecut ştacheta aflată la 2,37 metri, dar Barshim şi Tamberi au fost la egalitate perfectă pentru medalia de aur, având mai puţine încercări faţă de belarus.

Barshim şi Tamberi au fost întrebaţi de organizatori dacă doresc să mai sară o dată pentru departajare, dar ambii au declinat oferta, relatează DPA. Cei doi sunt buni prieteni și au preferat să împartă medaliile de aur.

Foto: Gianmarco Tamberi și Marcell Lamont, sărbătorind medaliile de aur (Sursa: EPA – CHRISTIAN BRUNA via Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.