G4Media.ro

Amenințările  mondiale „întăresc” relația dintre Moscova și Beijing,  spune Putin, după o…

Sursa foto: Wikipedia Commons / Kremlin.ru

Amenințările  mondiale „întăresc” relația dintre Moscova și Beijing,  spune Putin, după o întâlnire de trei ore cu Xi Jinping

Conflictele și amenințările mondiale „întăresc” relația dintre Moscova și Beijing, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, la finalul unei întrevederi de trei ore la Beijing cu omologul său chinez Xi Jinping.

„În ceea ce privește impactul factorilor externi și al conflictelor asupra dezvoltării relațiilor ruso-chineze, toți acești factori externi sunt amenințări comune care întăresc cooperarea dintre Rusia și China”, a declarat președintele rus într-o conferință de presă, citat de agenția AFP.

În ceea ce privește furnizarea de către Statele Unite a rachetelor ATACMS cu rază lungă de acțiune către Ucraina, Putin a calificat decizia ca fiind o „greșeală” care nu va schimba însă situația de pe linia frontului.

„Cel mai important este că, în mod fundamental, nu poate schimba deloc situația de pe linia de contact, este imposibil”, a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin a mai spus că a dat instrucțiuni Forțelor Aerospațiale Ruse să înceapă patrularea spațiului aerian deasupra Mării Negre.

„La instrucțiunile mele, Forțele Aerospațiale Ruse încep să patruleze permanent în zona neutră a spațiului aerian de deasupra Mării Negre. Avioanele noastre Mig-31 sunt înarmate cu sisteme Kinjal. Aceste complexe au o rază de acțiune de peste o mie de kilometri și o viteză de Mach 9.”

„Aceasta nu este o amenințare”, a adăugat Putin, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Stapanii de sclavi si-au dat mana ca sa distruga democratiile mondiale.

  2. Oare nu ei sunt amenințările mondiale? China sa ia Taiwanului și Rusia toată Europa?

  3. Una dintre cele mai mari amenințări este existența voastră.