G4Media.ro

Amintiri despre Regină: Regele Charles povestește cum făcea baie și mama lui…

Sursa foto: Facebook The Royal Family

Amintiri despre Regină: Regele Charles povestește cum făcea baie și mama lui repeta cum va purta coroana/ Prințul Edward își amintește intrarea de la Jocurile Olimpice din Londra, în 2012

Copiii Reginei Elisabeta a II-a au împărtăşit în cadrul BBC One Special – un tribut adus Majestăţii Sale – amintirile preferate cu mama lor şi au vorbit despre calităţi ale monarhului britanic, precum simţul umorului, dragostea pentru vacanţele în familie şi ”sclipirea sa fantastică”. Regelui Charles al III-lea îşi aminteşte cum Regina a exersat ”felul în care trebuia să poarte coroana înainte de încoronare”.

Regele Charles al III-lea şi-a amintit un moment înainte de încoronarea Reginei Elisabeta a II-a în 1953.

”Nu voi uita niciodată un moment de când eram mici, făceam baie şi ea a venit să exerseze felul în care trebuia să poarte coroana înainte de încoronare”, a spus el.

”Toate acele momente minunate nu le voi uita niciodată”, a subliniat Charles.

Charles avea doar trei ani când mama sa a urcat pe tron. În prezent, în vârstă de 73 de ani, suveranul este mai pregătit pentru rolul său decât orice alt monarh britanic.

Cu toate acestea, regelui îi va fi dor să o aibă pe mama sa alături şi să poată vorbi despre orice: ”Ea a fost mereu acolo, puteam să vorbesc cu ea despre orice. Cred că va fi întotdeauna foarte greu să nu mai am parte de acest lucru”, a afirmat Charles.

În contextul unei funcţii publice, momentele de intimitate au fost preţuite şi au fost adesea regăsite în vacanţele în familie, a spus singura fiică a reginei, Prinţesa Anne.

”S-au întâmplat multe în acele perioade… au fost probabil momentele care i-au plăcut cel mai mult”, a declarat prinţesa, în vârstă de 72 de ani, pentru BBC.

”În parte fiindcă includeau toate lucrurile care i-au plăcut – peisajul rural, câinii, caii şi ideea de a fi în natură – şi să poată scăpa puţin de atenţia publică”, a dezvăluit ea.

Fiul cel mic al Reginei, Prinţul Edward, şi-a amintit despre ”probabil cel mai uluitor moment din orice producţie de televiziune de film”: intrarea ei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Un scurtmetraj o prezintă pe Regină întâlnindu-se cu Daniel Craig, care l-a interpretat pe faimosul agent secret James Bond în cinci filme.

Monarul se urcă într-un elicopter însoţită de câinii ei corgi şi apoi se aruncă cu paraşuta pe stadionul olimpic, scenă realizată cu ajutorul unei dubluri.

”Daniel Craig juca rolul lui James Bond în timp ce sosea la Palatul Buckingham… şi toată lumea, din orice loc de pe glob, se gândea exact la acelaşi lucru – cine va juca rolul Reginei? Şi era chiar Regina”, a spus Prinţul Edward.

”Şi a avut acelaşi efect asupra tuturor celor care se uitau – pur şi simplu nu le venea să creadă”, a adăugat el.

”Am crezut că a fost un moment extraordinar pentru că i-a dezvăluit acea sclipire fantastică şi acel simţ al umorului – faptul că mama mea a păstrat asta pentru ea, iar echipa nu a spus nimănui, este pur şi simplu genial”, a conchis Edward.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Printul Andrew nu zice nimic?

  2. Exagerati cu Vetuta. A murit, Dumnezeu sa o odihneasca in pace, dar lasati-ne cu povestile astea rasuflate.

  3. WTF? Ce atâtea articole pe subiectul ăsta? Exagerați.

  4. #vct….la nivelul tău de educație, pupa l în cur pe simion,ca ala e modelul și inspirația ta! Cat de mic poți fi!

  5. Au apărut șoșocarii. Nu mai vor știri despre regină. O nație cu zeci de mii de școli și locuințe cu wc în dosul curții își dă cu părerea despre moartea unui monarh și ne zice că știe ea ce e bine să se publice. Penibili sunteți.

  6. Va recomand articolul Despre moartea Reginei fără mânie şi părtinire. De ce sunt insuportabile elogiile deşănţate? de pe republica.

    • Pentru ca romanul e ipocrit, o plange pe regina de 96 de ani care s-a sacrificat traind o viata in lux, pana si catzeii ei aveau bucatar propriu si li se schimbau zilnic asternuturile, dar acelasi roman cand se arunca un copil de la etaj din depresie sau vede in presa un copil care aduna bani de tratatamente il doare in cot, aia e problema