G4Media.ro

Amenzi de 620.000 de lei şi activitate suspendată pentru 4 firme, în…

sursa foto: Poliția Română

Amenzi de 620.000 de lei şi activitate suspendată pentru 4 firme, în urma unor controale pentru combaterea fraudelor din exploatarea agregatelor minerale

Controale care au avut loc în judeţul Dolj şi care au vizat prevenirea şi combaterea fraudelor din domeniul exploatării agregatelor minerale s-au soldat cu amenzi în valoare de 620.000 de lei şi cu suspendarea activităţii a patru firme, anunță Poliția Română:

”La data de 15 septembrie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj, cu sprijinul reprezentanţilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Administraţiei Bazinale de Ape Banat şi Administraţiei Bazinale de Ape Mureş, au desfăşurat, în judeţul Dolj, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea fraudelor din domeniul exploatării agregatelor minerale. În cadrul acţiunii, au fost verificate 11 societăţi comerciale din domeniul exploatării agregatelor minerale, din judeţul Dolj. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 620.000 de lei şi au fost confiscaţi 2.069 de lei”, anunţă IGPR.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activităţii de exploatare a agregatelor pentru 4 operatori economici, până la obţinerea documentaţiilor de reglementare.

De asemenea, poliţiştii de la investigarea criminalităţii economice au constatat 3 infracţiuni.

În urma verificărilor la punctul de lucru al unui agent economic, din oraşul Filiaşi, poliţiştii au constatat că reprezentanţii societăţii comerciale ar fi excavat şi extras din albia minoră a Jiului, aproximativ 289 mc de nisip şi pietriş, fără a deţine permis de exploatare emis de către Agenţia Naţională pentru Resursele Minerale.

Poliţiştii ai deschis un dosar penal pentru efectuare de activităţi de exploatare a agregatelor naturale fără permis de exploatare.

În cadrul verificărilor la punctul de lucru al unui agent economic din comuna Dobreşti, s-a constatat că societatea nu a respectat condiţiile din actele de reglementare pentru exploatarea agregatelor naturale, în sensul că nu a fost respectat perimetrul de exploatare menţionat în autorizaţia de mediu.

Societatea comercială a fost sanctionată contraventional, conform prevederilor OUG 195/2005, privind protecţia mediului, cu amendă în valoare de 100.000 de lei.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...