G4Media.ro

Amenzi usturătoare, de până la 10.000 de lei, pentru parcarea pe locurile…

Amenzi usturătoare, de până la 10.000 de lei, pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap.

Începând de mâine, 25 iulie 2020, va intra în vigoare noua lege cu privire la amenzile aplicate celor care parchează în mod ilegal pe locurile destinate persoanelor cu handicap, conform automarket.ro.

Până în prezent, amenda minimă era de 1.000 de lei, iar cea maximă de 2.000 de lei.

Conform noii legi, cuantumul amenzii minime aplicabile va fi de 2.000 de lei, iar cuantumul amenzii maxime va fi de 10.000 de lei, ceea ce înseamnă o dublare a amenzii minime și o creștere de 5 ori a amenzii maxime.

Pe lângă amendă, mașinile celor ce parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor putea fi în continuare ridicate.

„Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap (n.r – se va sancționa) cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, se menționează în textul legii.

Sursa: automarket.ro

Sursa foto: pixaby.com

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Se poate da si pe poze amenda? Sper!

 2. Un semn de normalitate. Totusi trebuie mentionat faptul ca si bizonii manelisti au dreptul sa isi parcheze BMW-ul SH pe locurile respective. La urma-urmei, dizabilitatea lor mentalo-comportamentala poate fi foarte bine incadrata intr-o forma severa de handicap.

  • Nu e deloc normalitate, locurile așa zis rezervate pentru persoanele cu handicap trebuie să dispară, sunt în mare parte locurile rezervate de șmecheri (medici, parlamentari medici, tot felul de din ăștia cu skoala vieții, care au relații), dar nu ajută: femeile gravide, dacă ai avut un accident și 2 săptămâni chiar ai o problemă și ai nevoie să parchezi mai aproape, orice altă situație umană normală, când ai nevoie să parchezi mai aproape de ușa magazinului.

   Precis legea a fost adoptată la propunerea unui senator medic, care-și vede locul preferat ocupat uneori.

   Într-o lume normală, ai marca locurile din față pentru persoanele care au nevoie temporar și ar fi folosite doar de aceștia, fiindcă avem pretenția că suntem oameni educați, care se respectă reciproc.

  • @Dragos
   De fapt, aia care parcheaza ilegal pe locurile rezervate au obtinut chiar si permisul in mod ilegal.
   Ori sunt analfabeti propriu-zis ori, daca au dizabilitati mentale, nu aveau cum sa obtina certificat medical pentru permisul auto

 3. Miki, vad ca tu ai o problema cu medicii, cu chestii punctuale. Nu ai mentionat nici o clipa pe burta-verde, smecherii de cartier (99.9%) care parcheaza acolo ca „are” bemveu si ca „poate” muschii lor. Care este.

  • Un exemplu, din nefericire, valid. Mai ales că au acces mai ușor prin relații la eliberarea adeverinței, nu se sfiesc.

 4. Nu vad de ce atata prioritate pentru handicapati? Femeile insarcinate ar trebui sa fie mult mai mult avantajate

  • @j
   De exemplu pentru ca un om cu handicap locomotor are nevoie de mai mult spatiu pentru a intra/iesi in/din masina sa … iar tu, nu ai vrea sa-ti zgarie masina ta.
   Daca ti se pare ca e avantajat, ia-i si handicapul o data cu avantajul! Sunt sigur ca ar accepta bucuros schimbul .

 5. Cum se face dovada handicapului? Cine verifica? Eu nu am vazut pana acum Politia să verifice asa ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.