G4Media.ro

Ameninţările unui atac iranian împotriva Israelului sunt credibile şi reale, avertizează Casa…

Sursa foto: United Nations Photo / Cia Pak

Ameninţările unui atac iranian împotriva Israelului sunt credibile şi reale, avertizează Casa Albă

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, care nu a dorit să ofere mai multe detalii asupra momentului sau ţintelor transmite că ameninţările unui atac iranian împotriva Israelului sunt „credibile” şi „reale”, relatează France Presse conform Agerpres.

Preşedintele Joe Biden „a fost informat în numeroase rânduri de către echipa sa de securitate naţională”, iar SUA intenţionează „să facă tot ce este posibil pentru a se asigura că Israelul se poate apăra”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

„Ar fi imprudent să nu ne evaluăm propria postură în regiune, pentru a ne asigura că şi noi suntem pregătiţi corespunzător”, a adăugat el.

Cu toate acestea, John Kirby nu a oferit detalii despre eventuale mişcări ale forţelor americane în regiune.

Riscurile unei extinderi a conflictului în desfăşurare în Fâşia Gaza au crescut odată cu ameninţările Iranului la adresa Israelului, acuzat de un atac care a distrus consulatul său din Damasc la 1 aprilie, provocând – potrivit unei organizaţii neguvernamentale – moartea a 16 persoane, între care doi generali ai Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului de la Teheran.

Iranul şi Siria au atribuit atacul Israelului, care nu şi-a confirmat implicarea, dar care este totuşi considerat responsabil, inclusiv de către proprii aliaţi.

Inamic declarat al Israelului şi aliat al Hamas, Iranul a ameninţat „să pedepsească” Israelul după distrugerea consulatului său din capitala siriană.

Pe fondul ameninţărilor iraniene, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a declarat că Israelul şi SUA stau „umăr la umăr” pentru a face faţă Iranului.

„Inamicii noştri cred că pot separa Israelul şi SUA, dar se întâmplă contrariul: ei ne apropie şi ne întăresc legăturile”, a dat asigurări ministrul într-un comunicat de presă, în urma unei întâlniri cu generalul american Michael Erik Kurilla, aflat în vizită în Israel.

„Suntem pregătiţi să ne apărăm la sol şi în aer, în strânsă colaborare cu partenerii noştri, şi vom şti cum să reacţionăm”, a adăugat Gallant.

Aflat de joi într-o vizită în Israel, responsabilul militar american urma să discute despre „ameninţările în materie de securitate în regiune”, conform Departamentului Apărării din SUA. Preşedintele american Joe Biden a promis Israelului un sprijin de „neclintit” în faţa Iranului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...