G4Media.ro

Amendă – record pentru o comună din Bihor pentru că a permis…

sursa foto: Poliție

Amendă – record pentru o comună din Bihor pentru că a permis apariția de gropi ilegale de gunoi care au distrus hectare întregi de teren

Primăria comunei Batăr a fost amendată cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Bihor, după ce în trei locuri din comună au fost găsite gropi de gunoaie clandestine, transmite Bihoreanul. Municipalitățile au obligația, prin lege, de a face curățenie pe teritoriul loc. Este a doua amendă în doi ani pentru comuna bihoreană care tolerează gropile ilegale de gunoi ce distrug hectare întregi de teren.

Comisarii de la Garda de Mediu Bihor au găsit „cantităţi foarte mari de deşeuri municipale amestecate (menajere, plastice, hârtie-carton, textile, inerte, anvelope, voluminoase)” pe o suprafață totală de 2,5 hectare.

Una dintre gropile de gunoaie descoperite de comisarii de mediu este în satul Batăr, în zona digului de protecţie al râului Crişul Negru. Aici, circa 100 metri cubi de gunoaie erau aruncate pe o suprafaţă de circa 5.000 mp, iar o parte din gunoaie erau acoperite de pământ şi împinse în albia râului.

Până pe 31 martie 2021, Primăria comunei trebuie să cureţe cele trei zone, în caz contrar putând primi amenzi suplimentare.

Poluarea e cu atât mai gravă cu cât pe teritoriul comunei sunt două arii protejate de importanţă comunitară. (Foto: Poliția Română)

Citește tot articolul pe Bihoreanul

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Desigur că nota de plată va fi achitată de proștii care plătesc taxe unui stat format din clanuri de hoți, nicidecum de cei care au făcut abuzul în serviciu și trebuiau să răspundă penal și civil pentru prejudiciul creat prin infracțiune.

  • Bineînțeles, asta e din ciclul.. să ne prefacem că îi pedepsim. Trebuiau toți cei implicați să zboare, anchete de abuz în serviciu etc.

 2. Amenda aia record e cumva `jumatate din minim` daca o achiti in nu stiu cate zile?
  deci cat iese in realitate?
  De asemenea, daca ai achitat-o poti sa te mai adresezi instantei sa o anuleze si apoi sa-ti recuperezi banii din amenda?
  Multe necunoscute care prind bine la cei care le stiu

 3. Garda de mediu sa se duca si pe malul riului arges (budesti, soldanu, radovanu) și pe marginea DN Bucuresti Oltenita. Vor face bani frumosi daca vor aplica legea, Munti de gunoaie si nimeni nu face nimic.

 4. Amenda sa o plateasca primarul si responsabilul de mediu din bani personali . Nu din fondurile primariei .

 5. Amenda ar trebui data direct primarului ,nu primariei…